Coachingstarieven

Persoonlijke coaching dé beste investering in persoonlijke groei

Investeren in jezelf is de mooiste investering die je jezelf cadeau kunt doen. Wanneer je vanuit je eigen kracht en je eigen kunnen in het leven staat, ben je beter in staat om goede keuzes te maken die jou persoonlijk geluk brengen. Waarom je wilt investeren in jezelf, dat is per persoon verschillend. Misschien wil je het vanwege iets dat je in je leven hebt meegemaakt, een opvoeding die je hebt gehad, of omdat je je wellicht op je werk onprettig voelt. Het goede nieuws is: je kunt hier zeker wat aan doen, en dit blijvend zo houden!

Als je het mij het vraagt is coaching onbetaalbaar. Je zult snel resultaat zien én het levert je veel op. De beste investering die je kunt doen is een investering in jezelf.

Persoonlijke coaching is een waardevolle investering in jezelf. Je investeert veel in andere mensen; zoals bijvoorbeeld je partner, familie en vrienden. Maar gun nu jezelf dit cadeau! Door middel van coaching kan je (steeds terugkomende) problemen en levensvraagstukken onder handen nemen en oplossen. Hierdoor kun je, door alle energie en tijd die dan vrijkomt, investeren in positieve zaken in het leven.

Met coaching kom je snel tot de kern en samen met de concrete aanpak biedt het dus een kleine investering met een hoog rendement. Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er één gebruiken.

Kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een uur stellen we samen jouw precieze vraag- of doelstelling vast en bespreken we de mogelijkheden en eventuele onmogelijkheden van coaching voor jouw specifieke situatie. Tevens komen de verwachtingen en de voorwaarden aan bod.

Behalve dat het kennismakingsgesprek gebruikt wordt om te kijken of ik iets voor je kan betekenen en wat jouw precieze vraag/probleem is, is het echt een kennismaking. Met andere woorden, klikt het? Een goede klik tussen cliënt en coach is immers essentieel voor het slagen van een coachingstraject.

Dus heb je levensvragen of loop je elke keer weer tegen dezelfde obstakels en problemen aan, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en ervaar wat levenscoaching voor jou kan betekenen. Het kennismakingsformulier vind je onderaan deze pagina.

Coachingstarieven

Om coaching betaalbaar te maken voor iedereen heb ik de hoogte van de declaratie afgestemd op het netto-inkomen. Vormen de kosten toch een probleem? Maakt dit dan bespreekbaar tijdens de kennismaking.

Jouw hulp- en levensvraag staan bij mij boven het financiële gedeelte. Om die reden mogen kosten nooit de drempel zijn om een coachingsgesprek met mij aan te gaan. Dus voel je vrij om hierover het gesprek te openen. We vinden samen altijd een oplossing.

Zie coaching en/of therapie als de belangrijkste persoonlijke investering in jezelf. Je zult ervaren dat deze investering blijvend veranderend is voor je leven. Het is prettig om van voren te weten wat een coachtraject zal gaan kosten.

Hieronder geef ik je de coachingstarieven per uur.

Netto maandinkomen

Coachingstarief per uur

€ 850,00 en minder  € 40,00
€ 850,00 – € 1.250,00   € 50,00
€ 1.250,00 – € 1.600,00 € 60,00
€ 1.600,00 – € 1.900,00 € 70,00
€ 1.900,00 – € 2.300,00              € 80,00
€ 2.300,00 – € 3.000,00   € 90,00
€ 3.000,00 en meer € 100,00

Eenmalige kosten aanvang coachingstraject

Deze bestaan uit twee vaste componenten:

 • het aanmaken van het cliëntendossier
 • de verwerking van online formulieren en het gebruik van de coachingsmaterialen

Het totaal van beide bedraagt € 100,00

Bij aanvang wordt er door de cliënt een intakeformulier ingevuld en hiervan wordt door mij een persoonsanalyse gemaakt en een diagnostisch behandelplan. Dit aan de hand van de volgende richtlijnen:

 • fysiek
 • emotioneel
 • gedragsmatig
 • cognitief
 • preventief
 • sociaal

Voor individuele coaching is dit € 75,00 en voor relatiecoaching € 150,00.

Vergoedingsmogelijkheden coaching

Ben je opzoek naar een coach, dan denk je terecht ook na over de kosten. Als ik je een advies mag geven, laat de kosten nooit bepalend zijn. Persoonlijke coaching als deze levert je in korte tijd veel resultaat op.

Als je onafhankelijk wilt zijn betaal je het zelf. Dan kun je het (onder bepaalde voorwaarden) opvoeren als scholingskosten bij je belastingaangifte. Voor zzp’ers is coaching aftrekbaar bij de inkomstenbelasting.

Maar hoe zit het met de mogelijkheden van een vergoeding vanuit je werkgever en je zorgverzekeraar? De optie om je coachingstraject door je zorgverzekeraar te laten vergoeden is helaas maar voor weinig mensen beschikbaar. Er zijn namelijk niet zo veel zorgverzekeraars die coaching vergoeden. En bij diegene die dat wel doen valt het soms onder de aanvullende verzekering, het zit niet in de basisverzekering. Als je het niet vergoed krijgt, zal je dus de investering in jezelf, ook zelf moeten bekostigen. Het loont dus om eerst nog te kijken of je werkgever het traject kan betalen.

Vergoeding via werkgever

Vergoeding via de werkgever is vaak wel mogelijk. Je werkgever zal in sommige gevallen wellicht een verbinding tussen jouw vraagstuk en de bedrijfsbelangen willen zien. Of er wordt ruimer naar gekeken. In het kader van persoonlijke groei bijvoorbeeld.

Voor Arbo-, of functie gerelateerde vraagstukken vergoeden werkgevers vaak een coachtraject. Mede in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter kan coaching worden ingezet bij:

 • stressklachten
 • ter preventie van burn-out
 • ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim
 • het herstellen na een burn-out

De combinatie van coaching, natuur en beweging is volgens diverse onderzoeken bewezen effectief en de sleutel naar herstel. Ook voor zaken die niet opgelost kunnen worden binnen de werkomgeving loont het voor werkgevers om een externe coach in te schakelen.

Persoonlijk traject

Als in een opleidingsbudget is voorzien kan dit meestal ook ingezet worden als vergoeding voor coaching. Dit is voor de werkgever vaak voordeliger dan een cursus of training.

Een persoonlijk traject zal in veel gevallen ook effectiever zijn dan een training in groepsverband. De werknemer krijgt de mogelijkheid om nieuwe inzichten en richting te vinden. Tegelijkertijd komen er handvatten om veranderingen tot stand te brengen. En er vindt altijd een persoonlijke ontwikkeling plaats. Voor de werkgever resulteert dit in duurzaam inzetbare medewerkers. Dat is ze vaak echt wel wat waard!

Betaalwijze

 • De betaling van de coachingsdeclaraties kunnen op rekening of contant worden betaald. Er kan niet gepind worden in de praktijk.
 • Voor betalen achteraf op rekening worden i.v.m. verwerking-, abonnement- en administratiekosten een toeslag berekend van € 6,50.
 • Wil je liever dit niet, betaal dan contant. Uiteraard ontvang je na afloop van het coachingsgesprek een betaalkwitantie.

Afspraken en/of annuleringen

Het coachingstarief is inclusief 21% btw en is gebaseerd op gesprekken van een uur. Afspraken die meer tijd nemen, worden naar evenredigheid berekend.

Wil je een afspraak afzeggen? Dat mag altijd, maar dan wel uiterlijk 24 uur van tevoren. Doe je dit niet, dan ben ik genoodzaakt de afspraak in rekening te brengen. Met uitzonderingen van gevallen als een acute ziekte en andere noodgevallen.AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat ik als levenscoach of motivatiespreker voor jou kan betekenen.


AANVRAAGFORMULIER KENNISMAKINGSGESPREK

Graag alle gevraagde velden invullen.

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.