Coaching telefonisch

coaching telefonisch

Met het toenemen van het vertrouwen in coaching als hulpmiddel bij persoonlijke ontwikkeling neemt ook het belang van coachen telefonisch toe als alternatief voor persoonlijke ontmoetingen. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone die voorzien is van talloze applicaties die het dagelijks leven draagbaar maken. Bellen wordt hierdoor steeds meer gezien als alternatief voor persoonlijke gesprekken. Daardoor is coaching telefonisch steeds meer een manier om makkelijk en snel contact te leggen. Naast deze voordelen is deze manier van coachen ook supereffectief en makkelijk uit te voeren.

Verschillen persoonlijk en coaching telefonisch

Waarin verschilt telefonische coaching met de coaching face to face? Bij een telefonische sessie bestaat het contact tussen coach en coachee uitsluitend uit gesproken woord. Lichaamstaal en gezichtsuitdrukking zijn niet zichtbaar voor de gesprekspartner. Aan de ene kant gaat dit ten koste van de informatie die hierin is tot uitdrukking komt. Aan de andere kant ontbreekt ook een eventuele verstorende werking hiervan. Door het ontbreken van reistijden is de coaching telefonisch efficiënter dan een persoonlijke sessie. Verder geldt dat bij een persoonlijke sessie er altijd iemand meer thuis is op de ontmoetingsplaats dan de ander. Dus het bespaart reistijd en reiskosten.

Coaching telefonisch

Voordelen coaching telefonisch

Keuzevrijheid coaching telefonisch

De keuzevrijheid wordt door coaching telefonisch enorm vergroot, een coachee is niet meer gebonden aan de coaches die zich binnen een redelijke reisafstand bevinden, maar kan zijn of haar ideale coach kiezen zonder rekening te houden met geografische beperkingen. Coachingsgesprekken hoeven ook niet meer vast te leggen op een vaste tijd. Met coaching telefonisch is deze variabel per minuut.

Effectiviteit coaching telefonisch

Coaching telefonisch is vele malen effectiever. Zowel de coach als de coachee kunnen worden afgeleid door elkaars uiterlijk of de omgeving waarin ze elkaar ontmoeten. Ook zorgt de telefoon voor meer gelijkwaardigheid in de relatie, veel ongelijkwaardig optreden uit zich in lichaamstaal en die is niet zichtbaar, een einde maken aan het gesprek is ook gemakkelijker dan in een persoonlijk gesprek. Dit waarborgt ook een professionele afstand tussen coach en coachee. 

Kosten coaching telefonisch

Coaching telefonisch wordt per minuut berekend. Na afloop van het gesprek ontvang je een declaratie per e-mail. De kosten bedragen per minuut € 1,25 per minuut met eenmalige aanvangskosten van € 2,50. Dit laatste is voor de administratie- en afhandeling van de coaching telefonisch.

Aanvragen coaching telefonisch

Je kunt al binnen twee werkdagen coaching telefonisch aanvragen. Dit kan zowel overdag als in de avonduren. Aanmelden doe je telefonisch, per e-mail of de WhatsApp knop op de website. Je ontvangt dan een afspraakbevestiging met de uitnodiging om een online formulier in te vullen. Op die manier kun jij en ik ons voorbereiden op coaching telefonisch.

coaching telefonisch

Wie heeft een coach nodig

Volgens mij heeft iedereen op gezette tijden baat bij een coach. Niet omdat iedereen (psychische) problemen heeft, maar omdat er bijna altijd wel iets te verbeteren of te wensen valt in het leven. En daar is niets mis mee. We staan allemaal wel eens voor een lastige keuze of weten niet hoe we van A naar B moeten komen. Hoe we iets aan onszelf of ons leven kunnen veranderen, verbeteren of bijschaven. Dáár kan een coach bij helpen. Niet omdat je zelf te dom bent, maar omdat een coach het soms net even objectiever kan bekijken en je patronen kan laten inzien die je zelf (nog) niet ziet. Een coach maakt je bewust van je routines en helpt je deze te doorbreken, zodat de gewenste verandering kan plaatsvinden. Ook het maken van keuzes wordt makkelijker als je met een coach erachter komt wat voor jou nu echt belangrijk is. Een coach kan je eveneens bewust maken van je kernwaarden en je helpen om beslissingen te nemen.

Je hoeft een coach niet per se nodig te hebben om er één te raadplegen. Er hoeft niet altijd een probleem te zijn om je leven te verbeteren. Of om een klein deel van je leven waarover je minder tevreden bent te veranderen. Het helpt om je te richten op iets dat je graag zou willen, in plaats van te focussen op iets wat je minder zou willen. Kortom, coaching is handig voor iedereen die nergens last van heeft, maar wel graag iets zou willen verbeteren aan zichzelf of het leven.

Dus loop je ergens vast of lig je in de knoop met jezelf en anderen maak dan een afspraak. Een ding weet je zeker dat je een coach ontmoet met 35 jaar menservaring en kennis en dat toepast op een gezonde eigen manier met een flinke portie positiviteit, creativiteit en humor.

Coaching telefonisch

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoud te geven.


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK