NieuwsBlog

Coaching als vast onderdeel van je persoonlijke groei!

Wat ik vaak in mijn praktijk zie, is dat mensen volledig muurvast zitten voordat ze aan de coachbel trekken. Mensen gaan volledig op in hun werk, relaties of individueel net zo lang totdat ze volledig vastlopen. Of dat ze door blijven modderen in relaties totdat die daarop wegglijden als een zeephelling. Alleen waarom zou je wachten totdat je op je pijnlijke levensvlakken tot een volledig dieptepunt bent gedaald? Als mensen dan komen dan is dat fantastisch, maar waarom zetten veel mensen die stap pas nadat ze volledig klem zitten in hun leven. Waarom wachten mensen vaak te lang met het zetten van coachingsstappen? Wie eerder komt, heeft veel sneller resultaat en voorkomt veel onnodig psychisch leed.

Lees meer

De kunst van het nietsdoen …

Nietsdoen, lui-zijn is de moeilijkste opgave in deze wereld en de meest intellectuele uitdaging. Als je dit leest gaan je wenkbrauwen dan niet omhoog? Niets doen moeilijk? Maar als je het nog een keer leest en erover nadenkt, dan klopt het voor de meesten van ons.

De uitspraak ‘liever lui dan moe’ komt niet altijd positief over. Het wordt vaak gebruikt voor mensen die liever een stapje minder doen dan zich ergens écht voor inzetten. Luiheid is zelfs één van de zeven zonden, maar is het echt zo slecht als wordt gedacht?

Lees meer

Shit happens!

Allereerst excusez-moi voor mijn taalgebruik. Shit happens … Ja het leven valt niet mee! Het leven is een aaneenschakeling van fantastische, leuke, semi-leuke, neutrale, enigszins vervelende, vervelende en verschrikkelijke gebeurtenissen. En we hebben op heel veel van die gebeurtenissen weinig of geen invloed. We krijgen allemaal onze portie ongewilde ‘shit’ in ons leven. Een onverwachts ontslag, een partner die jullie relatie beëindigt, een ziekte of ongeluk of het verlies van een dierbare. Het staat soms zomaar voor je deur. Zo is het nu eenmaal. Punt uit! Deze blog is een blog met een bijzondere wending. Want als tip voor meer geluk geef ik: accepteer dat het leven niet altijd leuk is. Oftewel: shit happens!

Lees meer

Persoonlijke groei de fitmotor voor je brein

De bewuste keuze voor persoonlijke groei is dan ook wel het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven omdat het je ogen zal openen en je hierdoor nieuwe wegen leert zien waarmee je het leven op een frisse manier kunt gaan inrichten. Een manier die o.a. meer liefde, rust, harmonie, overvloed, inspiratie en passie brengt. Tegelijkertijd moet je jezelf bewust zijn dat dit mooie cadeau ook moed vereist. Moed omdat je vervolgens in de komende jaren geleidelijk in contact wordt gebracht met alle delen van jezelf en dus ook de delen die niet zo aardig zijn en eigenlijk helemaal niet willen groeien in het leven maar liever alles bij het oude houden.

Lees meer

Gezond van jezelf houden

Van jezelf houden is belangrijk. Zelfliefde en zelfvertrouwen helpen je je leven zoveel makkelijker te maken. In deze blog wil ik je meenemen op een reis van zelfliefde. Van jezelf leren houden kan lastig zijn – vooral als je zelfvertrouwen op dit moment laag is. Maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is. Met een beetje extra zelfliefde wordt je hele leven leuker en moeitelozer. Door van jezelf te leren houden wordt het makkelijker om succesvoller te zijn in je werk, je relaties en je persoonlijke ontwikkeling. Het voelt alsof je eindelijk met de rivier kunt meezwemmen, in plaats van er tegenin. Klinkt goed of niet soms? Laten we eens kijken hoe en op welke manier je zelfliefde een gezonde boost kunt geven. Deze blog gaat over het liefhebben van jezelf. Ook beantwoord ik de vraag waarom dat niet egoïstisch is terwijl je dat misschien wel zou denken.

Lees meer

PERSOONLIJKE VERHAAL – Kenny & Iris in relatietherapie

Veel mensen die slecht in hun relatie zitten wuiven de gedachte aan relatietherapie met een voor ons niet nodig gebaar weg. De meeste stellen denken dat ze hun eigen relatiesores zelf wel kunnen oplossen. Want waarom zou je je vuile relatiewas buitenhangen, is vaak de reactie van de meeste stellen. Nou, dat is simpel uit te leggen. Als je dat niet doet dan eindig je vandaag of morgen met een vreemde naast je op de bank of zit je in je eentje drie hoog achter alleen op de bank. Ieder stel vindt hun relatie belangrijk, maar tegelijkertijd steken ze er in de minste tijd in om het te doen slagen.

Neem Kenny en Iris, een vlot stel van eind 30 met twee dochters van 10 en 8 jaar. Twee jaar geleden hebben ze de stap genomen om bij mij aan te kloppen voor relatietherapie. Niet eens, omdat er sprake is van een grote crisis, maar omdat ze volkomen naast elkaar leefden in plaats van met elkaar. Scheiden was nog net geen optie, maar lag wel op de loer. De scheidingsdeur stond op een kier.

Lees meer