Coaching online

Coaching online

Coaching online is razend populair de laatste jaren. Steeds meer mensen doen een digitaal beroep op een coach om hun leven op de rails te krijgen. Dat kan gaan om levensvragen helder te krijgen, maar ook het ontdekken van nieuwe persoonlijke ontwikkelingen. De kracht van coaching online is dat gesprekken vaker directer zijn en dat er geen reistijd is. Dat digitale coaching online zo vanzelfsprekend is geworden ligt in het feit dat we leven in een wereld die bol staat van de bits en de bytes. In ons totale leefbestaan is digitalisering in zowel privé als werk een natuurlijk iets geworden.

Coaching online is een prettige en effectieve manier om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei als face to face. Online coaching is veilig en AVG Proof. Coaching online doe je met een computer, tablet of smartphone. Coaching online werkt op een makkelijke en vooral praktische manier. Je krijgt in je e-mail een link toegestuurd en op de afgesproken datum en tijd klik je hierop en we zijn samen in gesprek. Zo eenvoudig werkt coaching online. Je hoeft niets te installeren of vooraf allerlei zaken aan te passen voordat je begint met coaching online.

Het gemak van coaching online

Virtueel, dus coaching online betekent dat je beroep kunt doen op mij als levenscoach, waar en wanneer het leven je dwars zit. Hoe fijn is het dat je een luisteroor en meedenker hebt in je vaak drukke werk- of gezinsleven. Zie mijn coaching online als een professionele huisvriend die je op afstand een veilige praatplek biedt waar je voor elk klein of groot gesprek terecht kunt. Dat kan overdag zijn, maar voel je net zo welkom als je in de avonduren wilt afspreken. Of het nu gaat om levensvragen, een vraagpraatje of dat je zoekt naar nieuwe leefinzichten. Als levenscoach ben ik er voor de particuliere en de zakelijke markt. Iedereen bij wie het leven of de leefomstandigheden dwarsig zijn daar ben ik voor. Mijn coachingswijze is maatwerk en dat betekent dat ik per keer kijk wat de ander nodig heeft voor meer leefgeluk.

Coaching online begint met een gratis kennismakingsgesprek en van daaruit maken we samen afspraken hoe en wat we verder gaan doen. Een eerste stap coaching online is alle opzichten vrijblijvend en is bedoeld dat we samen wennen aan wie we zijn wat de vragen zijn en hoe we daaraan invulling kunnen geven. En weet dit dat ik al 35 jaar met mensen onderweg ben in het zoeken van spelden in hooibergen als het gaat om levensvragen, persoonlijke groei of het kraken van andere leefdwarsliggers. Ik kan je vertellen dat ik weet hoe de hazen lopen, maar ook hoe ik ze moet vangen.

coaching online

Virtueel contact makkelijk toegangelijk

Online coaching is in het begin even wennen, het gaat natuurlijk anders dan een face-to-face-coach gesprek. Daar kom je de ruimte binnen, zegt gedag, krijgt een kop koffie of thee en je gaat zitten met de coach naast of tegenover je. Met coachen online heb je dit ritueel niet dat is even wennen. Maar na een paar minuten zul je merken dat je eigenlijk niet door hebt dat er een scherm tussen jou en de coach zit. Binnen korte tijd zul je merken dat het even natuurlijk verloopt als face to face.

Wat ik vaak hoor, is dat coaching online via een scherm oppervlakkig en afstandelijk is. Vanuit mijn ruim vijftien jaar dat ik werk als coach online kan ik zeggen dat dit niet zo is. Vaak is het eerder andersom. Het is een geweldige manier van coachen waarbij we afstand en reistijd digitaal overbruggen. Met coaching online kun je lekker makkelijk vanuit je eigen omgeving richting op het coachingsgesprek. Zie het als een ME-TIME moment voor jezelf zonder stoorzenders. Je kunt je goed concentreren en van alles goed overdenken. In zekere zin werkt het als een rustgevend moment voor jezelf zonder afleiders. Iets wat in deze gehaaste tijd steeds schaarser wordt. Om die reden merk ik ook dat steeds meer mensen kiezen voor deze manier van coachen. Coaching online heeft als extra voordeel dat je bij het maken van de afspraak zelf kiest hoe lang je in gesprek wilt zijn. Dat mag een uur, maar net zo goed een half uur. Meterslange wachttijden zonder uitzicht komen bij mij niet voor. De eerste afspraak kan al binnen twee weken worden gemaakt en als het gaat om spoed nog eerder.

coaching online

Coaching online zonder grenzen

Als je in het buitenland woont of werkt, is het fijn als je een Nederlandssprekende therapeut of coach kunt spreken over bepaalde leefzaken. Als expat wordt er veel van je inlevingsvermogen gevraagd en de verschillende leef- en werksituaties geven veel dynamiek en variatie, maar ook een heel eigen scala aan vraagstukken. Je kunt bij mij terecht met al deze vragen. De tijdzones die er vaak zijn hoeven geen belemmering te zijn, die stemmen op elkaar af.

Wat wordt je volgende stap

Met een écht goeie levenscoach tegenover je, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Dat moet je maar net willen natuurlijk. Meer vrijheid, meer plezier, meer geluk, meer lekker. Het begint met het elkaar leren kennen. Je kunt me tijdens die kennismaking vragen wat je wilt. Ik trek er graag in elk geval een uur voor uit om zo grondig mogelijk te ontdekken of het voelt als iets wat we vaker willen doen. Dat dat niet altijd gebeurt, vind ik geen probleem. Het is juist fijn om dat te weten vóór we met elkaar aan de slag gaan. No hard feelings! Dat kan face to face, maar ook net zo makkelijk online. Vooral het laatste is lekker makkelijk. Je zit dan niet vast aan reistijden en afstanden.

Coaching online

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoud te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK