Coachingsgesprekken

Het belang van coachingsgesprekken

Veel mensen kiezen ervoor om uit eigen beweging naar een coach te gaan. Ze willen investeren in zichzelf en aan hun persoonlijke ontwikkeling en gericht aan doelen werken. Of misschien hebben ze een probleem met het leven of willen ze werken aan meer zelfvertrouwen? Misschien maken ze een midlife crisis door? Er kunnen vele redenen zijn om gecoacht te worden en een coachingsgesprek of coachtraject aan te gaan. Een levenscoach kan veel voor zijn cliënten betekenen, mits de cliënt daar open voor staat.

Het verloop van een coachingsgesprek

De kerntaak van een levenscoach is het voorbereiden en voeren van coachingsgesprekken. Er is een duidelijk verschil tussen een coachingsgesprek en een sessie bij een therapeut of een consult bij een psychiater. Een coach speelt niet de baas. Hij heeft geen pasklare coachingskoffer voorhanden waarmee hij zijn cliënt onmiddellijk uit de nood helpt. Een coach staat op gelijke voet met zijn cliënt en motiveert hem om naar onderliggende oorzaken en werkende oplossingen te zoeken.

Bij het voorbereiden en leiden van een coachingsgesprek verliest een ervaren coach nooit het uiteindelijke doel uit het oog: een cliënt begeleiden naar bewustwording en verandering. Zowel bewustwording als verandering moeten komen vanuit de cliënt zelf. De coach begeleidt, stimuleert en motiveert zijn cliënt op alle leefgebieden.

Mijn werkwijze als levenscoach

Je hebt mij nu als levenscoach gevonden; wat kun je verwachten van het eerste coachingsgesprek? Dit hangt natuurlijk van jou als cliënt. Ga je open minded naar een coachingsgesprek of verzet je jezelf (bewuste of onbewust) ertegen? En als je jezelf verzet, waar komt die weerstand dan vandaan? Wat ik wil als levenscoach om jouw mind in beweging te brengen. Dit betekent dat ik prikkelende, open, vragen stellen en methodes gebruiken om jou uit je comfort zone te krijgen. Ik wil diepere lagen raken, daar waar de schoen wringt. Dit kan soms confronterend zijn, soms ontroerend en heel soms kan dit met veel emotie gepaard gaan.

Als levenscoach luister ik naar jouw verhaal, en vraag ik door naar die zaken die onduidelijk blijven. Door dit luisteren en doorvragen wordt jouw doelstelling steeds helderder. Ik ben warm en betrokken, meestal rustig, maar ik kan ook confronterend en humorvol zijn als dat nodig is. Ik zal altijd doelgericht te werk gaan; jouw doelstellingen en hoe deze te kunnen bereiken zullen altijd centraal staan.

Wat ik ook doe in coachingsgesprekken je met respect, humor en liefde aan als het gaat om ongefundeerde vragen, onbewezen waarheden, confronterende gedachten, verkeerde aannames en je keuzes voorleggen in anders aanpakkend, verfrissende denktrends en hoe dit haarfijn toe te passen in je dagelijkse leven.

Belangrijk is om te beseffen dat een coachingsgesprek een unieke kans is om te investeren in jezelf, te reflecteren, te groeien, of op zijn minst wat stoom af te blazen. Niet veel mensen krijgen, of nemen, deze kans. Vaak willen mensen alleen gehoord worden en door goed te luisteren kan de coach vaak al veel ruimte creëren bij zijn cliënt.

Hoe wij samen in gesprek gaan

Bij een coachingsgesprek vind ik een klik tussen jou en mij van groot belang. Daarom wil ik jou ook graag uitnodigen voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je een indruk krijgen van mij als coach en mijn werkwijze, en krijg ik zicht op jouw vraag. Beiden kunnen wij zo het besluit nemen of we met elkaar verder willen.

Coachingsgesprekken duren ongeveer 1 tot anderhalf uur. Na afloop van elk gesprek krijg je vaak coachingsthema ’s mee en gerichte praktijkopdrachten, om zo ook in het dagelijkse leven bezig te zijn met het bereiken van jouw doelstellingen, zodat je sneller vooruitgang zult merken. Het aantal coachingsgesprekken hangt af van jouw specifieke doelstellingen en wensen. De frequentie van de gesprekken wordt in overleg vastgesteld, en kan ook tussentijds worden gewijzigd. In het begin van het traject is een frequentie van 1 keer per 2 weken optimaal, later wordt de gespreksfrequentie minder.AANVRAAG COACHINGSGESPREK. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat levenscoaching voor jou persoonlijk kan betekenen.

KENNISMAKINGSGESPREK LEVENSCOACHING

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.