Het nut van bedrijfscoaching

Bedrijfscoaching als gezonde spiegel

Iedere ondernemer heeft zo nu en dan een klankbord of coach nodig om het beste uit zichzelf en zijn/haar bedrijf te (blijven) halen en de beste resultaten te behalen. Als ondernemer sta je dag en nacht onder druk. Je wilt graag dat je bedrijf een succes is en loopt hierdoor het gevaar je te laten leiden door de waan van de dag.

Als bedrijfscoach kan ik je ondersteunen om meer helderheid te krijgen op jouw eigen doelstellingen. Door prioriteiten te stellen en keuzes te maken krijg je weer de regie over je eigen toekomst. Als professional of ondernemer wordt er veel van je gevraagd. Het kan nuttig én prettig zijn om een ervaren deskundige ondersteuning te krijgen bij je bedrijfsontwikkeling. Soms heb je een praktische vraag, bijvoorbeeld over de samenwerking of kwestie die te maken hebben met personeel, projecten of op communicatief vlak. Op andere momenten is het gewoon prettig om een luisterend oor te hebben of de juiste begeleiding om het allemaal weer aan te kunnen.

Wat ik doe als bedrijfscoach

Als coach en raadgever ben ik niet zomaar een adviseur. Mijn rol is die van een oplossingsgerichte luisterpaal en daadactief waarin je bedrijf centraal staat. Mijn visie is vooral gericht op wat potentieel beschikbaar is in het nu of morgen. Dat kan gaan om bedrijfsvragen of persoonlijke kwesties. Maar ook haal ik naar boven wat er verborgen ligt aan kwaliteiten en mogelijkheden. En hoe deze inzetbaar kunnen worden gemaakt in het bedrijf.

Wat ik jou bied, is de mogelijkheid om in persoonlijke gesprekken te praten over jouw werk en leven. Alleen het uiten van een bepaald probleem kan al opluchting geven en zorgt weer voor een helder zicht op de situatie en je eigen rol hierin. Praten lost niks op, maar het lucht wel op.

Al 25 jaar ben ik zelf ondernemer. Ik ken de ondernemersklappen. De hoogtepunten en de diepe dalen. Vanuit die ervaring ben ik ervaren raadgevend voor:

  • Praktische coaching door raad en daad
  • Communicatieadviezen gericht op reclame & marketing
  • Coaching van personeel op het gebied van preventie en ontwikkeling
  • Managementadviezen van hoe en wel niet om te gaan met het ondernemen

Objectief ervaren advies

Als professionele, ervaren, onafhankelijke en objectieve buitenstaander geef ik een onbevooroordeelde, nuchtere kijk op de stand van zaken binnen organisaties. Doorgaans schakelt een organisatie pas een bedrijfscoach in als de problemen al enige tijd bestaan en een bedreiging vormen voor de continuïteit van de organisatie. Talloze kansen kunnen dan al zijn gemist door uiteenlopende oorzaken. Tijdige inschakeling van een onafhankelijke derde brengt oplossingen aan het licht, waarmee verdere problemen vaak kunnen worden voorkomen. Vanuit mijn breed georiënteerde achtergrond kijk ik samen met jou naar nieuwe en ongedachte mogelijkheden voor de organisatie. Er wordt niet gewerkt vanuit een theoretische benadering, vastgelegd in ellenlange rapporten of stappenplannen. Integendeel, er volgt vanuit de vraagstelling altijd een kort en bondig praktijkgericht advies.

Meer weten? Maak een afspraak met mij

Benieuwd naar wat ik voor jou en jouw onderneming kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. Na het invullen van onderstaand formulier neem ik binnen 24 contact met je op te nemen.AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK BEDRIJFSCOACHING

Graag alle gevraagde velden invullen.

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.