Coaching telefonisch

coaching telefonisch

Omdat het vertrouwen in coaching als een middel om zich persoonlijk te ontwikkelen toeneemt, neemt ook het belang van coachen telefonisch toe als een alternatief voor persoonlijke ontmoetingen. Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone die voorzien is van talloze applicaties die het dagelijks leven draagbaar maken. Bellen wordt hierdoor steeds meer gezien als een alternatief voor persoonlijke gesprekken. Daardoor is coaching telefonisch steeds meer een manier om makkelijk en snel contact te leggen. Naast deze voordelen is deze manier van coachen ook supereffectief en makkelijk uit te voeren.

Verschillen persoonlijk en coaching telefonisch

Waarin verschilt telefonische coaching met de coaching face to face? Een telefonische sessie is een gesprek tussen coach en coachee waarbij alleen gesproken woorden worden gebruikt. De gesprekspartner kan niet zien hoe je je lichaam gebruikt of hoe je gezicht eruitziet. Dit zorgt ervoor dat er minder informatie in uitgedrukt kan worden. Bovendien is er geen verstorend effect van de aanwezigheid van de persoon in kwestie. Telefonische coaching is efficiënter dan een persoonlijke sessie, omdat er geen reistijd is. Een groot voordeel van een persoonlijke sessie is dat er altijd iemand is die minder hoeft te reizen, dus tijd en geld bespaart. 

Coaching telefonisch

Voordelen coaching telefonisch

Keuzevrijheid coaching telefonisch

Dankzij telefonische coaching heeft een coachee veel meer keuzevrijheid; hij of zij hoeft zich niet meer te beperken tot coaches die zich binnen een redelijke reisafstand bevinden, maar kan de ideale coach kiezen, ongeacht de geografische afstand. Coachingsgesprekken hoeven niet langer vastgelegd te worden op een vaste tijd. De kosten voor een telefonische coaching zijn afhankelijk van het aantal minuten. 

Effectiviteit coaching telefonisch

Telefonische coaching is veel effectiever. Zowel de coach als de coachee kunnen niet worden afgeleid door elkaars uiterlijk of de omgeving waarin ze elkaar ontmoeten. Bovendien zorgt de telefonische communicatie voor meer gelijkwaardigheid in de relatie, aangezien veel ongelijkwaardig optreden zich uit in lichaamstaal en die is niet zichtbaar. Ook is het gemakkelijker een einde maken aan het gesprek dan wanneer het een persoonlijk gesprek is. Dit zorgt ervoor dat er een professionele afstand blijft tussen de coach en de coachee. 

Kosten coaching telefonisch

Telefonische coaching wordt per minuut in rekening gebracht. Wanneer het gesprek is afgelopen, zal ik u een declaratie toesturen per e-mail. De prijs is € 1,25 per minuut met eenmalige startkosten van € 2,50. Dit is voor de telefonische administratieve afhandeling van de coaching.

Maak een afspraak

Je kunt al binnen twee werkdagen coaching telefonisch aanvragen. Dit kan zowel overdag als in de avonduren. Aanmelden doe je telefonisch, per e-mail of de WhatsApp knop op de website. Je ontvangt dan een afspraakbevestiging met de uitnodiging om een online formulier in te vullen. Op die manier kun jij en ik ons voorbereiden op coaching telefonisch.

Voordat we samen met de coachingsgesprekken starten, leer ik je graag eerst kennen. Dit doe ik met  een verkennend gesprek. Zo kan ik me helemaal afstemmen op jouw levensvragen en kijken wat ik voor jou kan betekenen. Klikt het van beide kanten, dan kunnen we samen aan de slag.

Dus aarzel niet en zet die stap. Voel jij je prettig om samen met mij aan de slag te gaan, dan is dit de start van jouw traject. Plus de oplossing van je levensvragen. Hoera! 

Aarzel niet om binnen te stappen, ‘de drempel’ is er niet. Ik nodig je van harte uit in mijn gezellige praktijkruimte in Drachten. 

Een eerste afspraak kan al binnen twee weken worden gemaakt, overdag of in de avonduren. Dat kan met een face-to-face gesprek, maar net zo makkelijk online. Zie ik je snel?!

Coaching telefonisch

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoud te geven.


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK