Coachingstarieven

Persoonlijke coaching dé beste investering in persoonlijke groei

Investeren in persoonlijke groei is de mooiste investering die je jezelf cadeau kunt doen. Wanneer je vanuit je eigen kracht en je eigen kunnen in het leven staat ben je beter in staat om goede keuzes te maken die jouw persoonlijk geluk brengen. Waarom je wilt investeren in jezelf is per persoon verschillend. Misschien wil je het vanwege iets wat je in je leven hebt meegemaakt, een opvoeding die je hebt gehad, of omdat je je op je werk onprettig voelt. Het goede nieuws is: je kunt hier zeker wat aan doen, en dit blijvend zo houden!

Zelf je leven coachen en vorm geven is onbetaalbaar. Het levert veel persoonlijk geluk op voor nu en in de toekomst. Persoonlijke coaching is dan ook de meest waardevolle investering jezelf. Coaching zorgt er voor dat levensproblemen of levensvraagstukken worden opgelost. De coaching die ik je aanbied, zorgt ervoor dat je al snel tot de kern van de levensvraag komt. Mijn werkwijze is praktisch ingesteld en zorgt ervoor dat je al spoedig een positief resultaat zult ervaren in een meer ontspannen en gelukkiger manier van leven. Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er een gebruiken! Wat ik je aanbied is mijn 30 jarige ervaring als coach en psycholoog in Drachten.

Kennismakingsgesprek

Waar ik mee begin is een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een uur. We kijken dan samen wat jouw levensvraag is of waar je tegen aanloopt in het leven. Of dat nu individueel is of samen met je partner. Maar ook bedrijven zijn welkom om hun ondernemersvragen te delen. Verder bespreken we samen hoe een coachingstraject verloopt en wat je van mij kunt verwachten. Wat verder ontzettend belangrijk is, is de klik tussen jou en mij, want die moet goed zijn. Een goede persoonlijke klik is de helft van het resultaat.

Dus heb je levensvragen of loop je elke keer weer tegen dezelfde obstakels en problemen aan; maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ontdek en ervaar wat levenscoaching voor jou kan betekenen. Het kennismakingsformulier vind je onderaan deze pagina.

Coachingstarieven

Om coaching betaalbaar te maken voor iedereen heb ik de hoogte van de declaratie afgestemd op het netto-inkomen. Mocht het nu zo zijn dat dit tarief voor jou te hoog is om wat voor reden ook, maak het bespreekbaar. Jouw hulp- en levensvraag staan bij mij boven het financiële gedeelte. Om die reden mogen kosten nooit de drempel zijn om een coachingsgesprek met mij aan te gaan. Dus voel je vrij om hierover het gesprek te openen. We vinden samen altijd een oplossing om in coaching te gaan.

Wat ik eerder zei, is zie coaching en/of therapie als de belangrijkste persoonlijke investering in jezelf. Je zult ervaren dat deze investering blijvend veranderend is voor je leven. Het is prettig om van voren te weten wat een coachtraject zal gaan kosten.

Hieronder vind je de coachingstarieven per uur.

Netto maandinkomen

Coachingstarief per uur

€ 850,00 en minder  € 40,00
€ 850,00 – € 1.250,00   € 50,00
€ 1.250,00 – € 1.600,00 € 60,00
€ 1.600,00 – € 1.900,00 € 70,00
€ 1.900,00 – € 2.300,00              € 80,00
€ 2.300,00 – € 3.000,00   € 90,00
€ 3.000,00 en meer € 100,00

Eenmalige kosten aanvang coachingstraject

Voor het aanmaken van het cliëntendossier en de verwerking hiervan geldt een eenmalige toeslag van € 35,00. Voor coachingsmaterialen en verwerking online formulieren wordt € 65,00 in rekening gebracht.

Na het invullen van de intake stel ik een persoonsdiagnose op en maak ik een analyserapport voor wat de beste coachingsmethode is. Van daaruit kom ik met een voorstel voor een coachingstraject. De kosten hiervoor bedragen € 75,00 voor individuele therapie. Voor partnertherapie bedraagt deze € 150,00. De uitkomst van de intake anamnese wordt afgestemd op jouw specifieke problematiek. Dat kan een van de volgende mensdimensies zijn: fysiek, emotioneel, gedragsmatig, cognitief, energetisch en sociaal. Van daaruit wordt een praktisch en effectief behandeltraject opgesteld met heldere doelen en concrete coachingsstappen.

Geen vergoeding zorgverzekeraar

De door mij gedeclareerde kosten zijn niet verhaalbaar bij een zorgverzekeraar. Daarnaast is het zo dat er diverse psychische en/of levensvraagstukken sowieso niet worden vergoed door zorgverzekeraars. Dit geldt voor klachten als relatieproblemen, overspannenheid, burn-out, seksuele klachten, ouder-kind-relatieprobleem, rouwreactie, studieprobleem, identiteitsprobleem, levensfaseprobleem, jobcoaching, onzekerheidsklachten, stoornissen vanuit het verleden, angsten en fobieën. Dat zijn de algemene richtlijnen vanuit zorgverzekeraars. Bij sommigen zullen er uitzonderingen zijn.

Vergoedingsmogelijkheden coaching

Wel kun je in bepaalde gevallen de declaratie indienen bij de belastingdienst in de jaaropgave. Voor zzp’ers is coaching aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. Ondernemers ontvangen een declaratie met BTW. Onder bepaalde voorwaarden kun je coaching ook opvoeren als scholingskosten bij je belastingaangifte.

Daarnaast zijn er werkgevers die vanuit het ARBO-beleid bereid zijn coachingstrajecten te vergoeden. Zeker als het gaat om ziekteverzuim of preventie. In mijn praktijk zijn korte wachttijden en dus kan er snel worden gehandeld bij werkhervatting.

Persoonlijk traject

Als bedrijven een opleidingsbudget hebben kan dat worden ingezet als vergoeding voor een coachingstraject. Dit is voor de werkgever vaak voordeliger dan een cursus of training. Een persoonlijk traject zal in veel gevallen ook effectiever zijn dan een training in groepsverband. De werknemer krijgt de mogelijkheid om nieuwe inzichten en richting te vinden. Tegelijkertijd komen er handvatten om veranderingen tot stand te brengen. En er vindt altijd een positieve persoonlijke ontwikkeling plaats. Voor de werkgever leidt dit tot duurzaam inzetbare medewerkers. Dat is ze vaak echt wel wat waard!

Betaalwijze

  • De betaling van de coachingsdeclaraties kunnen op rekening of contant worden betaald. Er kan niet gepind worden in de praktijk.
  • Voor betalen achteraf op rekening worden i.v.m. verwerking-, abonnement- en administratiekosten een toeslag berekend van € 6,50.
  • Wil je liever dit niet, betaal dan contant. Uiteraard ontvang je na afloop van het coachingsgesprek een betaalkwitantie.

Afspraken en/of annuleringen

Het coachingstarief is gebaseerd op gesprekken van een uur. Afspraken die meer tijd nemen, worden naar evenredigheid berekend.

Wil je een afspraak afzeggen? Dat kan altijd, maar dan wel uiterlijk 24 uur vooraf. Doe je dit niet, dan ben ik genoodzaakt de afspraak in rekening te brengen. Met uitzonderingen van gevallen als een plotselinge ziekte en andere noodgevallen.Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat ik als levenscoach of ondernemerscoach voor jou kan betekenen.


    AANVRAAGFORMULIER KENNISMAKINGSGESPREK

    Graag alle gevraagde velden invullen.

    Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.