Coaching online

Coaching online

Online coaching is de laatste jaren zeer populair geworden. Steeds meer mensen maken gebruik van de diensten van een digitale coach om hun leven op de rails te krijgen. Coachen online helpt je niet alleen je levensvragen te beantwoorden, maar ook je persoonlijke ontwikkeling te verbeteren. Doordat er geen reistijd is, zijn digitale gesprekken vaak directer. We leven in een digitale wereld, dus het is logisch dat we ook online coaching krijgen. In ons leven is digitalisering heel normaal geworden, zowel thuis als op het werk.

Coaching online is een prettige en effectieve manier om aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei te werken, net zo veilig als face to face. Je kunt online coachen met een computer, tablet of smartphone. Online coaching is een makkelijke en praktische manier van werken. Coaching online is heel eenvoudig. Er is geen software of aanpassingen nodig voordat je online coaching kunt beginnen. 

Het gemak van coaching online

Als levenscoach kan ik je helpen, online en wanneer het je uitkomt, als je ergens mee zit. Het is heel prettig dat je iemand hebt die naar je luistert en met je meedenkt in je drukke werk- of gezinsleven. Mijn online coaching is een professionele huisvriend die je op afstand een veilige praatplek biedt waar je voor elk klein of groot gesprek terecht kunt. We kunnen overdag afspreken, maar je bent ook welkom ’s avonds. Het kan gaan over levensvragen, kletspraatjes of het zoeken naar nieuwe manieren om te leven. Ik help zowel particulieren als bedrijven met hun problemen. Voor iedereen die tegen moeilijkheden of problemen aanloopt, zal ik er zijn. Ik coach mensen op een manier die bij hen past, zodat ze gelukkiger gaan leven.

coaching online

Virtueel contact makkelijk toegangelijk

Een online coaching sessie is anders dan wanneer je met een coach persoonlijk spreekt, dit kan in het begin even wennen zijn. Je gaat de ruimte binnen, zegt hallo, krijgt wat te drinken en gaat zitten met de coach naast of tegenover je. Het is even wennen dat er bij online coachen geen fysiek ritueel is. Maar je zult je snel realiseren dat het scherm er niet toe doet. Het zal snel net zo gewoon voelen als een gesprek face to face.

Er wordt vaak gezegd dat het coachen online, via een scherm, oppervlakkig en afstandelijk is. In mijn beroep als coach, dat ik al ruim vijfendertig jaar uitoefen, heb ik geleerd dat dit niet waar is. Het is vaak net andersom. Dit is een uitstekende manier van coaching waarbij we afstand en reistijd via digitale middelen overbruggen. Je kunt lekker makkelijk vanuit je eigen omgeving naar het coachingsgesprek toe. Zie het als een moment voor jezelf zonder stoorzenders. Je kunt je goed concentreren en alles goed overdenken. Het is een moment van rust voor jezelf, zonder afleidingen. Iets waarvan er steeds minder is in deze gehaaste wereld. Steeds meer mensen vinden dan ook dat dit de beste manier van coachen is. Online coaching heeft het voordeel dat je, wanneer je de afspraak maakt, zelf bepaalt hoe lang je in gesprek wilt zijn. Het kan een uur duren, maar ook maar een halfuur. De eerste afspraak kan al binnen twee weken worden gemaakt en als het gaat om spoed nog eerder.

Coaching online zonder grenzen

Wanneer je in het buitenland woont of werkt, is het prettig als je een therapeut of coach kunt vinden die Nederlands spreekt over bepaalde levenszaken. Wanneer je in het buitenland woont, wordt er veel meer gevraagd van je vermogen om je in te leven in andere culturen. In het leven komt men in allerlei uiteenlopende situaties terecht, zowel privé als op het werk, met alle dynamiek en variatie van dien, maar ook met unieke vraagstukken. De tijdzones die er vaak zijn hoeven geen belemmering te zijn, die stemmen op elkaar af. 

Op zoek naar online coaching? Maak een afspraak

Voordat we samen met de coachingsgesprekken starten, leer ik je graag eerst kennen. Dit doe ik met  een verkennend gesprek. Zo kan ik me helemaal afstemmen op jouw levensvragen en kijken wat ik voor jou kan betekenen. Klikt het van beide kanten, dan kunnen we samen aan de slag. Dus aarzel niet en zet die stap. Voel jij je prettig om samen met mij aan de slag te gaan, dan is dit de start van jouw traject. Plus de oplossing van je levensvragen. Hoera! Aarzel niet om binnen te stappen, ‘de drempel’ is er niet. Ik nodig je van harte uit in mijn gezellige praktijkruimte in Drachten. 

Een eerste afspraak kan al binnen twee weken worden gemaakt, overdag of in de avonduren. Dat kan met een face-to-face gesprek, maar net zo makkelijk online. Zie ik je snel?!

Coaching online

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoud te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK