Bedrijfscoaching

Bedrijfscoaching

Wat ziet u voor zich bij het woord ‘bedrijfscoach’? Vast iemand in een maatpak, wit overhemd, met een strakke aktetas en dito gezichtsuitdrukking. En als ik ‘kameleoncoach’ zeg? Wat gebeurt er dan? Geeft dat een ander gevoel? Aangenaam kennis te maken, ik ben Freek Offeringa. Ik noem mezelf een kameleoncoach, omdat ik het tegenovergestelde ben van die man in het maatpak. Ik breng energie met me mee, kleur, creativiteit en positiviteit. En door mijn ervaren voelsprieten en aanpassingsvermogen kan ik snel mijn vinger op de zere plek leggen. 

Sinds 1986 werk ik als psycholoog en bedrijfscoach. Voor bedrijven ben ik raak- en smaakmakend als het gaat om reclame, communicatie, management of een raadpraatje; voor particulieren ben ik er als het gaat om burn-outklachten, relatiekwesties, problemen met heden en/of verleden en alle levensvragen. Met recht een kameleon dus, vooral als het gaat om oplossingsgericht denken en doen. Maar ook een goede invoeler in mensgericht meeleven.

BedrijfsCoaching is voor elke onderneming een must! Het is dé heldere blik van buiten Uit mijn eigen 35-jarige ondernemerservaring weet ik dat het zakenleven van een ondernemer vaak niet van een leien dakje gaat. Ben jij die ondernemer die vakinhoudelijk goed bezig is, maar niet weet hoe je (meer) klanten moet krijgen op een manier die bij je past? Je hebt al van alles geprobeerd zonder het gewenste resultaat? Doe je wel de juiste dingen? En wil je een goed salaris verdienen binnen het aantal uren dat jij hebt? Zijn dit herkenbare situaties voor je? Of heb je een team, en functioneert dat niet zoals jij wenst? Als ervaren bedrijfscoach help ik zelfstandig ondernemers in het MKB en de eenpitter om de pijnpunten in kaart te brengen en de oorzaak aan te pakken. Dat doe ik door raadgevende en smaakmakende bedrijfscoachende gesprekken op alle ondernemerspunten.

Wat is bedrijfscoaching

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

 • bewustwording en persoonlijke groei
 • het vergroten van zelfvertrouwen en
 • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Coach en coachee* nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

Op wat coaching betekent daarover geeft Wikipedia een mooi antwoord.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Coaching

Bij bedrijfscoaching gaat dat op dezelfde wijze. De manager zorgt voor zijn mensen, maar wie zorgt voor de manager? Een bedrijfscoach heb je nodig voor sparring, inspiratie, motivatie en ondersteuning, gericht op je ontwikkeling en je bedrijf. Welke keuzes maak je voor je bedrijf, voor jouzelf? Waarin wil je groeien, waarin loop je vast? Ondernemersvragen en/of communicatievragen los je op met bedrijfscoaching.

Vaak kan ik al binnen een paar gesprekken die aandachtsplekken blootleggen die vragen om een ander kijk op bepaalde ondernemerszaken. Mijn bedrijfscoaching is niet gericht op oppervlakkige zaken, maar weer wat ligt daaronder en hoe pakken we dat samen aan. Door deze aanpak van bedrijfscoaching pak je problemen bij de kern waar het omdraait. Door deze aanpak van coaching zul je blijvend resultaat ervaren, meer werkplezier, een gunstige marktpositie en natuurlijk meer omzet. Bedrijfscoaching zorgt voor gezond ondernemen op korte en lange termijn.

Werkwijze als bedrijfscoaching

Een bedrijfscoach is iemand die je vertelt wat je niet wilt horen, zodat je kunt zien wat je niet wilde zien zodat je kunt zijn wie je altijd wist dat je zou kunnen zijn. Als coach en raadgever ben ik niet zomaar een adviseur. Mijn rol is die van een oplossingsgerichte luisterpaal en daadactief waarin je bedrijf centraal staat. Mijn visie is vooral gericht op wat potentieel beschikbaar is in het nu of morgen. Dat kan gaan om bedrijfsvragen of persoonlijke kwesties. Maar ook haal ik naar boven wat verstoft en verborgen ligt aan kwaliteiten en mogelijkheden. En hoe deze positief inzetbaar kunnen worden gemaakt in het bedrijf als winstpotentieel.

Wat ik jou bied, is de mogelijkheid om in persoonlijke gesprekken te praten over jouw werk en leven. Alleen het uiten van een bepaald probleem kan al opluchting geven en zorgt weer voor een helder zicht op de situatie en je eigen rol hierin. Praten lost niets op, maar het lucht wel op. Spreek met Freek staat voor raad en daad op ondernemersniveau. Mijn speerpunten in bedrijfscoaching liggen op communicatie, marketing, personeel en management.

Bedrijfscoaching

Online en offline communicatie

Goede communicatie is meer dan ‘mooie plaatjes en praatjes’. Ik help organisaties die hun communicatie serieus nemen, slimmer en effectiever te communiceren. Functionaliteit, creativiteit en effectiviteit zijn hierbij mijn uitgangspunten. Bij communicatie draait het om gedachten en gevoelens, ook wel perceptie genoemd. Als communicatieadviseur ben ik in staat beeldkracht, vormkracht en daadkracht voor jou te combineren in één creatief concept. Positionering is voor mij meer dan een hippe communicatieterm. Het vormt vaak het startpunt voor ons plan van aanpak. Effectieve lefcommunicatie helpt organisaties verder en zorgt voor een blijvende onderscheidende aandachtstrekker voor de doelgroep. Vooral in deze tijd is een bedrijfscoach meer een kameleon die elke kleur aandurft! 

Samen met professionele communicatiepartners op het gebied van webdesign, puntprecieze drukkers, tekstkronkelaars, marketingspeurneuzen en wat verder een coachingsopdracht vraagt verzorg ik al vele jaren onderscheidende en doelgerichte marketing- en reclamecampagnes. De juiste keuzes maken in marketingmiddelen is essentieel voor een duurzame groei. Bij mij vind je vrijwel alles op gebied van online en offline marketingcommunicatie. Ik zet mijn 35-jarige ervaring en kennis op het gebied van reclame en communicatie als creatieve sparringpartner graag in voor jouw bedrijf. Zoek je een bedrijfscoach die bruist van kleurrijke positieve ideeën en niet in hokjes denkt en open staat voor ongekende apart smakende, maar effectieve communicatie? Dan wordt ’t tijd voor een kop koffie (liefst twee) en een samenbabbel hoe en welke koers in te zetten voor communicatie die blijven raakt scoort en de doelgroep doet verrassen. Mijn communicatiekompas staat open voor elke richting.

Bedrijfscoaching

Preventieve bedrijfscoaching medewerkers

Helaas komt elke leidinggevende in aanraking met langdurige uitval door ziekte van een medewerker. Door coaching preventief in te zetten, wordt er vaak voorkomen dat een medewerker zich ziek meldt en mogelijk langdurig thuis komt te zitten. De leidinggevende en ook de medewerker zijn er beiden bij gebaat als er tijdig coaching wordt ingezet. Het doel is dat de medewerker in beweging komt en ervoor zorgt dat de acties die hij of zij zelf inzet ook concreet worden gemaakt en bewaakt, om zo de negatieve spiraal waarin de medewerker zit om te buigen. Preventieve coaching wordt vaak specifiek ingezet voor stress- en burn-out preventie.

Bedrijfscoaching is een effectieve manier om mensen in een kort periode weer ‘op de rails te houden’, energie te geven en te motiveren. Met deze oplossingsgerichte en snelle manier van coachen, voorkom je dat problemen uit de hand lopen en er bijvoorbeeld psychische klachten ontstaan. Ook loopbaanvraagstukken, toekomstperspectieven en wensen van medewerkers komen aan bod. De focus ligt op heldere adviezen en acties die de medewerkers direct in de praktijk kunnen toepassen. Mensen zijn het grootste kapitaal van de onderneming, tijdige inzet van coaching voorkomt uitval. Maar mochten mensen wel uitvallen om wat voor reden dan ook ben ik de juiste coach om iemand weer gezond mee te laten functioneren binnen het bedrijf.

Bedrijfscoaching onmisbaar voor elk bedrijf

Bedrijfscoaching zorgt ervoor dat de bedrijfszaag scherp blijft. Dat de organisatie zichzelf blijft vernieuwen en groeien. Het zorgt er ook voor dat mensen en werkprocessen loepzuiver en gepassioneerd blijven. Coaching is een niet weg te denken onderdeel van een organisatie die succesvol en gezond ondernemend willen zijn en blijven.

Als bedrijfscoach zorg ik ervoor dat blinde vlekken, diepe dalen, verdwaalplekken en onontwarbare kluwen door sparring, inspiratie, motivatie inzichtelijk worden en oplosbaar worden gemaakt. Dat schept lucht, ruimte, openheid en het allerbelangrijkste dat het onmisbare (maar vaak onzichtbare) menselijke kapitaal gezien wordt. Maar ook dat mensen groeiruimte krijgen om met passie en energie een organisatie te laten bloeien en groeien. Persoonlijke coaching is investeren in mensen en dat betaalt zich altijd dubbel en dwars terug. Niet alleen in arbeidsplezier, maar vooral ook in een stabiele onderneming en een gezonde omzet die maakt dat een bedrijf staat als een huis.

Toegevoegde waarde bedrijfscoaching

Als ik het hierboven beschreven traject en de andere cliënten die ik mag begeleiden, analyseer; dan concludeer ik dat het hebben van een bedrijfscoach de volgende belangrijke toegevoegde waarde oplevert voor de ondernemer:

 1. Je hoeft als ondernemer, directeur of manager niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden en maakt gebruik van de ervaring van de bedrijfscoach
 2. Je leert van de fouten die een ander al gemaakt heeft, zodat je deze zelf niet meer maakt. Het door ‘schade en schande wijs worden’ kun je achterwege laten.
 3. Je hebt een onafhankelijke sparringpartner die geen enkel ander belang heeft dan jou bij te staan met raad en daad.
 4. Je komt al pratend over een onderwerp tot nieuwe, frisse inzichten die je wellicht alleen niet bedacht zou hebben.
 5. Je bedrijfscoach geeft je, indien nodig, de gewenste spreekwoordelijke schop onder je kont om daadwerkelijk tot actie te komen wanneer je weer door de dagelijkse waan in beslag genomen wordt.

Volgens mij zijn de belangrijkste kenmerken van een bedrijfsmentor de volgende:

 • Het is een wijze raadgever die naast en niet boven je staat.
 • Hij/zij is discreet en je kunt hem/haar volledig vertrouwen.
 • Kan met je sparren en je uitdagen tot zelf nadenken en doen.
 • Kan ondersteunend optreden, maar niet controlerend.
 • Biedt inzicht, maar geen toezicht.

Natuurlijk is het hebben van een persoonlijke klik met een bedrijfscoach de belangrijkste voorwaarde voor succes. Het is een vertrouwenspersoon waarbij je geen enkele reserve moet hebben om welk onderwerp dan ook ter discussie te stellen. Met mijn 35 jaar ervaring als bedrijfscoach kan en mag elk onderwerp worden besproken.

Werkwijze bedrijfscoaching

De eerste stap, daar begint alles mee. Zo is een eerste afspraak van 60 minuten altijd oriënterend en ontdekkend, dus om die reden vrijblijvend. Wat ik wel in rekening breng is een basisbedrag van € 25,00, als het gesprek plaatsvindt bij het bedrijf. Met die eerste stap gaan we op zoek naar een gezamenlijk vertrek- en eindpunt om de bedrijfscoachingsvraag helder te krijgen. Met als belangrijkste samenwerkingspunt de persoonlijke klik, want dat is natuurlijk de fundering van een gezonde coachingsrelatie. Als die twee goed samenvloeien zetten we samen de vervolgstappen richting de coachingsvraag en hoe deze aan te pakken. Van hieruit krijg je van mij een houtsnijdend plan met daarin een praktische aanpak en doelgerichte coachingsstappen. Een coachingsplan zonder blabla, maar een die aansluit bij mijn 35 jaar ervaring als bedrijfscoach. Ondanks dat ik 65 jaar ben nog volop zin en passie om nog 25 jaar door te gaan. Waar ik ook goed zorg voor draag is dat mijn ondernemerskennis van deze tijd is en blijft.

Tarieven bedrijfscoaching

Het inhuren van mij als bedrijfscoach vraagt een zekere mate van investering. Alleen deze investering betaalt zichzelf terug. Natuurlijk achteraf, maar toch. Het tarief wat bij mij hoort is zeker in mijn vakgebied de investering dubbel en dwars waard. Je krijgt mijn volledige toewijding, kennis en aandacht voor een ongekend coachingstarief binnen mijn vakgebied. Ik heb namelijk mijn coachingstarieven afgestemd op jouw netto-inkomen. Daarboven komt nog een reiskostenvergoeding van € 0,25 per kilometer. Ja, ik weet dat dat ongebruikelijk is. De reden dat ik dit doe is dat ik iedere ondernemer de kans wil geven een gezond bedrijf op te bouwen en te onderhouden. Op het menu van de website vind je onder coachingstarieven wat voor jou de kosten zijn. Klik hier. Voor de belasting geldt dat als de kosten volledig zijn gemaakt voor de zakelijke belangen van jouw onderneming, deze kosten worden geaccepteerd als aftrekpost. De declaratie die je van mij voor bedrijfscoaching is daarop afgestemd.

Afspraak maken voor bedrijfscoaching

Speelt er in jouw bedrijf ook iets wat vraagt om een andere toon van aanpak? Stuur me een digitale uitnodiging of bel voor een persoonlijke, gratis kennismaking. Blaas dan even stoom en spar met een onafhankelijke bedrijfscoach wanneer het jou uitkomt? Doe het gewoon! Dat kan soms met een of een paar gesprekken al. Bedrijfscoaching kan plaatsvinden op je eigen locatie, maar ook op mijn praktijk locatie. Ook online bedrijfscoaching behoort tot de mogelijkheden. Dit laatste bespaart kosten, reis- en werktijd. Een eerste afspraak is binnen twee weken gemaakt, zowel overdag als in de avonduren. Je kunt mij bellen op 06-10222289 of een e-mail sturen naar f.offeringa@outlook.com

Bedrijfscoaching

  AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK BEDRIJFSCOACHING

  Graag alle gevraagde velden invullen.

  Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.