Blog

levenscoach in Drachten Freek Offeringa

Ik ben Freek…

Levenscoach voor volwassenen en tieners, die hulp nodig hebben met het weer krijgen van zelfvertrouwen en weer volop in de bloei van hun leven willen komen te staan.

Bij Spreek met Freek kan je terecht voor:

 • coachingstrainingen
 • coachingsgesprekken
 • cabaret coaching.

Al meer dan 25 jaar luister ik naar de levensreis die mijn cliënten maken. Ik spreek en denk met hun mee om zo hun onbegaanbare levensweg weer toegankelijk te maken.

Met Levenscoaching laat ik mensen nieuwe wegen ontdekken, die in te slaan om zo meer zinvol en gelukkig te leven. Maar ook dat mensen on-ontdekte werelden betreden in nieuw geluk of anders denkend.

Ik ben er als je een schouder zoekt om te leunen. Of als de toon van geluk of wat dan ook wegvalt, kan ik een snaar maken die je raakt. Maar ook als je onderweg de weg even kwijt bent. Of dat je de onzin van het leven beu bent.

Mijn beleef, denk- en doe-wereld

Mijn coachingspraktijk is gevestigd in een gezellige, sfeervolle praktijk aan huis. Van daaruit werk ik met mensen om hun levensreis meer gelukkiger en zinvoller te maken. Maar vooral dat ze meer persoonlijke groei ervaren. Mijn mens-zijn is gebaseerd op een positieve kijk op het leven, maar ook door mijn 25-jarige werkervaring als coach, psycholoog, schrijver en motivatiespreker. Met deze praktijkervaring heb ik een groot aantal mensen individueel gecoacht, in allerlei situaties en met allerlei vragen en problemen. Het aantal mooie coachingsgesprekken dat ik al die jaren gevoerd heb is ontelbaar. Ook heb ik groepen begeleid en veranderings- en communicatieprocessen in organisaties geleid. Steeds heb ik keuzes kunnen maken die me verder brachten in mijn persoonlijke ontwikkeling als mens en coach.

Mijn psychologische achtergrond, maar nog meer mijn levenservaring, zet ik in voor de ontwikkeling van anderen. Daarnaast ben ik net als ieder mens gepokt en gemazeld door het leven. Mijn werk doe ik op een methodische en praktische wijze, indringend en confronterend, met als doel om persoonlijke groei van anderen te ondersteunen. De rationele aanpak past mij het beste en is naar mijn ervaring het meest effectief. Mijn werkwijze is mensgericht, kortdurend, praktisch en oplossingsgericht. Ik ben nu 63 jaar, maar ik hoop nog heel wat jaren mijn prachtige vak te kunnen uitoefenen.Meer weten over mij? Lees dan mijn persoonlijke noot


AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat ik als levenscoach voor jou kan betekenen.

KENNISMAKINGSGESPREK

Graag alle gevraagde velden invullen.

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.


Ways to help your children develop self-esteem and confidence

Self-esteem and confidence are major traits in individuals that affect their success. While these are a lifelong process, the foundation of it needs to be established in early childhood. Building self-esteem will allow the child to deal with difficult situations that they will encounter during their lifetime. Since parents have the greatest influence on a child’s belief, it is important for them to let their child know where they belong, how well they are doing and contribute towards developing confidence and self-esteem.

Lees meer

Wat is de zin van het leven

Wat is de zin van het leven?

Wat is de zin van het leven? Het is een vraag die nooit unaniem beantwoord zal worden. De een vindt het antwoord in zichzelf, door zich te richten op zelfontplooiing en geluk na te streven. Anderen vinden zingeving in anderen, door medemensen te helpen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Sommigen geloven dat het leven draait om religie of spiritualiteit, weer anderen denken dat het leven louter toeval is en volkomen zinloos. Het kan inspirerend en motiverend zijn om over deze vraag na te denken, maar ook frustrerend of verwarrend.

Heb jij jezelf die vraag wel eens gesteld. Wat voor jou de zin is van het leven en hoe je dit smaakvol, ontspannen en gelukkig houdt? En als je zoekend bent naar de zin is levenscoaching de weg terug naar jezelf.

Hoe nuchter en aards je ook bent, je bent waarschijnlijk hersendood als je niet af en toe te beseft hoe bijzonder het is dat je er überhaupt bent.

Zelfs als jij en ik hier geheel toevallig zijn, zonder goddelijk doel: het feit dat jij en ik überhaupt iets ervaren is net zo wonderlijk als het feit dat dit universum er is. Dat is vooralsnog een fantastisch mysterie. Dat alleen al is een wonder op zich.

Hoe zijn we hier terecht gekomen

Hoe zijn we hier als mensen terecht gekomen

Is het antwoord misschien:

 • We zijn hier omdat één bijzondere groep vissen merkwaardig gevormde vinnen had die konden veranderen in benen voor op het land levende wezens
 • omdat kometen op de aarde insloegen en de dinosaurussen uitroeiden, waardoor zoogdieren een kans kregen die ze anders niet gehad hadden
 • omdat de aarde nooit helemaal bevroren is tijdens een ijstijd
 • omdat een klein taai ras dat een kwart miljoen jaar geleden in Afrika is ontstaan er tot nu toe met hangen en wurgen in geslaagd is te overleven

Ik zou het niet weten. Maar we zijn er dus laten we er wat mee doen!

Zinvol leven of leven met onzin

De zin en onzin van het leven is de meeste gestelde vraag aan mij als levenscoach. Want alles wat je doet of voelt heeft een bepaalde zin of onzin. Of niet soms?

Eén ding is voor mij wel duidelijk, de zin is er niet, die moet je zelf maken. Jij bent de persoon die aan het stuur zit en richting geeft of je een zinvol leven krijgt of dat je leven aan elkaar hangt als los zand. Ik denk dat we het daarover eens kunnen zijn of niet soms?

Mijn persoonlijke zinvolheid van het leven

Ik persoonlijk balanceer tussen zinloosheid en zin. Aan de ene kant is er het idee dat ik als individueel mens onbenullig en absoluut zinloos ben in het grote geheel. Ik weet dat de wereld draait om macht en geld en dat we die krachten alleen niet kunnen tegenhouden.

Toch betekent dat niet dat je niets moet doen. Zin aan het leven geven draait volgens mij om persoonlijke groei. Ik wil heel graag door mijn eigen groei in mijn eigen omgeving bijdragen aan het grotere geheel.

Als iemand mij zegt dat het druppels op een gloeiende plaat zijn, stel ik de vraag terug: dus zolang je de oplossing niet hebt voor alle problemen in de wereld, is geen enkele interventie legitiem?

Mijn drang naar persoonlijke groei maakt dat ik verantwoordelijkheid neem en daarmee ook zin geef aan mijn leven.

Alles gebeurt met een reden

Voor mij is dat een absolutie. Voel je vrij om daarover je eigen ideeën en meningen te hebben. Is er dan een voorzienigheid die een masterplan heeft over deze aard chaos en oersoep? Ik denk van wel.

Persoonlijk geloof ik in een grotere orde waarin zaken samenkomen. Niets is toevallig, alles gebeurt met een reden, ook al zie je die niet op het moment zelf. Jaren later begrijp je dat bepaalde dingen moesten gebeuren, opdat de werkelijkheid er nu zo zou uitzien.

Alleen wij zijn vrije mensen. Wij kunnen kiezen voor een liefdevol leven of een liefdeloos en daarmee doelloos leven. Die keuze heb jij en ik.

Kiezen voor een liefdevol leven leidt tot een leven met meer geluk, ontspanning, geestelijke rijkdom en het geeft een totaal gevoel van dat je leven zinvol en happy verloopt.

Stoppen of doorgaan

We zouden hier kunnen stoppen, maar veel mensen vragen zich af of dit leven verder nog zin heeft. Door de eindigheid van prettige ervaringen – en de pijn of verveling die dat achteraf geeft – vragen veel mensen zich af:

‘Ja, maar als het leven sowieso eindigt, wat betekent het dan allemaal? Waarom zou ik überhaupt moeite doen iets van mijn leven te maken? Het moet toch meer betekenen dan dit?’

Ik vraag het me zelf ook wel eens af, is dit het nu? Vooral op momenten dat ik down ben of het levens deksel keihard op m’n snufferd heb gekregen. Dan ga ik het liefst in bed liggen, om nooit meer op te staan.

Ondertussen jammer ik iets als ‘waarom moest dit allemaal ook alweer?’ En na een tijd van:

 • knock-out
 • comakijken van Netflix
 • mediteren (bij mezelf en anderen)
 • soaps lezen

pak ik mijzelf weer bij de kladden en pak de draad van het leven weer op.

Want het leven zelf heeft geen draden om te weven, dat zul je zelf moeten doen. Jij bent de kleier, de bouwer, de genieter van jezelf, jij maak het zinvol, niemand anders!

Lees die laatste zin nog maar eens goed. Niemand en dan ook niemand doet het voor jou! Alleen jijzelf bent het die maakt hoe zinvol jouw leven is. Jij bent de kapitein, stuurman en matroos.

Wat voor zin heeft het leven

De ‘zinvraag’ komt meestal voort uit de ‘lijdensvraag’: wat heeft mijn lijden eigenlijk voor zin? Waar doe ik het allemaal voor? Op het moment dat je perfect gelukkig bent – bijvoorbeeld omdat je met je geliefde aan de ontbijttafel zit, een krantje leest en de koffie hoort pruttelen – komen die vragen niet in je op.

En als dat wel gebeurt, dan ben je de vraag al snel weer vergeten. Wat kan het schelen? Pas als je serieus lijdt of bang wordt dat jouw huidige geluk ophoudt – ook een vorm van lijden – vraag je jezelf af wat de betekenis daarvan is.

Op het moment dat we pijn hebben, zoeken we als eerste reflex naar de betekenis ervan. Als we gelukkig zijn, leven we gewoon zinvol.

De zin van het leven is het leven zelf.

Je hebt geen speciale betekenis of bijzondere reden nodig om te leven. Veel mensen denken een reden nodig te hebben om te leven, maar ik en jij kunnen allebei getuigen dat dát niet nodig is.

We leven, omdat we er nou eenmaal zijn. Om koffie te drinken heb ik geen andere reden nodig dan dat ik koffie wil. Dat is genoeg. En op dát moment is dát de zin van mijn leven.

Als ik met een vriend ga wandelen in de duinen van Callantsoog dan is dát de zin van het leven. De zin van het leven is de zin die ik er op dat moment aan geef.

Veel mensen vinden dit toch echt te karig en staan erop dat wij met een speciaal doel gemaakt zijn door een hogere intelligentie. Dat doel is vaak om met die Intelligentie een soort (machts)spelletje te spelen – ‘Geloof in Mij zonder dat ik daar reden toe geef! – waarbij je als winnaar op een mooie plek komt en als verliezer op een lelijke.

Voor altijd en eeuwig. Als je er rustig over nadenkt is hier gelukkig geen enkel bewijs voor. En na dat besef komt de verantwoordelijkheid voor de zinvraag direct weer waar ze hoort: bij jouzelf.

Welke zin geef jij zelf aan je leven?

Hoe staat het met jouw zinvol leven

Als jij nu denkt bij het lezen van dit stuk

“Mijn leven is een mistig, troosteloos en zinloos iets, een chaos zonder welke vorm van zin dan ook”

kom dan eens langs voor koffie of thee en wie weet kunnen we samen jouw zingevings- en gelukspunten terugvinden. Kijk op deze pagina, welke coachingstrajecten jou zin in het leven terug brengen.

Op voorhand kan ik je vertellen dat ik een kei ben in het maken van het leven als een kunst. Als er één leven is dat alle uithoeken heeft gezien van shit en geluk dan ben ik het wel. En toch hou ik van het leven, van mijn kruin tot mijn teen ben ik levensgenieter pur sang.

Levens onzin opruimen begint niet met schone handen, maar bereid te zijn om met je ellebogen in de drek aan de slag te gaan, om daarna te kunnen genieten van de zin, de warmte en het geluk van het moois dat leven heet.

Dan is het leven zinvol!

Ik zie je graag … Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en ik reageer binnen 1 werkdag

Warme groet Freek

KENNISMAKINGSGESPREK

Graag alle gevraagde velden invullen.

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.


Kopje koffie of thee?

Levenscoaching als richtingwijzer

Levenscoaching helpt je om antwoorden in het nú te vinden en geeft je praktische handvatten om het nú eens écht anders te doen. Levenscoaching is een uitstekende mogelijkheid om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met jouw leven. Een coach is iemand die aan de hand van gesprekken en praktijkopdrachten je helpt verhelderen, overzichtelijke doelen te stellen en ze natuurlijk ook te halen. Een coach staat naast je op lastige momenten; een onafhankelijke en objectieve gesprekspartner is af en toe erg prettig!

Mocht jij voor persoonlijke uitdagingen staan of levensdilemma’s, alleen of in een relatie, mag ik je dan een advies geven? Wacht niet te lang met het maken van een afspraak. Hoe eerder je je klacht(en) en levensvragen aanpakt, des te groter de kans op dat je je weer meer gelukkiger voelt in het leven. Maak die afspraak met jezelf en zet een stap terug naar jezelf, binnen één week kunnen we de eerste afspraak al maken.


Praktijkinformatie Spreek met FreekAANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak en kom gezellig een kopje koffie of thee drinken. Je kunt dan ervaren wat levenscoaching voor jou persoonlijk kan betekenen.


AANVRAAGFORMULIER KENNISMAKINGSGESPREK KOPJE KOFFIE/THEE

Graag alle gevraagde velden invullen.

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.


TienerCoaching

Misschien voel je je niet altijd begrepen of zit je met iets dat in jouw leven is gebeurd. Ook kan het zijn dat je last hebt van faalangst en dat je graag met meer zelfvertrouwen in het leven staat.

Sommige tieners vinden het moeilijk zichzelf te zijn bij vrienden en vriendinnen. Het valt niet altijd mee om je als jongere staande te houden. Dit kan met een aanwijsbare reden zijn, door iets dat je hebt meegemaakt of dat er in je leven speelt.

Tienercoaching is o.a. voor

 • een scheiding
 • ziekte
 • verlies
 • overlijden
 • pesten
 • verhuizing

Ook kan je niet lekker in je vel zitten zonder dat je daar een verklaring voor hebt. Er samen over praten helpt.

Daarom is tienercoaching er speciaal voor jou!

De Pubertijd

Als tiener ervaar je de wereld opeens heel anders dan toen je nog een kind was. Door groepsdruk en prestatiedruk, maar ook door veranderingen in je lichaam en in je familie bijvoorbeeld, kun je in de problemen komen.

Veel voorkomende tiener problemen zijn:

 • faalangst 
 • concentratieproblemen
 • eenzaamheid
 • slechter slapen
 • fysieke klachten waar geen ‘oorzaak’ voor is bijvoorbeeld

Dit zijn allemaal problemen waar je mee kunt leren ‘dealen’. Ik ga jou helpen hiermee te  leren omgaan zodat jij een persoonlijke groei door zal staan. Je krijgt meer zelfvertrouwen  en je gaat jouw leven weer vol energie leiden.

Dat is mijn werk als tienercoach. Mijn doel is jouw talent, eigenheid en kracht in jou, weer terug naar boven te halen.

Ook met problemen die vaak voorkomen op school in de omgang van jongeren met elkaar zoals buiten de groep vallen, (online)pesten of gepest worden, meelopen en groepsdruk kunnen tieners bij mij terecht.

Al meer dan 25 jaar heb ik ervaring met het begeleiden van tieners. Wat het ook is, waar jij ook mee rondloopt, ik heb het al vaker gehoord, dus voel je welkom wat het ook is!

Spreek met Freek

Het is heel fijn als er iemand met aandacht naar je luistert. Iemand die niet oordeelt maar met je meedenkt, waaraan je kunt vertellen waar je mee zit. Door meer vertrouwen te krijgen in jezelf en te weten wie je bent, zal je ook met een andere blik kijken naar problemen of hindernissen die je ervaart.

Ik stem daarbij af op dat wat bij jou past of wat jou interesseert. Wat ik doe is mij afstemmen op jouw leef- en beleefwereld, dat is waar jouw hart ligt. Dan leer je sneller, kom je tot meer inzicht, onthoud je beter en kom je tot veranderingen die jij wenst.

Soms vinden ouders/verzorgers het nodig dat hun kind naar een coach gaat. Dit kan een aanleiding zijn waarom een tiener bij mij terecht komt. Wij gaan alleen een coachtraject aan, als de tiener zelf achter het coachen staat en zich hier prettig bij voelt.

Daarom is het belangrijk eerst kennis te maken.

Intake met Freek

Via onderstaand formulier kan je, geheel vrijblijvend, een kennismakingsgesprek met mij aanvragen. Tijdens deze intake gaan we elkaar leren kennen en ga ik met jou bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Twijfel je of tienercoaching wel bij jou past? Vraag dan meer informatie aan, via onderstaand formulier, om te ervaren wat tienercoaching voor jou persoonlijk kan betekenen.

Als je het onderstaande formulier invult kunnen we al binnen twee weken de eerste afspraak maken. Graag tot ziens!Informatie TienerCoaching


AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat tienercoaching voor jou persoonlijk kan betekenen.

KENNISMAKINGSGESPREK TIENERCOACHING

Graag alle gevraagde velden invullen.

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.


Levenscoaching

Wanneer jij niet lekker in je vel zit en opzoek bent naar een oplossing, helpt Freek jou om je ingewortelde ideeën los te weken met levenscoaching. Een buitenstaander krijgt in de meeste gevallen meer los dan mensen in de directe omgeving.

Levenscoaching is speciaal voor mensen die worstelen met het niet-goed- weten-wat-ze-willen. De levenscoach rammelt (voorzichtig) aan jouw idee over jezelf en de manieren waarop jij je leven aanpakt.

Heb je nog steeds vrijheid om jezelf te zijn en je te ontwikkelen ook als je in een strak tijdschema moet werken of weinig afwisseling hebt?

Spreek met Freek helpt je antwoorden te geven op deze vragen.

Belangrijke levensvragen

Een levenscoach wordt steeds vaker ingezet. Bijna elke volwassene loopt in zijn of haar leven tegen een punt aan waarop belangrijke levensvragen naar boven komen:

 • Wie ben ik?
 • Waar word ik gelukkig van?
 • Ben ik tevreden met mijn leven en wat ik hebt bereikt?
 • Heb ik spijt van bepaalde keuzes?
 • Zou ik iets willen veranderen en zo ja, hoe doe ik dat dan?

Dit zouden vragen kunnen zijn die in jouw opkomen. Maar de belangrijkste vraag is:

Wat ga ik hiermee doen?

De antwoorden zijn eigenlijk onmisbaar, om een gevoel van geluk en tevredenheid te realiseren. Freek helpt je in het vinden van de antwoorden op deze vragen. We noemen dat levenscoaching.

Life coaching kan een beetje een zweverig begrip lijken, maar is eigenlijk juist heel ‘down-to-earth’. Omdat het ultieme doel en de basis in het leven voor de meeste mensen, gewoon een gevoel van geluk is. 

Freek helpt je dat geluk (weer terug) te vinden.

Life coaching met praktijkopdrachten

Waarin ik je ondersteun is dat je gaat ervaren om een mens te worden uit één stuk. Iemand die stevig met zijn beide benen op de grond staat en zijn dromen waar maakt in een meer gelukkig leven.

De aanpak wijze van levenscoaching is vanuit een praktisch oogpunt. Actief in samenspraak met daarbij ondersteuning in theorie en gerichte praktijkopdrachten. Wil je jezelf beter realiseren, nog onontwikkelde kwaliteiten ontvouwen?

Vul het onderstaande formulier in en ontdek hoe jij je leven op een mooie wijze kunt verdiepen door meer persoonlijke groei.Informatie LevensCoaching


AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK LEVENSCOACHING. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat levenscoaching voor jou persoonlijk kan betekenen.

AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK LEVENSCOACHING

Graag alle gevraagde velden invullen.

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.