NieuwsBlog

Coaching als vast onderdeel van je persoonlijke groei!

Wat ik vaak in mijn praktijk zie, is dat mensen volledig muurvast zitten voordat ze aan de coachbel trekken. Mensen gaan volledig op in hun werk, relaties of individueel net zo lang totdat ze volledig vastlopen. Of dat ze door blijven modderen in relaties totdat die daarop wegglijden als een zeephelling. Alleen waarom zou je wachten totdat je op je pijnlijke levensvlakken tot een volledig dieptepunt bent gedaald? Als mensen dan komen dan is dat fantastisch, maar waarom zetten veel mensen die stap pas nadat ze volledig klem zitten in hun leven. Waarom wachten mensen vaak te lang met het zetten van coachingsstappen? Wie eerder komt, heeft veel sneller resultaat en voorkomt veel onnodig psychisch leed.

Levenscoaching gezond voor iedereen

In veel landen is het hebben van een persoonlijke coach op alle levensgebieden aardig ingeburgerd. In Nederland hebben we daar vaak nog moeite mee. Als je dan zegt dat je naar een coach gaat, krijg je algauw een reactie: ‘Waar is het misgegaan?’ ‘Wat is er met jou aan de hand?’ Ken je deze opmerkingen? ‘Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er één gebruiken. Als mensen coaching meer zouden zien als een gezonde steun in de rug zou er heel wat leed bespaard blijven, bij zowel bedrijven, relaties, maar zeker bij individuele gevallen.

Wat levenscoaching voor jou kan doen

Coaching is een mooie en krachtige vorm van persoonlijke ontwikkeling die leidt tot positieve levensveranderingen en een meer doelgericht leven. Ikzelf weet uit persoonlijke en praktijkervaring als levenscoach dat coaching echt ook werkt, op korte en lange termijn. Al 25 jaar coach ik bedrijven, help ik mensen met relatieproblemen of los levensvragen van individuele volwassenen of tieners op.

Coachen is voor veel mensen een begrip dat verbonden is met problemen. Laat ik je vertellen dat coachen veel meer is dan dat. Het kan je ook helpen om in bepaalde levenszaken meer persoonlijk te groeien. Dat kan zijn op relatieniveau, in je werk of om als mens meer levensgeluk te ontdekken.

Als levenscoach help ik je met inzichten hoe je denkt, hoe je leeft en hoe je je daar naar gedraagt. Van daaruit kijk ik naar je talenten, kwaliteiten en mogelijkheden die je hebt om antwoorden te vinden op je coachingsvraag. Samen met jou ga ik kijken hoe we vanuit de probleemsituatie oplossingen kunnen vinden om successen te behalen. Wat ik doe, is je terugzetten in je eigen kracht en wat daarvoor nodig is. Dat begeleidt ik met op de praktijk afgestemde coachingsthema’s en praktijkopdrachten. Dit alles samen maakt dat we een succesvol coachingstraject kunnen opzetten en afmaken. Om dit te bereiken wordt er van jou een actieve meewerkende rol gevraagd.

Wanneer onderneem jij coachingsstappen

Zodra jij ergens tegenaan loopt, neem dan contact op met mij. Het maakt niet uit welke levensvraag er speelt. Of het nu gaat om jou persoonlijk, je relatie, of dat je als tiener hartstikke vastloopt in je leven. Wacht niet onnodig lang! Zet die eerste stap terug naar jezelf. Het eerste gesprek kost je niets, verplicht je tot niets, maar doe iets! Ik zal het je makkelijk maken, je kunt binnen een week met mij afspreken in Drachten, zowel overdag als in de avonduren. Dat kan face tot face, maar ook online.

Online coachingsgesprekken voeren doe ik met WeSeeDo. Dat is veilig videobellen volgens de AVG-richtlijnen. Het is het meest veilige programma voor online coaching. Je hebt er geen speciale software voor nodig en werkt op je smartphone, tablet of computer. Zolang je maar een webcam en een microfoon functie hebt.

De eerste stap is een kennismakingsgesprek

Zodra je je hebt aangemeld voor een kennismakingsgesprek vragen mensen mij vaak hoe ik hen kan helpen met hun levensvragen of psychische problemen. De meest voorkomende vraag in deze tijd is dat mensen zich vaak verloren, eenzaam, overbelast en richtingloos voelen. Dat is volkomen logisch! Vooral in de huidige tijd waarin we geleefd worden door iedereen behalve door onszelf. De meeste mensen dwalen door het leven zonder écht een actief leefplan te hebben.

Als levenscoach kan ik dit veranderen door je ware levensdoel te achterhalen. Of om je levensvragen beantwoord te krijgen. Als je eenmaal dat uiteindelijke doel voor ogen hebt of antwoorden hebt op je levensvragen, is het werken met mij als coach de ideale manier om in kleine, handelbare stappen je doel(en) te behalen. Mijn begeleidingsstappen zijn persoonsgerichte coachingsmodules, coachboeken, praktijkopdrachten en begeleidende online coachingsformulieren. Samen vormen ze een uniek coachingspakket, dit wordt al jaren met succes toegepast in alle vormen van levensvragen en psychische problemen.

Na het eerste gesprek maak je een intake, zeg maar een levensplattegrond waarop je je levensvraag of probleem helder en duidelijk maakt. Van daaruit maak ik samen met jou een helder coachingsplan afgestemd op jouw leef- en vraagsituatie. Ik zorg ervoor dat je consequent wordt herinnerd wat voor jou belangrijk is. Wat je doet, hoe je dat doet, volg ik en waar nodig stuur ik bij zodat dit leidt tot verbetering. Als levenscoach garandeer ik je een maximale persoonsgerichte aandacht. Maar ook verwacht ik van mijn cliënten minstens zoveel inzet en aandacht om hun leefdoelen te bereiken

Zet je hersenen in een winnende mindset

Alle topsporters hebben coaches om hun lichaam te trainen, maar wat topsporters echt onderscheidt, is hun winnende mindset. Mind over materie telt écht – niet alleen in de sport, maar ook in je werk en het leven. Als je wilt ontwikkelen, moet je denken als een winnaar – en een goede coach traint jouw hersenen om precies dat te doen. Als coach ben ik er op getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Ik ben een kei in het duidelijk krijgen van wie jij bent en wie je wilt zijn. Ik ondersteun je om je aandacht op een milde en onderzoekende manier naar binnen te richten, en te ervaren wat zich aandient. Belemmeringen kunnen daardoor oplossen, je krijgt de beschikking over een grotere hoeveelheid vrije aandacht en over nieuwe levensenergie. Je krijgt vanzelf een frissere kijk op de realiteit, die niet vertroebeld is door eigen (voor)oordelen en onverwerkte emoties. Je krijgt een mindset die afgestemd is op meer levensgeluk.

Uitstelgedrag en psychische luiheid is verleden tijd

Als levenscoach zal ik je maximaal motiveren en stimuleren om psychische luiheid en uitstelgedrag los te laten. Ik zal je uitdagen voor een gezond en actief doelgericht leven. Ik zal je levenspijn omzetten in geluksbrandstof waardoor je als vanzelf meer actief gaat leven. Veel mensen zijn goed in het spelen van verstoppertje over hun emoties en gedachten. Door mijn 30 jaar ervaring als psycholoog en levenscoach begrijp ik elke menselijke gedachtekronkel en hersenpijn, maar ik ben ook in staat om dit op een praktische en krachtige manier om te zetten in ander gedrag, waardoor er ook daadwerkelijk iets blijvend gaat veranderen.

Het is tijd voor actie

Als jij jezelf boven je problemen wilt uittillen zul je in actie moeten komen. Wil je echt resultaat halen uit een coachingstraject zul je hiervoor elke dag een bepaalde tijd vrij moeten maken. En ja, ik weet dat dit door de dagelijkse drukte vaak niet makkelijk is. Als coach heb ik goede manieren om je vorderingen te volgen in persoonlijke groei. Ik volg je als een gezonde en positieve waakhond om jouw doel waarheid te laten worden. Waar dat nodig is, zal ik gas geven en waar je te snel gaat, zal ik op de rem gaan staan. Met mij als levenscoach naast je heb je iemand die naast kennis ook een flinke portie levenservaring heeft. Iemand die je onbeoordeeld uitnodigt om in actie te komen. Iemand die je objectief richting kan geven welke weg je moet inslaan om het levensgeluk te vinden en problemen op te lossen.

Zet die eerste stap terug naar jezelf

Wanneer je een tijdje hebt zitten worstelen, is het gemakkelijk gedemotiveerd te raken en het vertrouwen in je eigen kunnen te verliezen. Door je terug op het goede pad te brengen, help ik jou als levenscoach je om het vertrouwen en de motivatie her te ontdekken die je nodig hebt om écht te veranderen. Wil je sneller groeien en eerder je doelen bereiken? Nog meer potentie uit je leven halen? Wil je jezelf weer gelukkig voelen? Of wil je nog een jaar lang aanmodderen? Nog een maand ongelukkig zijn? Nog een week zo’n beknellend gevoel hebben? Nee, toch? Zet vandaag nog die eerste stap terug naar jezelf en maak een afspraak met mij.

Mijn coachingsmissie is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het bereiken van hun hoogst mogelijke gelukspotentieel. Ik wil ze een levensperspectief bieden met een maximum aan persoonlijke groei. Dus heb je levensvragen, sta je stil op een kruispunt, lopen levenszaken niet zoals je zou willen. Kom naar mij toe en ik zal je laten zien waartoe jij in staat bent als het gaat om levensgeluk.

Samengevat kun je zeggen dat ik als levenscoach het doel heb om samen met jou, jouw levenskwaliteit te verbeteren, jezelf te ontdekken, doelen te stellen en het zetten van stappen om deze te bereiken zonder oordeel vanuit een open mindset zonder vooroordelen. Wat is er nu mooier om echt jezelf te kunnen zijn. Wat is er mooier om meer gelukkig in het leven te staan? Voor jezelf, je relatie of je bedrijf. Iedereen wil toch graag een zo gelukkig en ontspannen mogelijk leven of niet soms?

Je bent van harte welkom
Een warme groet van mij

    AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK LEVENSCOACHING

    Graag alle gevraagde velden invullen.

    Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het kennismakingsgesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.