NieuwsBlog

Beeldbellen makkelijk & veilig

Beeldbellen makkelijk & veilig

Beeldbellen is coaching vanuit je eigen relaxte omgeving

Beeldbellen is een makkelijke en snelle vorm van coaching waarin gesprekspartners elkaar zien via beeldschermen. Beeldbellen via WeSeeDo doe ik al jaren met cliënten op afstand in Nederland en het buitenland. Mensen die beeldbellen kennen, vinden het prettig om vanuit hun eigen luie stoel en vertrouwde omgeving met mij te spreken. Het kan al simpelweg met je smartphone. De werking is makkelijk. Je krijgt per e-mail een uitnodiging voor de digitale wachtkamer en op het moment van het gesprek klik je erop en je staat direct in contact met mij. Het is soms even wennen, maar eenmaal in gesprek gaat het vanzelf. Beeldbellen doe ik met particulieren, maar ook mensen uit het bedrijfsleven die in het buitenland werken en/of wonen. Zij vinden het fijn om een Hollands Praatje te hebben. Want om over levensvragen te praten vanuit een buitenlandse cultuur is toch even wat anders. Beeldbellen is ook ideaal voor mensen die vanwege omstandigheden niet kunnen reizen. Beeldbellen is een waardevolle toevoeging naast of in plaats van een regulier “face–to-face” gesprek.

Beeldbellen doe ik al jaren met WeSeeDoo. WeSeeDo is een goed programma en het is AVG-proof. Gezien de huidige hack- en internetkraakwereld is dat een must.  Dit programma is makkelijk voor jou als gebruiker, 100% AVG proof en je hoeft niets te installeren. Zoals ik hierboven al schreef: het werkt makkelijk en zonder poeha. Alles met een internetverbinding maakt het al mogelijk om te beeldbellen. Dat kan zijn met je smartphone, tablet of computer. De keuze is aan jou, hoe prettig is dat wel niet?

Beeldbellen makkelijk & veilig

Beeldbellen is niet eng maar wennen

Normaal zit je recht tegenover elkaar uiteraard wel met voldoende afstand, maar toch. Beeldbellen gaat van camera naar camera en dat is even wennen, meer niet. Het is ideaal voor mensen met drempelvrees, buitenvrees, contactvrees, stoelzitangst, vreemde omgevingen of vanuit onbereikbare oorden. Dat zijn zo maar een paar redenen om coaching via beeldbellen te proberen. En ja, het is even wennen om via een beeldscherm je hart en ziel uit te storten zonder fysieke aanwezigheid. Laat ik je vertellen uit mijn jarenlange ervaring met beeldbellen dat is een wendrempel. En die kan net als elke drempel worden weggehaald als jij ervoor open staat. Zie beeldbellen als een uitdaging en je zult ervaren dat het samen zo praten niet veel anders is dan het hebben van fysiek contact. Ikzelf bel vanuit een prettig zittend vel en voel mij net zo comfortabel met beeldbellen als “face to face”. Jij ook? Mocht je denken nou nee dan wil ik je uitnodigen om het eens te doen. Een kennismakingsgesprek kost niks en verplicht je tot niks. Dan weet je ook gelijk hoe het voelt om via beeldbellen samen te praten.

Nadelen beeldbellen

De nadelen die er zijn kun je indelen in twee categorieën: inhoudelijk en praktisch. Belangrijke voordelen van beeldbellen zijn tijdsbesparing en doelgerichtere gesprekken doordat er minder over koetjes en kalfjes wordt gepraat. Mensen die ik heb gesproken met beeldbellen zijn van mening dat het resultaat van de coaching niet anders is dan fysiek. Het bezwaar van het onpersoonlijke dat kleeft aan coaching via chat speelt in de praktijk nauwelijks of niet: de meeste mensen hebben al heel snel het gevoel samen in vertrouwelijkheid en veiligheid te kunnen spreken. En ja, “face-to-face” is soms meer persoonlijk. Alleen kunnen er omstandigheden zijn dat dat niet lukt en dan is beeldbellen een ideale prettige oplossing. Zo kan een nadeel ook een voordeel zijn. Vooral als jij verkeerd in een situatie op afstand of dat je op korte termijn iemand wilt spreken. Een afspraak met beeldbellen is nu eenmaal sneller gemaakt. Samengevat: beeldbellen kent geen nadelen, maar wel veel voordelen in deze drukke tijd met veel thuiswerken. Persoonlijk ervaar ik geen nadelen met beeldbellen.

Voordelen beeldbellen

Coaching aan de hand van beeldbellen kent veel praktische voordelen. Je kunt gesprekken vanaf afstand voeren waardoor coaching onafhankelijk is van werkuren, beschikbaarheid, maar ook waar je woont. Je kunt op jouw tijd en plaats contact leggen. Dat scheelt reistijd en het is flexibeler in te delen in jouw dagleefschema. De kosten zijn voor cliënten kosteloos. Ook hoef je je als cliënt niet te registreren en niets te installeren of downloaden. Beeldbellen gaat direct via je internetbrowser. De voordelen van coaching via beeldbellen zijn dat je, onafhankelijk van waar je woont/werkt, in jouw eigen omgeving/ buitenland/ vakantieadres kunt blijven en tevens op deze manier reistijd en reiskosten bespaart. Prettig is dus dat je zelf kunt bepalen waar coaching plaatsvindt. Online coachen heeft ook als voordeel dat je meerdere kortere coachmomenten in kan lassen. Een ander voordeel van online werken is dat er in gewone gesprekken er wat meer afleiding is van de omgeving. Beeldbellen kan ervoor zorgen dat er net wat minder afleiding en meer concentratie is als je elkaar online treft. Ikzelf spreek mensen vanuit mijn spreekkamer. Dat voelt vertrouwd en maakt dat je je al vrij snel op je gemak voelt als we samen in gesprek zijn.

Beeldbellen

Cliëntverhalen over beeldbellen

Cliënt 1: “Een aantal jaar geleden ben ik bij Freek succesvol onder behandeling geweest voor angstklachten. Toen ik na deze jaren opnieuw last kreeg van deze klachten, ben ik weer in contact gekomen met Freek. Omdat de afstand inmiddels wat groter was door verhuizing heb ik nu via beeldbellen gesprekken gehad. Het was voor mij erg fijn dat dit op deze manier kon. Freek helpt mij op een nuchtere, doortastende, begripvolle en stimulerende wijze om mijn zelfvertrouwen terug te vinden en te vergroten en op een goede manier om te gaan met mijn onzekerheden. Freek heeft een rotsvast vertrouwen in de eigen kracht van mensen en dat heeft mij enorm geholpen!”

Cliënt 2: “Ik kan Freek als coach aan iedereen aanbevelen. De gesprekken zijn fijn en zijn spreekkamer is voor mij een oase van rust en ontspanning. Freek is enorm betrokken en een hele fijne gesprekspartner. Ook is hij erg doortastend en houd je waar nodig een fikse confrontatiespiegel voor. Maar ook de broodnodige praktijkopdrachten en online begeleiding pasten goed in mijn leefschema. Dankzij de hulp die ik gekregen heb, was ik in staat om mijn uitdagingen aan te gaan. Ik voel me sterker dan ooit. Een groot pluspunt vind ik ook dat de gesprekken via beeldbellen kunnen plaatsvinden. Voor mij was het eerst wel even een drempel, maar dat gevoel was al vrij snel. Weg. Ook dan voelen de gesprekken fijn en vertrouwd. Al met al, twijfel je om een afspraak te maken? Maak die afspraak en je zal jezelf dankbaar zijn. Een beeld is minder eng dan je soms vooraf denkt.”

Cliënt 3: “Al langere tijd kom ik bij Freek en ben zeer tevreden. Freek heeft als coach een eigen behandelwijze en kent geen standaardprotocollen. Dat de intake en begeleiding online plaatsvond, heb ik als makkelijk ervaren. Ik heb een druk gezin met daarnaast een hectische baan in de zorg. Dankzij zijn hulp om andere inzichten te krijgen en het omdenken wat hij mij leert lukt het mij steeds beter om met mijn gevoelens en gedachtes om te gaan. Ik ben veel beter in staat om dingen in een realistisch perspectief te plaatsen en zo “gemakkelijker” door het leven te gaan. Ik ervaar momenteel veel minder stress, angst en negatieve gedachten. Met regelmaat heb ik ook nu nog gesprekken via beeldbellen, dit werkt heel erg fijn en een mooie bijkomstigheid is dat ik geen tijd “kwijt” ben aan reizen, gezien ik de afspraak over het algemeen op mijn vrije dagen plan. Daarbij is het ook fijn om in mijn eigen vertrouwde omgeving te zijn. Via beeldbellen vind ik de gesprekken net zo effectief als face-to-face.”

Dit zijn een paar verhalen van de vele uit mijn coachingspraktijk. Het laat zien dat ook mensen zelf beeldbellen niet anders ervaren dan “face-to-face”. Online hoeft niet geen afstandsschepper te zijn. Vooral in deze tijd waar WhatsApp en de sociale media gewoongoed zijn geworden. Beeldbellen past daar prima bij in deze tijd. Wie er eenmaal aangewend is zal het ervaren als het een vrijheid om contact te leggen wanneer het hem of haar past. En wat betreft het op je gemak voelen met beeldbellen dat mag je aan mij overlaten. Vanuit mijn jarenlange ervaring til ik je makkelijk over gewendrempel heen.

Online coaching, of toch face-to-face: wat kun je verwachten

Het eerste contact dat ik met nieuwe cliënten heb is meestal per telefoon of naar aanleiding van een mail of online kennismakingsformulier vanaf mijn website. In dit eerste gesprek bespreken we (kort) de coachvraag en maken we een vrijblijvende afspraak voor een uitgebreidere kennismaking. Hierin maken we ook de keuze beeldbellen of “face-to-face”. Zodra die is gemaakt volgt het kennismakingsgesprek. Wat in het kennismakingsgesprek het meest belangrijk is dat het voor jou goed voelt, dat je je vrij en veilig voelt om met mij in gesprek te gaan. Om je levensvraag te delen of kenbaar te maken met welke psychische klachten jij te maken hebt. Een ding maakt het voor jou al makkelijker. Ik ben al 35 jaar psycholoog en coach in Drachten, dus ervaringsdeskundige in kennis, maar vooral in de omgang met mensen. Mijn belegen ervaring maakt ook dat ik klachten snel herken en je goed aanvoel in het persoonlijke contact. Na het kennismakingsgesprek, bespreken we hoe het vervolg eruitziet: worden het “face-to-face” gesprekken, heeft online coaching de voorkeur, of lijkt een mix van beide prettiger? Jij kiest voor welke variatie het beste voelt. Ik bied je elke mogelijkheid om met een gesprek aan te gaan. Gemak dient de mens dus ook in coaching is het prettig dat je zelf kunt kiezen.

Coachingstraject afgestemd op beeldbellen

Mijn coachingstrajecten zijn afgestemd op beeldbellen. Alle intake- en begeleidingsformulieren zijn online te gebruiken. De ondersteunende coachingsthema’s voor elke levensvraag en/of klachtvorm heb ik in pdf-formaat klaar staan. Dat geldt ook voor praktijkopdrachten. Samengevat: mijn coachingspraktijk is zo afgestemd op online begeleiding dat er geen enkel verschil is in behandeling met “face-to-face” gesprekken. Al jaren werk ik met deze online coachingsmethode. Dit doe ik omdat ik graag mensen op welke manier dan ook wil helpen met hun levensvragen. Offline of online dat maakt niet uit zolang mensen maar die persoonlijke hulp krijgen die ze nodig hebben. Mensen coachen en samen praten over wat er speelt is en blijft mijn passie, zelfs nu ik 64 jaar ben is dat nog onveranderd aanwezig. Ik vind dat ik de mooiste job op aarde heb en ik zie mijn werk niet als een baan, maar meer als een missie om mensen terzijde te staan op momenten dat ze een gesprekspartner nodig hebben in welke levensfase of situatie dan ook. Wees welkom wat er ook speelt wat er ook speelt in jouw leven. Samen vinden we de oplossing voor jouw levensvragen.Is beeldbellen voor mij geschikt

Vanuit mijn ervaring kan ik je vertellen dat coaching via beeldbellen minder geschikt is voor mensen die door een heftig proces gaan. Als je ziek bent bijvoorbeeld, een vervelende gebeurtenis hebt meegemaakt of je heel kwetsbaar voelt. Twijfel je of coaching op afstand voor jou werkt? Durft te experimenteren met beeldbellen. Ik heb de juiste techniek en ervaring om jou snel op je gemak te laten voelen met beeldbellen. Je zult ervaren dat beeldbellen makkelijker kan zijn vanuit je luie stoel. Maak een afspraak en vertel mij wat ik voor jou kan betekenen.

Dus loop jij rond met levensvragen, relatieperikelen, of zit je niet lekker in je vel blijf er niet mee rondlopen. Vergeet een ding niet: “Je leeft elke dat maar één keer. Zorg goed voor jezelf en maak die zo aangenaam mogelijk. Is dat niet zo? Maak een afspraak. Binnen 5 werkdagen kunnen we ons eerste beeldbelgesprek al samen hebben waar je ook bent in de wereld. Dat kan overdag, maar ook in de avonduren. Ik hoop je gauw eens te spreken via beeldbellen en je zult ervaren hoe makkelijk het is vanuit je eigen luie vertrouwde stoel.

Beeldbellen

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoudt te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek


KENNISMAKINGSGESPREK