Tienercoaching

Tienercoaching

Tienercoaching ook voor jou!

Tienercoaching is niet gek, of raar. Tienercoaching is voor fijn omdat er iemand voor je is zonder oordelen en die je neemt zoals je bent. Soms lekker dwars en eigenwijs. Of puberaal en onsnapbaar voor iedereen behalve voor jezelf. Tienercoaching helpt je om je puberteit gezond door te komen. Dat kan zijn met je ouders, school of andere volwassen-types met de beste bedoelingen. Tienercoaching zorgt voor meer lucht om te leven en je hoofd lichter te maken.

Als tiener ben je jong, vrij en ben je wereldontdekker. Maar soms word je niet begrepen of lig je overhoop met je zelfvertrouwen of wat dan ook. Of zit je gewoon niet lekker in je vel. Dat kan komen door wat je hebt meegemaakt. Bijvoorbeeld scheiding van je ouders, ziekte of dat er iemand in je omgeving is overleden. Maar het kan ook zijn dat je het lastig vindt om met vrienden om te gaan, of dat je deze niet of nauwelijks hebt. Tienercoaching helpt je om antwoorden die vinden die bij je passen. Al 35 jaar geef ik tienercoaching en ondanks dat ik niet meer piep ben, snap ik jullie leefwereld goed. Dus is je leefwereld onzeker of is de boel hartstikke krom of een puinhoop kom langs en ontdekking wat tienercoaching voor je kan zijn. 

Tienercoaching voor iedereen

Tiener zijn is of jong volwassenen leven met vallen en opstaan. Je bent op zoek naar een manier om jezelf staande te houden en je eigen IK te vinden. Dat kan sos ontzettend lastig zijn, maar dat kan ook anders. Want hoe graag je het ook zelf wilt doen  er zijn momenten dat het makkelijker om het vallen en opstaan met zijn tweeën te bepraten en op te lossen. 

Tienercoaching helpt je als tieners met:

  • In verbinding met dat wat er van binnen in jouw leeft of wat je dwars zit.
  • In contact komen met gevoel en je laten ontdekken hoe je daar uiting aan kunt geven.
  • Bewust worden: wat is van mij en wat is van de ander? Je leer beter bij jezelf te blijven.
  • Bewust worden van eigen talenten, passie en verlangen en hoe hier gebruik van te maken.
  • Beter eigen een eigen plek in te nemen ten opzichte van verschillende ‘systemen’ (school, gezin, familie, maatschappij). Maar ook daar wel of niet om te gaan.

Tienercoaching is erop gericht meer vertrouwen te ervaren in zichzelf en het leven.


Herken je wat hieronder staat

Als je praat met je ouders of verzorgers gaat dit niet altijd even makkelijk gaat. Meningsverschillen over hoe wel of niet te leven kan af en toe flinke ruzies opleveren. Met als gevolg dat je stampvoetend door het huis loopt en denkt ‘Krijg toch de bekende vinger!’ Ze zouden toch moeten snappen dat er op je voorhoofd een bord staat met de tekst: “WEGENS LEEFTIJDSVERBOUWING TIJDELIJK GESLOTEN!” Daar moet iedereen toch kunnen snappen! Ze zijn toch zelf ook jong geweest! Er gebeurt van alles in je en je snapt er geen biet van. Je wereld kan soms best een chaos zijn en dat is knap lastig en vervelend, vooral voor je omgeving. Herken jij jezelf hierin? Ja? Doe er wat aan! Tienercoaching is ook hét antwoord voor jou.

Speciaal voor de ouders

Tieners kunnen naast geweldig supervermoeiend zijn. Hun hormonen slaan op hol en hun hersenen gaan door een overgangsperiode. Hun gedrag is om  horendol van te worden en verstandig zijn is een onbekend woord voor hun. En ja, zo zijn ze nu eenmaal. Ze gaan door een periode heen om los te komen van het oudernest en hun eigen wereld te vormen. Dat is niet altijd makkelijk. Om die reden is tienercoaching ook ideaal om tieners hierin te helpen. Als je tiener waar dan ook vastloopt, biedt hem of haar tienercoaching aan. Ik sta met een open mind in de wereld en ken de tienerwereld met mijn 35 jaar ervaring als geen ander. Ik heb al heel wat tieners mogen helpen om een weg te vinden naar een ontspannen en meer gelukkige volwassen wereld.


Aanmelden tienercoaching

Als je rondloopt in een doolhof van vragen, balen en het niet snappen, wacht dan niet te lang en maak een afspraak met me; de cola, thee of koffie staan voor je klaar. Het is ook mogelijk om eerst met een of beide ouders/verzorger te komen. We kunnen dan bespreken wat je wensen zijn en afspraken maken over het vervolg. Hopelijk tot snel! Een afspraak maken met mij als levenscoach betekent dat je kennis gaat maken met iemand die al 35 jaar levenscoach is. Dat betekent naast alles kennis een flinke dosis ervaring.

Wil je mij iets vragen of een kennismakingsafspraak maken? Gebruik dan het onderstaande formulier en dan neem ik binnen 24 uur contact op met jou. Na dit eerste gesprek kijken we hoe de klik is en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Afspreken met mij kan overdag, maar ook in de avonduren. Lukt face tot face niet dan kan het ook online.  


Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je hulpvraag, levensdoel of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf en hoe ik coach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en of het coachtraject kan beginnen. Mijn coachingswijze is maatwerk en sluit aan bij de coachvraag.


Aanvraag verkenningsgesprek 

KENNISMAKINGSGESPREK