NieuwsBlog

Coaching als vast onderdeel van je persoonlijke groei!

Wat ik vaak in mijn praktijk zie, is dat mensen volledig muurvast zitten voordat ze aan de coachbel trekken. Mensen gaan volledig op in hun werk, relaties of individueel net zo lang totdat ze volledig vastlopen. Of dat ze door blijven modderen in relaties totdat die daarop wegglijden als een zeephelling. Alleen waarom zou je wachten totdat je op je pijnlijke levensvlakken tot een volledig dieptepunt bent gedaald? Als mensen dan komen dan is dat fantastisch, maar waarom zetten veel mensen die stap pas nadat ze volledig klem zitten in hun leven. Waarom wachten mensen vaak te lang met het zetten van coachingsstappen? Wie eerder komt, heeft veel sneller resultaat en voorkomt veel onnodig psychisch leed.

Lees meer

Persoonlijke groei de fitmotor voor je brein

De bewuste keuze voor persoonlijke groei is dan ook wel het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven omdat het je ogen zal openen en je hierdoor nieuwe wegen leert zien waarmee je het leven op een frisse manier kunt gaan inrichten. Een manier die o.a. meer liefde, rust, harmonie, overvloed, inspiratie en passie brengt. Tegelijkertijd moet je jezelf bewust zijn dat dit mooie cadeau ook moed vereist. Moed omdat je vervolgens in de komende jaren geleidelijk in contact wordt gebracht met alle delen van jezelf en dus ook de delen die niet zo aardig zijn en eigenlijk helemaal niet willen groeien in het leven maar liever alles bij het oude houden.

Lees meer

Gezond van jezelf houden

Van jezelf houden is belangrijk. Zelfliefde en zelfvertrouwen helpen je je leven zoveel makkelijker te maken. In deze blog wil ik je meenemen op een reis van zelfliefde. Van jezelf leren houden kan lastig zijn – vooral als je zelfvertrouwen op dit moment laag is. Maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is. Met een beetje extra zelfliefde wordt je hele leven leuker en moeitelozer. Door van jezelf te leren houden wordt het makkelijker om succesvoller te zijn in je werk, je relaties en je persoonlijke ontwikkeling. Het voelt alsof je eindelijk met de rivier kunt meezwemmen, in plaats van er tegenin. Klinkt goed of niet soms? Laten we eens kijken hoe en op welke manier je zelfliefde een gezonde boost kunt geven. Deze blog gaat over het liefhebben van jezelf. Ook beantwoord ik de vraag waarom dat niet egoïstisch is terwijl je dat misschien wel zou denken.

Lees meer

PERSOONLIJKE VERHAAL – Kenny & Iris in relatietherapie

Veel mensen die slecht in hun relatie zitten wuiven de gedachte aan relatietherapie met een voor ons niet nodig gebaar weg. De meeste stellen denken dat ze hun eigen relatiesores zelf wel kunnen oplossen. Want waarom zou je je vuile relatiewas buitenhangen, is vaak de reactie van de meeste stellen. Nou, dat is simpel uit te leggen. Als je dat niet doet dan eindig je vandaag of morgen met een vreemde naast je op de bank of zit je in je eentje drie hoog achter alleen op de bank. Ieder stel vindt hun relatie belangrijk, maar tegelijkertijd steken ze er in de minste tijd in om het te doen slagen.

Neem Kenny en Iris, een vlot stel van eind 30 met twee dochters van 10 en 8 jaar. Twee jaar geleden hebben ze de stap genomen om bij mij aan te kloppen voor relatietherapie. Niet eens, omdat er sprake is van een grote crisis, maar omdat ze volkomen naast elkaar leefden in plaats van met elkaar. Scheiden was nog net geen optie, maar lag wel op de loer. De scheidingsdeur stond op een kier.

Lees meer

Wat doet Corona met onze geestelijke mens

Door het coronavirus ziet ons leven er vandaag de dag totaal anders uit. We zijn beperkt tot bepaalde ruimtes, bepaalde personen en moeten ons aan strikte regels houden. De in Nederland zo belangrijke vrijheid wordt beperkt. Wat doet dat met ons als mens? En hoe zorgen we ervoor dat we ons gezond en gelukkig blijven voelen?

Doordat iedereen anders in elkaar zit en geen enkele situatie te vergelijken valt, ervaart iedereen de coronacrisis op een andere manier. Uit een onderzoek bleek dat: waar de een zich eenzaam voelt, ervaart de ander juist meer verbinding met anderen. En terwijl Suus gek wordt van het ‘opgesloten zitten’ met haar drie jonge kinderen, geniet Piet juist heel erg van tijd met het gezin. Maar, hoe verschillend we de crisis ook beleven, buiten kijf staat dat het ons leven behoorlijk op zijn kop zet.

Lees meer

Leer met te leven in het nú

In onze Westerse maatschappij leven we vaak volledig in onze bovenkamer, onze breinmachine en razen we als een dolle door het leven heen. We nemen niet de tijd om stil te staan en ons te focussen op het enige moment dat er daadwerkelijk toe doet: het nú. Alles gebeurt in het nú en toch bevinden we ons vaak heel ergens anders. Leef jij in het nú? Ben je echt aanwezig in het huidige moment of ben je in gedachten meestal heel ergens anders? Maak jij je veel zorgen om de toekomst of heb je de neiging om in het verleden te blijven hangen? Of … loop je onnodige te dagdromen over morgen? Ja, waar ben jij eigenlijk??

Lees meer