CabaretCoachingvoorstelling “Léven met Vólle & Lége Ballonnen!”

EEN ENKELE EN EEN DUBBELE ZOEKREIS DOOR HET LEVEN ...

Cabaret Drachten Coaching

Gekke tekst of niet? Léven met vólle & lége ballonnen. En toch is het leven vaak zo bij veel mensen. Je maakt iets, je hebt iets, je doet iets en dan ineens “Knal” is het weg, over en voorbij. Het leven zit vol met geluk en ongeluk, met lége ballonnen. Een knallende ballon staat ook synoniem voor de stress, het gejaagde waarin we leven. Hebben we allemaal soms niet het gevoel dat we op knappen staan? Of de volgende keer is onze ballon weer knettervol en leven we op de toppen van ons geluk. De kunst is het evenwicht te vinden tussen een volle en een lege ballon. Dat evenwicht zoeken, daar gaat deze cabaretcoachingvoorstelling over.

Je krijgt van mij een fantastisch leefvrije cabaretbite met diepgang, luchtigheid en verpakt in een korrel zout met daarbovenop een gezonde lach. En als extra prachtige Nederlandse meezingliederen die voor iedereen herkenbaar zijn.

Ballonspiegel

In deze cabaretcoachingvoorstelling “Léven met vólle & lége ballonnen” hou ik je een spiegel voor over het leven van alledag. Ik zal je een spiegel voorhouden hou ikzelf dan weer leefde met volle ballonnen en dacht dat alles oké was, maar dat er toch vaak weer momenten waren waarop dat er een levensballon knapte. En toch gaat het leven dan gewoon door. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat een lege ballon toch weer gevuld wordt? Hoe maak je weer zoveel lucht in je leven dat je daar weer energie voor krijgt. Die spiegelherkenning wil ik graag voorhouden in deze voorstelling.

Ballonplof

Sommige mensen leven met een enorme ballonstatus! Alles staat in het teken van een carrière, ze staat vooraan in de ratrace van het leven en alles moet daar voor wijken. Ze leven met een constante ballondruk van bijna ploffen. En ja, hoor in de meeste gevallen gebeurt dat dan ook. Als jij constant leeft onder de druk van een snelkookpan dan plof als je vanzelf een keer en niet zo’n beetje ook.

Het is mijn overtuiging dat een ratrace niet bestaat. Namelijk ooit een ratrace gezien? Ik niet in ieder geval. Het zijn slechts gedachtes die dit idee in stand houden. Veel mensen in Nederland roepen dat we in een ratrace zitten dat we constant leven met een te vólle ballon. Ik doe al heel lang niet meer mee aan deze gedachte. Als ik dit namelijk roep dan ervaar ik het ook zo en dan geloof ik werkelijk dat het zo is. Een ratrace zit alleen in je hoofd. Het goede nieuws is dus dat je er uit kunt stappen door andere gedachtes te geloven. Want doe je dat niet, dan ploft je ballon finaal uit elkaar!

Soms heb ik zin om deze boodschap van de daken te schreeuwen! Dan raak ik geïrriteerd dat mensen, maar blijven meedoen aan drukte en stress en dus aan de ratrace. Het lijkt wel of het merendeel van de mensen overwerkt is, half uitgeput en het alleen maar druk druk druk heeft. Gelukkig kan ik deze voorstelling het vanaf de planken naar de deelnemers toe schreeuwen. Je bent gewaarschuwd!

De ballon van het leven

Wil je de ballon van het leven heel laten dan zul je harde noot van het leven moeten kraken. Dat betekent leven met meer rust, ontspanning en een gezonde geestelijke accu en zo gezond mogelijk lijf. Dat heb je nodig om de ballon van het leven niet onnodig te laten knappen. Wat ik mijn publiek bied, is een prachtig gevuld programma vol verrassingen verpakt in:

  • Diepten en ondiepten
  • Opschudden van geluk en ongeluk
  • Molshopen en bergtoppen vol met uitzicht op niks
  • Humor en onverwachte uitschieters in taal en doen
  • Raakpakkende praktische levensonderwerpen
  • Smaakmakende tips en flips van de bovenste plank

Het is Cabaret Coaching ten top en raakt kant noch wal, maar na afloop laat het je niet onberoerd in anders denken en voelen over het leven. Wat ik je wil laten beleven en ervaren in mijn cabaretcoachingvoorstelling is hoe je gezond kunt omgaan met ballonnen ongeknapt of geknapt.

Aan de hand van mijn eigen levensballonnen neem ik het publiek mee op reis door mijn leven en zal ik vertellen welke ballonnen er bij mij allemaal zijn geknapt. En toch sta ik op de planken als man met een happy eigen volle ballon! Een man die weet wanneer hij zijn ballon moet vullen of laten leeglopen. Een maan die weet wanneer het geluk er is en dat ook voelt tot in zijn vezels, maar ook een man die niet zijn ogen sluit voor het ongeluk en de ballon knapt.

Léven met vólle en lége ballonnen is een voorstelling met humorvolle tegenwind

Met deze voorstelling bied ik je een frisse confronterende humorvolle tegenwind om het leven met meer lucht en léf tegemoet te gaan. Mijn voorstellingen zijn levensherkennend en met onvermoede teksten, soms een beetje vreemd, maar wel lekker. Je zult merken dat je ontsnapt aan vast- en kromdenken, deze voorstelling is hét léf- en ontspanvoer voor je breinkamer. Maar zorgt ook voor handvatten om de ratrace van elke dag anders aanpakkend te maken. Ook zal ik ervoor zorgen dat je lachspieren worden uitgedaagd om het leven met een andere korrel zout te nemen. Dat doe ik met uitdagende, nadenkende teksten en overprikkeling om bij stil te staan en muziek die wel of niet smaakt. Want ja, over smaak valt niet te twisten!

Hoe je mij kunt boeken of hoe ik mij zelf boek

Mijn voorstelling “Léven met Vólle & Lége Ballonnen” kun je als bedrijf, vereniging of in welk clubverband dan ook boeken. Het bezoekersaantal is vastgelegd op 50 tot 75 personen. Dit in verband met decor, geluid en andere technische zaken. De cabaretcoachingvoorstelling is 2x 45 minuten. De kosten bedragen € 550,00 exclusief de reiskosten van € 0,50 per kilometer. Vooraf aan de boeking is er voorgesprek over de opzet van de cabaretcoachingvoorstelling. Hierin bespreken we uiteraard de kennismaking, het verloop, zaalopstelling, technische zaken en je krijgt een tipje van de sluier te zien. Hiervoor reken ik € 100,00 en zijn de reiskosten € 0,25 per kilometer. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Vanuit mijn beroepsgroep heb ik hiervoor vrijstelling, dus kan er ook geen BTW worden verrekend.

Als ik zelf een cabaretcoachingvoorstelling vormgeef vind je de boekingsdata ’s en andere informatie terug op deze pagina. Gezien de huidige coronaperikelen zijn er momenteel geen voorstelling mogelijk. Zodra de eerste planken weer beschikbaar zijn zul je van mij horen.


KENNISMAKINGSGESPREK