BedrijfsCoaching

Zoek jij voor je onderneming geen standaard, maar een bedrijfscoach die elke vorm van raad en advies werkt levert als maatwerk ben ik je man!

BedrijfsCoaching is voor elke onderneming een must! Het is dé heldere blik van buiten.

Uit mijn eigen 35-jarige ondernemerservaring weet ik dat het zakenleven van een zelfstandig ondernemer vaak niet vanzelf gaat. Ben jij die ondernemer die vakinhoudelijk goed bezig is, maar niet weet hoe je (meer) klanten moet krijgen op een manier die bij je past? Je hebt al van alles geprobeerd zonder het gewenste resultaat? Doe je wel de juiste dingen? En wil je een goed salaris verdienen binnen het aantal uren dat jij hebt? Zijn dit herkenbare situaties voor je? Of heb je een team, en functioneert dat niet zoals jij wenst? Als ervaren coach help ik zelfstandig ondernemers in het MKB en de eenpitter om de pijnpunten in kaart te brengen en de oorzaak aan te pakken. Dat doe ik door raadgevende en smaakmakende gesprekken op alle ondernemerspunten.

De manager zorgt voor zijn mensen, maar wie zorgt voor de manager? Een bedrijfscoach heb je voor sparring, inspiratie, motivatie en ondersteuning, gericht op je ontwikkeling en je bedrijf. Welke keuzes maak je voor je bedrijf, voor jouzelf? Waarin wil je groeien, waarin loop je vast?

Vaak kan ik binnen een paar gesprekken al de vinger op de zere ondernemersplek leggen. Vervolgens coach en analyseer ik gericht op de oorzaken en niet op de symptomen. Ik kan zelfs met je meewerken aan de geadviseerde oplossingen. Door deze aanpak gaan je kennis, inzichten en gedrag verbeteren en gaan resultaten, werkplezier en je vertrouwen omhoog. We zorgen samen voor het gewenste doel en succes binnen jouw bedrijf. Want dat is toch het doel van ondernemen, zorgen voor een gezonde ondernemersgroei voor lange en korte termijn.

Wat ik doe als bedrijfscoach

Een bedrijfscoach is iemand die je vertelt wat je niet wilt horen, zodat je kunt zien wat je niet wilde zien zodat je kunt zijn wie je altijd wist dat je zou kunnen zijn. Als coach en raadgever ben ik niet zomaar een adviseur. Mijn rol is die van een oplossingsgerichte luisterpaal en daadactief waarin je bedrijf centraal staat. Mijn visie is vooral gericht op wat potentieel beschikbaar is in het nu of morgen. Dat kan gaan om bedrijfsvragen of persoonlijke kwesties. Maar ook haal ik naar boven wat verstoft en verborgen ligt aan kwaliteiten en mogelijkheden. En hoe deze positief inzetbaar kunnen worden gemaakt in het bedrijf als winstpotentieel.

Wat ik jou bied, is de mogelijkheid om in persoonlijke gesprekken te praten over jouw werk en leven. Alleen het uiten van een bepaald probleem kan al opluchting geven en zorgt weer voor een helder zicht op de situatie en je eigen rol hierin. Praten lost niets op, maar het lucht wel op. Spreek met Freek staat voor communicatieadvies op niveau. Communicatie-uitingen zijn voor mij geen sluitpost, maar juist een startpunt.

Coaching helpt het individu om hun doelen ten eerste helder in beeld te krijgen en ten tweede om de doelen sneller te behalen. Met behulp van een coach is er namelijk sprake van accountability; de coachee maakt niet alleen een belofte aan zichzelf, maar ook aan de coach. Door doelen vast te leggen en regelmatig te reflecteren op de voortgang wordt de coachee zich bewust van het leerproces. Hij is actief bezig met persoonlijke ontwikkeling en voelt zich verantwoordelijk voor het nakomen van de gemaakte afspraken met de coach.

Online en offline communicatie

Wat ik doe is het verzorgen van gespreksbehandeling en raadgeving tussen opdrachtgever, ontwerpers, vormgevers en andere specialisten. Goede communicatie is meer dan ‘mooie plaatjes en praatjes’. Ik help organisaties die hun communicatie serieus nemen, slimmer en effectiever te communiceren. Functionaliteit, creativiteit en effectiviteit zijn hierbij mijn uitgangspunten. Bij communicatie draait het om gedachten en gevoelens, ook wel perceptie genoemd. Als communicatieadviseur ben ik in staat beeldkracht, vormkracht en daadkracht voor jou te combineren in één creatief concept. Positionering is voor mij meer dan een hippe communicatieterm. Het vormt vaak het startpunt voor ons plan van aanpak. Effectieve communicatie helpt organisaties verder en zorgt voor een blijvende aandachtstrekker voor de doelgroep. 

Samen met professionele communicatiepartners verzorg ik al vele jaren onderscheidende en doelgerichte marketing- en reclamecampagnes. De juiste keuzes maken in marketingmiddelen is essentieel voor een duurzame groei. Bij mij vind je vrijwel alles op gebied van online en offline marketingcommunicatie. Ik zet mijn 30-jarige ervaring en kennis op het gebied van reclame en communicatie als creatieve sparringpartner graag in voor jouw bedrijf. Zie mij als een inspirerend verlengstuk van verkoop- en communicatieafdelingen. Zoek je een communicatieadviseur die bruist van de ideeën, niet in hokjes denkt en samen met jou op zoek gaat naar nieuwe kansen? Dan wordt ’t tijd voor een kop koffie (liefst twee).

Individuele coaching hoeft niet alleen over zakelijke vraagstukken te gaan; het gaat ook vaak over jezelf nog beter leren kennen. Het leerproces van persoonlijke ontwikkeling wordt aanzienlijk versnelt door middel van coaching. De coachee leert meer over zichzelf, hoe hij door anderen wordt waargenomen en krijgt inzicht in bijvoorbeeld zijn blinde vlekken.
Coaching gaat verder dan ‘onthouden en begrijpen’. De coachee krijgt praktische handvatten om het geleerde daadwerkelijk te integreren in het dagelijks leven.

Preventieve coaching medewerkers

Helaas komt elke leidinggevende in aanraking met langdurige uitval door ziekte van een medewerker. Door coaching preventief in te zetten, wordt er vaak voorkomen dat een medewerker zich ziek meldt en mogelijk langdurig thuis komt te zitten. De leidinggevende en ook de medewerker zijn er beiden bij gebaat als er tijdig coaching wordt ingezet. Het doel is dat de medewerker in beweging komt en ervoor zorgt dat de acties die hij of zij zelf inzet ook concreet worden gemaakt en bewaakt, om zo de negatieve spiraal waarin de medewerker zit om te buigen. Preventieve coaching wordt vaak specifiek ingezet voor stress- en burn-out preventie.

Preventieve coaching is een effectieve manier om mensen in een kort periode weer ‘op de rails te houden’, energie te geven en te motiveren. Met deze oplossingsgerichte en snelle manier van coachen, voorkom je dat problemen uit de hand lopen en er bijvoorbeeld psychische klachten ontstaan. Ook loopbaanvraagstukken, toekomstperspectieven en wensen van medewerkers komen aan bod. De focus ligt op heldere adviezen en acties die de medewerkers direct in de praktijk kunnen toepassen. Mensen zijn het grootste kapitaal van de onderneming, tijdige inzet van coaching voorkomt uitval.

Bedrijfscoaching onmisbaar voor elk bedrijf

Bedrijfscoaching zorgt ervoor dat de bedrijfszaag scherp blijft. Dat jouw organisatie zichzelf blijft vernieuwen en groeien. Het zorgt er ook voor dat mensen en werkprocessen loepzuiver en gepassioneerd blijven. Coaching is een niet weg te denken onderdeel van een organisatie die succesvol en gezond ondernemend willen zijn en blijven.

Als bedrijfscoach zorg ik ervoor dat blinde vlekken, diepe dalen, verdwaalplekken en onontwarbare kluwen door sparring, inspiratie, motivatie inzichtelijk worden en oplosbaar worden gemaakt. Dat schept lucht, ruimte, openheid en het allerbelangrijkste dat het onmisbare (maar vaak onzichtbare) menselijke kapitaal gezien wordt. Maar ook dat mensen groeiruimte krijgen om met passie en energie een organisatie te laten bloeien en groeien. Persoonlijke coaching is investeren in mensen en dat betaalt zich altijd dubbel en dwars terug.

Werkwijze bedrijfscoaching

De eerste stap, daar begint alles mee. Zo is een eerste afspraak van 60 minuten altijd oriënterend en ontdekkend, dus om die reden vrijblijvend. Wat ik wel in rekening breng is een basisbedrag van € 25,00, als het gesprek plaatsvindt bij het bedrijf. Met die eerste stap gaan we op zoek naar een gezamenlijk vertrek- en eindpunt om de coachingsvraag helder te krijgen. Met daarbovenop natuurlijk de persoonlijke klik, want dat is natuurlijk de fundering van een gezonde samenwerkingsrelatie. Als die twee goed samenvloeien zetten we samen de vervolgstappen richting de coachingsvraag. Van hieruit krijg je van mij een houtsnijdend plan met daarin een praktische aanpak en coachingsstappen. Praktijkgericht, verhelderend, oplossend, vernieuwend en uitdagend zijn voor mij de speerpunten waaraan ik mijn 30-jarige ervaring en kennis te danken heb. Een plan zonder blabla, maar een die aansluit zoals een mes door de boter gaat.  

Tarieven coaching

Het inhuren van mij als bedrijfscoach vraagt een zekere mate van investering. Alleen deze investering betaalt zichzelf terug. Natuurlijk achteraf, maar toch. Het tarief wat bij mij hoort is zeker in mijn vakgebied de investering dubbel en dwars waard. Je krijgt mijn volledige toewijding, kennis en aandacht voor een ongekend coachingstarief binnen mijn vakgebied. Ik heb namelijk mijn coachingstarieven afgestemd op jouw netto-inkomen. Daarboven komt nog een reiskostenvergoeding van € 0,25 per kilometer. Ja, ik weet dat dat ongebruikelijk is. De reden dat ik dit doe is dat ik iedere ondernemer de kans wil geven een gezond bedrijf op te bouwen en te onderhouden. Op het menu onder coachingstarieven kun je vinden wat voor jou de kosten zijn. Klik hier. Voor de belasting geldt dat als de kosten volledig zijn gemaakt voor de zakelijke belangen van jouw onderneming, deze kosten worden geaccepteerd als aftrekpost. De declaratie die je van mij krijgt is daarop afgestemd.

Afspraak maken

Even stoom afblazen of sparren met een onafhankelijke bedrijfscoach wanneer het jou uitkomt? Doe het gewoon! Coachingsgesprekken kunnen plaatsvinden op je eigen locatie, maar ook op mijn praktijk locatie. Ook online coaching behoort tot de mogelijkheden. Dit laatste bespaart kosten, reis- en werktijd. Het is maar waar jij de voorkeur aan geeft.

Bedenk eens goed wat ik voor jouw onderneming kan doen. Alleen al een verfrissende blik van buitenaf kan vaak al leiden tot nieuwe inzichten en verfrissende ideeën. Een afspraak is binnen twee weken gemaakt, zowel overdag als in de avonduren. Je kunt mij bellen op 06-10222289 of een e-mail sturen naar f.offeringa@outlook.com

Een bedrijfscoach als vertrouwenspersoon
Als je eigen bedrijf runt, is het vaak moeilijk om met mensen te praten over de problemen van de onderneming. Werknemers, collega’s, vrienden uit je kennissenkring begrijpen het niet om verschillende redenen. Tegelijkertijd is het chaotisch in je hoofd. Een bedrijfscoach inschakelen kan zorgen voor een vertrouwelijke band. Hij kan zich opstellen als een klankbord en de opportuniteiten, problemen en uitdagingen waar je mee wordt geconfronteerd, proberen op te lossen vanuit een objectieve invalshoek.

    AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK BEDRIJFSCOACHING

    Graag alle gevraagde velden invullen.

    Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.