Focusgesprek

Focusgesprek

Als je wilt ontdekken hoe je leven er nu voor staat en of je wel of geen coachingstraject nodig hebt, kun je kiezen voor een eenmalig focusgesprek. Of wil je even sparren en je ei kwijt? Dan is een focusgesprek de ideale optie voor jou.Een focusgesprek duurt anderhalf uur en geeft je helderheid en inzicht in je levensvragen. Een focusgesprek geeft je praktische tips, tools en handvatten om je levensvragen aan te pakken. In een focusgesprek krijg je meer helderheid en inzicht in waar jij tegenaan loopt in het leven. Samen bekijken we wat er nodig is om die focus te pakken en vast te houden zodat jij met praktische actie verder kunt en met een duidelijk plan de deur uit gaat.

Wat is een focusgesprek

Een focusgesprek is een krachtige en korte manier van coachen. Het helpt je om effectief in één gesprek iets op te lossen of helder te maken. Dat doe je door open te praten, denken en nieuwsgierig te zijn. Het vraagt om moed om hiervoor open te staan, maar het levert je bewustwording, aanvaarding en reflectie op. Zo ontstaat er ruimte in je hoofd. Ruimte voor een bredere blik en meerdere perspectieven. Hierdoor leer je jezelf en de anderen beter te begrijpen. 

Focusgesprek werkt verhelderend

Sta je op het punt een belangrijke beslissing te nemen? Wik en weeg je wat voor jou de beste keuze is? Dan heb je dit ongetwijfeld al besproken met mensen die belangrijk voor je zijn. En heb je vast al veel verschillende adviezen en standpunten gehoord. Een focusgesprek helpt je om op een rij te krijgen wat er zich in je hoofd afspeelt aan levensvragen. In een ‘neutrale’ omgeving, zodat je even wat gepaste afstand kan nemen van wat je zo bezighoudt. Ik luister naar wat voor jou belangrijk is en stel je vragen die helpen verhelderen en te verdiepen.

Een focusgesprek zorgt dat je meer begrip en inzicht in jezelf krijgt, maar ook hoe het staat met je persoonlijke ontwikkeling en waarin je nog stappen kunt maken. Met een focusgesprek pak jezelf de regie om aan het roer van je toekomst te gaan staan.  Door letterlijk afstand te nemen van jezelf, creëer je overzicht in wat er zich allemaal afspeelt in je leven en inzicht in de elementen waar je tevreden over bent en waar niet. Een focusgesprek heeft als uitkomst dat je zicht krijgt op welke veranderingen in je leven gewenst zijn. Het maakt je inzichtelijk hoe meer prettig en gelukkig te leven. Een focusgesprek is een eenmalig gesprek waarin er met oprechte en onbevooroordeelde aandacht naar je geluisterd wordt.

In de onderstaande nieuwsblog kun je lezen dat samen praten écht helpt …

Coachingsgesprekken na focusgesprek

Als uit het focusgesprek blijkt dat er meer gesprekken nodig zijn dan is een coachingstraject een optie. Ook kun je kiezen voor losse periodieke gesprekken. Als blijkt dat er complexe levensvragen zijn dan bespreken we samen hoe hieraan vorm te geven. Of dit een kort of langer traject gaat worden hangt van de coachingsvraag. Mocht een coachingstraject wenselijk zijn volgt vooraf een intakegesprek om helder te krijgen wat er speelt aan levensvragen.  

Aanvragen focusgesprek

Je kunt een focusgesprek aanvragen met onderstaand formulier. Na de afspraakbevestiging zal ik je uitnodigen om een online kennismakingsformulier in te vullen. Hierop geef je aan waarover je een focusgesprek wilt aanvragen. Maar ook wat je voor handvatten je nodig hebt. Een focusgesprek kan gaan over levensvragen, relatieperikelen, maar ook studie- en/of werkgerelateerde vragen. Belangrijk is dat als je denk, ik loop ergens in vast maak een afspraak voor een focusgesprek.

Een afspraak voor een focusgesprek kan al binnen twee weken worden gemaakt overdag of in de avonduren. Dat kan met een face-to-face gesprek, maar net zo makkelijk online.

Focusgesprek

Wees welkom voor een focusgesprek. In dit gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur te geven.


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK