NieuwsBlog

De beleefwereld van tieners

Hé hallo ik even hier …
Vandaag weer bijna dagje voorbij. Vanmiddag alleen nog trainen! Super leuk want dit jaar heb ik een heel leuk hockeyteam. Dus ben ik superblij, maar ’s ochtends moest ik met mijn pa om de auto te laten keuren. Nu is dat niets voor mij, doe mij maar de Mac Donalds! Maar ik moest met mijn auto mee, dus vooruit maar. Ik vroeg aan pap, mag ik een milkshake als we klaar zijn? Weet je wat hij zei? Als dat je echt wilt dan doen we dat. Na dat keurgedoe kreeg ik de milkshake, maar ik was daar met mijn vader ALLEEN en ineens komen mijn vriendinnen voorbij en ik dacht, no way! Maar ze moesten wel lachen. Ik schaamde me kapot. Een tienerleven is niet altijd een makkie. Nou, oké meestal niet. Ik heb eens opgeschreven de voordelen van tiener-zijn. Wil je weten wat? Dan moet je hieronder, maar lezen …

De puberteit is voor jou niet altijd makkelijk, maar je ouders hebben ook het nodige te lijden. Vinden ze zelf tenminste. Klaagt jouw ouderlijk duo er ook altijd over als je typische puberdingen doet, zoals veel te lang uitslapen of te laat thuiskomen? Je kijkt misschien enorm uit naar het moment dat je volwassen bent, want je tienerjaren kunnen enorm overweldigend en verwarrend zijn. Maar trust us, net als elke periode in je leven, hebben ook deze jaren grote voordelen. Voordelen die je wel degelijk zal missen wanneer je eindelijk bij de grown-ups hoort.

Je leven zit vol eerste keren

Tuurlijk maken dingen zoals je eerste fuif, eerste echte verliefdheid en je eerste kus je zenuwachtig, maar ze maken je leven ook superspannend. Eerste keren geven je kriebels in je buik, en da’s een apart gevoel. Binnen vijftien jaar zal het veel moeilijker zijn om dat excited gevoel nog eens te krijgen.

Je zit perfect tussen de twee in

Je bent geen kind meer, maar er wordt niet van jou verwacht dat je helemaal op je eigen benen staat. Dat betekent dat je meer dingen mag, zoals naar een fuif gaan, maar dat je mama waarschijnlijk nog wel voor je naar de dokter belt om een afspraak te maken – want bellen suckt, right? Eens je volwassen bent, zul je helemaal je eigen boontjes moeten doppen. Om nog maar te zwijgen van je eigen centjes verdienen. Bye bye, zakgeld?!

Je kan helemaal kiezen wie je wil worden

Je tienerjaren zijn de jaren waarin je ontdekt wat je leuk vindt, wat je interesseert en wat je wil gaan doen met je leven. Het is normaal dat je nog een hele zoektocht te gaan hebt wanneer je twintig wordt, maar een groot deel van je persoon ben je op dit moment al aan het vormen. Het is dus hét moment om te experimenteren, uit te proberen en keihard te falen. In je tienerjaren blijft de schade van een fail beperkt, als volwassene ligt dat anders.

Je wordt met de jaren mooier

Op dit moment heb je misschien blokjes, een dikke puist (of tien) op je voorhoofd en vettig haar. Maar met de jaren zullen die dingen verdwijnen, en word je een nog veel knappere versie van jezelf. Volwassen vrouwen zouden er geld voor geven om te kunnen zeggen dat zij er binnen een paar jaar ook beter zullen uitzien. Jij ook? Of boeit het je voor geen meter?

De beste leefherinneringen zijn nú

Hoe beu je school ook bent, binnen tien jaar zullen jij en je vriendinnen lachend herinneringen ophalen over die ene leerkracht van wiskunde en de stomme stoten die jullie deden in de lessen L.O. Vergeet dus zeker niet genoeg foto’s te nemen en misschien zelfs grappige momenten neer te pennen. Je zult er binnen een paar jaar flink om kunnen lachen.

Bijna niks te doen en véél vrij

Je grootste verantwoordelijkheden op dit moment zijn waarschijnlijk een opstel van twee bladzijden dat je binnen enkele dagen af moet hebben en de vaatwasmachine die je moet uitladen voor je mama thuiskomt. O ja, er zijn nu wel van die huistaken, die wél moeten. Vét balen is dat! Voor de rest heb je bakken vrije tijd, maar dat besef je nu nog niet helemaal. Geniet ten volle van de vakantie en vrijheid die je nu hebt, want als volwassene krijg je het niet zomaar cadeau.

Je bent young, wild and free

Volwassen mensen noemen jou en je vrienden misschien irritant en luidruchtig, maar who cares? Dit is jullie tijd om gek te doen, stomme stoten uit te halen en daaruit te leren. Binnen een paar jaar wordt het jullie niet meer zo snel vergeven. Je bent maar één keer jong, toch?

Tiener zijn lastig vinden ouders

Als jouw ouders denken HELP ik heb een lastige tiener in huis en je wilt daarover eens kletsen met iemand. Doe het doen! Ik ken het tienerbrein van achteren naar voren en van links naar rechts. Eens samen praten of wil je eerst even rondneuzen dat kan. Hieronder staat een link voor jou.

Al 25 jaar praat en snap ik tieners! Kijk eens bij TienerCoaching

    AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK LEVENSCOACHING

    Graag alle gevraagde velden invullen.

    Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het kennismakingsgesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.