NieuwsBlog

Coaching dé weg naar persoonlijke groei!

Coaching dé weg naar persoonlijke groei!

Coaching dé weg naar persoonlijke groei!

Wanneer ga jij in gesprek met een coach? Veel mensen doen dit vaak veel te laat! Herken jij in de volgende uitspraken? Ik ben mijn persoonlijke-ik onderweg allang verloren. Mijn persoonlijke leven, relatie of werk staat al jaren energieloos op de automatische loopband. Mijn energieband is zo lek als een zeef. De ooit prachtige leefdoelen liggen verstoft op de plank. De energierijke toekomststip is aan de horizon volledig weg. Ik leef mat en afgemat. Herkenbaar? Jij hebt de keuze, doormodderen totdat de boel knettervast komt te zitten of je zet de stap terug naar jezelf.  Als no-nonsense coach sta ik zonder poespas om je begeleiden in je leefbelemmeringen en valkuilen. Jouw leefdoel staat bij mij voorop. Dus wacht niet op een leefcrash, maar maak een afspraak. Dan kunnen we de ramen van je hersenen eens wijd open zetten voor een frisse leefwind. Praten met mij kan overdag of in de avond. Face-to-face of via Skype. Een ding kan ik je wel verklappen, ik ben al 35 jaar dé luisterpaal en praatmotivator. Veel mensen hebben mij ervaren hoe geweldig persoonlijke groei is. Dus waar wacht je op?

Wat is de weg van persoonlijke groei voor jou?

Jij weet welke kwaliteiten jou zo bijzonder maken en bent je bewust van je valkuilen/uitdagingen en weet hoe je deze het hoofd kunt bieden. Jij herkent patronen en hebt inzichten opgedaan hoe deze te doorbreken. Je hebt afscheid genomen van belemmerende overtuigingen en voelt je sinds lange tijd weer vrij. Jij weet kracht te halen uit jezelf en hebt hier geen anderen voor nodig. Jij hebt een eigen visie en missie welke je nastreeft en waar je iedere dag dankbaar voor bent hoe goed het voelt dat je deze bij jezelf hebt ontdekt. Jij toont lef, eigenaarschap voor je zelfverkozen doelen en kijkt vol zelfvertrouwen vooruit. Jij weet om te gaan met tegenslagen en hebt de moed op te staan en gaat niet bij de pakken neer zitten. Jij hebt de opmaat gemaakt naar het luisteren naar jezelf en weet dat jij hard hebt gewerkt hier te komen. Jij mag er zijn, jij bent mooi zoals je bent, jij doet ertoe!!

Coaching dé weg naar persoonlijke groei!

Wat is persoonlijke coaching.

In persoonlijke gesprekken helpt de coach je van de “nu-situatie”, waar je een uitdaging hebt, naar je doel. Coaching is dé manier om duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen. Persoonlijke coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Het wordt volledig op je persoonlijkheid en leerbehoefte afgestemd. Je onderzoekt in het traject je dromen, drijfveren en ontdekt je belemmeringen en patronen. Vervolgens zet je stappen op weg naar je doel.

Coachen is voor veel mensen een begrip dat verbonden is met problemen. Laat ik je vertellen dat coachen veel meer is dan dat. Het kan je ook helpen om in bepaalde levenszaken meer persoonlijk te groeien. Dat kan zijn op relatieniveau, in je werk of om als mens meer levensgeluk te ontdekken.

Als levenscoach help ik je met inzichten hoe je denkt, hoe je leeft en hoe je je daar naar gedraagt. Van daaruit kijk ik naar je talenten, kwaliteiten en mogelijkheden die je hebt om antwoorden te vinden op je coachingsvraag. Samen met jou ga ik kijken hoe we vanuit de probleemsituatie oplossingen kunnen vinden om successen te behalen. Wat ik doe, is je terugzetten in je eigen kracht en wat daarvoor nodig is. Dat begeleidt ik met op de praktijk afgestemde coachingsthema’s en praktijkopdrachten. Dit alles samen maakt dat we een succesvol coachingstraject kunnen opzetten en afmaken. Om dit te bereiken wordt er van jou een actieve meewerkende rol gevraagd.

Na het eerste gesprek maak je een intake, zeg maar een levensplattegrond waarop je je levensvraag of probleem helder en duidelijk maakt. Van daaruit maak ik samen met jou een helder coachingsplan afgestemd op jouw leef- en vraagsituatie. Ik zorg ervoor dat je consequent wordt herinnerd wat voor jou belangrijk is. Wat je doet, hoe je dat doet, volg ik en waar nodig stuur ik bij zodat dit leidt tot verbetering. Als levenscoach garandeer ik je een maximale persoonsgerichte aandacht. Maar ook verwacht ik van mijn cliënten minstens zoveel inzet en aandacht om hun leefdoelen te bereiken

Zet je hersenen in een winnende mindset

Alle topsporters hebben coaches om hun lichaam te trainen, maar wat topsporters echt onderscheidt, is hun winnende mindset. Mind over materie telt écht – niet alleen in de sport, maar ook in je werk en het leven. Als je wilt ontwikkelen, moet je denken als een winnaar – en een goede coach traint jouw hersenen om precies dat te doen. Als coach ben ik er op getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Ik ben een kei in het duidelijk krijgen van wie jij bent en wie je wilt zijn. Ik ondersteun je om je aandacht op een milde en onderzoekende manier naar binnen te richten, en te ervaren wat zich aandient. Belemmeringen kunnen daardoor oplossen, je krijgt de beschikking over een grotere hoeveelheid vrije aandacht en over nieuwe levensenergie. Je krijgt vanzelf een frissere kijk op de realiteit, die niet vertroebeld is door eigen (voor)oordelen en onverwerkte emoties. Je krijgt een mindset die afgestemd is op meer levensgeluk.

Coaching dé weg naar persoonlijke groei!

Wat ik doe

LevensCoaching begint met het formuleren van je doel. Iets wat je heel graag wilt bereiken. Samen met een levenscoach ga je op zoek naar wat er in de weg staat of wat je mist om bij je doel te komen. Je ziet wat belemmerende patronen zijn in je denken, je voelen en je doen. Je gaat jezelf en anderen beter snappen en dat is leuk!

Met een levenscoach kijk je wat je blokkades zijn  en dan ga je samen kijken of en hoe je deze weg kunt nemen. Of er effectiever mee kunt omgaan. Wat je kunt veranderen. De volgende stap is om samen met je levenscoach te kijken welke actiestappen je kan zetten.  Dat gebeurt eerst met vallen en opstaan, maar je zult al snel resultaat zien. En je zult ontdekken hoe waardevol het is dat jij het weer voor het zeggen hebt in jouw leven.

IK FREEK BEN AL 35 JAAR EEN NO-NONSENSE COACH! IK GA RECHT DOOR DE ZEE, MAAR MET BEGRIP EMPATHIE, WARME AANDACHT EN DOELGERICHT!

Ik ben dé levenscoach op alle leefgebieden. Of het nu gaat om jezelf, je relatie of je werk, ik ben dé coachbreekijzer die zorgt voor meer geluk en ontspanning. 

Kies voor een frisse wind door je geest, ontdek nieuwe inzichten en krijg inspiratie met een coach die recht door zee gaat. Zweverig gedoe? Zeker niet. Coaching op maat? Zeker wel. Er is volop ruimte voor verdieping en humor; ik werk met het principe ‘zo licht als mogelijk, zo zwaar als nodig’. We doorbreken belemmerende patronen en diepe blokkades;  Hallo ultieme vrijheid!

Als coach oordeel ik en niet, maar spiegel ik je leven en stel je vragen die leiden tot nieuwe leefinzichten. Even vraag: “Hoe happy is jouw dagleven? Gezond oké of zijn het je hersens stoorzenders die je relatie, werk of je anderszins je leven verstoren. Blijf niet rondlopen als een tobber, maar maak een heldere afspraak met mij. Dat kan overdag, maar ook in de avonduren. Face-to-face of via Skype aan jou de keuze”.

Ik kijk uit je te ontmoeten en je te ondersteunen bij het behalen van jouw zelfgekozen doelen. Een coachtraject op basis van gelijkwaardigheid biedt mooie handvatten voor persoonlijke groei en inzicht om jouw persoonlijke doelstelling te bewerkstelligen.

Gun jij jezelf deze investering naar persoonlijke groei en ontwikkeling?

Neem gerust contact op

Warme groet, Freek


KENNISMAKINGSGESPREK