Het RIVM voert de regie over het landelijke beleid. Als psycholoog volg ik de berichtgeving van het RIVM op de voet en sta ik in nauw contact met instanties zoals het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), de IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) en UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) en Radboudumc Nijmegen (in het bijzonder, de experts op het gebied van infectiepreventie). Vanuit de door hun gestelde richtlijnen ben ik blij dat ik kan melden dat mijn coachingsgesprekken gewoon mogen plaatsvinden. Dit kan omdat ik geen wachtkamer heb en de mensen rechtstreeks kunnen doorlopen naar de spreekkamer (aan huis) zonder andere vertrekken te betreden.

 Om dit mogelijk te maken hanteer ik de volgende richtlijnen.

  • Bij binnenkomst geef ik geen hand en wordt er een desinfecterende gel aangebracht op de handen van de bezoeker. Ook zelf heb ik vooraf mijn handen met desinfecterende gel behandeld.
  • De zitafstand in de praktijk is ruim 1.50 meter. Dit is gecheckt en dus veilig.
  • Gebruik maken van toilet is mogelijk. Alle lichten zijn vooraf aangedaan. Er is desinfecterende zeep en de handdoeken zijn vervangen door tissues. Veiligheid in alles staat voorop.
  • Bij het verlaten van de praktijk worden de stoelen, deurkrukken en andere oppervlaktes gedesinfecteerd. Uiteraard was ik na het consult mijn handen.
  • Mensen die fysiek niet fit zijn (om wat voor redenen dan ook) of symptomen van het corona virus hebben, vraag ik om tijdig af te melden en thuis te blijven. Better safe than sorry.
  • Voor mensen die de praktijk niet willen bezoeken, is er de mogelijkheid om online een coachingsconsult aan te vragen. Dat kan door middel van Skype, dit is makkelijk en veilig.

Psychische ondersteuning nú

Deze maatregelen maken het mogelijk om mensen die psychische nood of levensvragen hebben, of in welke vorm dan ook een coachingsgesprek wensen, door kunnen gaan. Want hoe ernstig de crisis ook is, deze klacht verdienen zeker ook de aandacht. Het coronavirus en de maatregelen daaromheen kunnen angsten en onzekerheden oproepen die prettig zijn ( of : er om vragen) om persoonlijk met een coach te bespreken. Of wellicht heb je een ander vraagstuk – en nu extra mogelijkheden om daaraan te werken. Voel je welkom en veilig, het is save om hierover een persoonlijk gesprek aan te gaan.

Een luisterend oor juist nú

Het zijn geen gemakkelijke tijden en daarom is extra ondersteuning door een levenscoach soms welkom. Nu we allemaal veel thuis moeten blijven komen we onszelf tegen. Angst over de situatie, stress en traumatische gebeurtenissen als je in de zorg werkt. Of juist het gebrek aan afleiding, een andere manier van (thuis-)werken, dat alles kan zorgen voor stress, spanning of depressieve gevoelens. Een luisterend oor in deze tijd kan dan ook heel welkom zijn. Iemand die volle aandacht heeft voor wat de huidige situatie met je doet. Soms kan het fijn zijn om even stoom af te blazen. In sommige situaties kan een effectieve interventie om te leren omgaan met angst en stress waardevol zijn. Een eerste gesprek is kosteloos om jou een steun in de rug te bieden. Vervolggesprekken gaan op basis van inkomen. Mocht er behoefte zijn aan meer gesprekken dan zullen wij samen een passende oplossing bedenken. Dat kan zowel overdag en in de avonduren. Voor en met elkaar komen we deze tijd door.

Hoe contact op te nemen met mij


Bevind jij je ook in een situatie die door de coronacrisis onder druk is komen te staan en wil je persoonlijke hierover praten met een deskundige en ervaren levenscoach? Ik help je graag! Neem contact met me op via de e-mail via info@spreekmetfreek.nl of bel me direct op 06 10222289. Een eerste afspraak kan al binnen een paar dagen worden geregeld.