NieuwsBlog

Frisse Start 2021

Frisse Start 2021

Heb jij dat gevoel ook om aan het begin van het jaar opnieuw te beginnen. Om de chaos van het oude jaar achter je te laten en een frisse nieuwe start te maken. Een fris begin voelt heerlijk. Alles is weer simpel, alles is weer overzichtelijk en alles is weer zoals je wilt dat het is. Af en toe een frisse start maken houdt je leven flexibel, afwisselend en leuk. Voor mij voelt de eerste week van januari een beetje als een reset knop voor het nieuwe jaar. Vandaag daarom een nieuwsblog voor een frisse start om jezelf en je omgeving wat op te leuken.

Een frisse start maken past bij een nieuw jaar. Na de drukke decembermaand keert de stilte en rust terug. Schud het oude jaar van je af en begin het nieuwe jaar met een schone lei. Betekent een frisse start voor jou een goed voornemen hebben? Goede voornemens maken gaat altijd zeer gemotiveerd en enthousiast, maar het nakomen gaat vaak wat minder soepel. Herkenbaar? Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Meer sporten? Verliefd worden? Beter je best doen op school of werk? Meer vrienden krijgen? Begin het jaar met een frisse start: zet je goede voornemens om in een concreet doel en actie!

Zorg dan in elk geval dat je een stappenplan hebt. Wat wil je en waarom? Op welke termijn wil je je voornemen waarmaken? Wat ga je ervoor doen, wat laat je en welke beloning stel je jezelf in het verschiet? Wil je succesvol zijn en slagen? Doe het stapje voor stapje, ken je valkuilen en stel je flexibel op. Zo blijf je gemotiveerd. Blijf je wel op je hoede want de meeste goede voornemens sneuvelen vaak aan het eind van de eerste maand. Nieuwe voornemens zijn net nieuwe schoenen, je moet ze een tijdje inlopen en dan pas zetten ze lekker.

Schud je leven lekker leeg

Is je leven verstopt geraakt door allerlei taken en projecten die eigenlijk niet meer bij je passen? Ben je verplichtingen aangegaan waar je nu spijt van hebt of heb je het gevoel dat je een beetje ‘geleefd’ wordt? Grijp dan je kans om je leven lekker leeg te schudden.

Maak een overzicht van wat er momenteel allemaal speelt in je leven (maak bijvoorbeeld een mindmap of een simpel lijstje) en bekijk welke zaken je niet leuk meer vindt. Vaak verzamelen we allerlei onnodige ballast in onze levens, simpelweg omdat je soms minder kritisch bent dan je zou willen zijn.

Zie jezelf als een boom waar eens flink aan geschud wordt. Alle dingen die niet meer bij de boom horen, de bladeren die dood zijn of dingen die er in zijn blijven hangen, vallen op de grond. De dingen die bij de boom horen, de gezonde bladeren, blijven stevig vastzitten. Schud alle rotzooi uit je leven. Alles wat niet meer bij je past, wat niet meer bij je hoort, gooi je uit je leven. Wat er over blijft zijn alle dingen die het meest belangrijk voor je zijn. De zaken die jou helpen gezond, gelukkig en gebalanceerd te leven!

Haal iets nieuws in je leven

Een stoffig leven is snel opgelapt door iets nieuws te introduceren. Doe eens iets wat je normaal niet zou doen. Lees een interessant boek, probeer een nieuwe sport, ga uit in een andere stad, ga backpacken in je eentje, solliciteer naar een nieuwe baan of begin een nieuwe opleiding.

Nieuwe invloeden maken je leven weer interessant. Wanneer je leven niet spannend, leuk en uitdagend meer is dan wordt het als een kale wokschotel. Gewokte groenten zijn oké, maar pas wanneer je de heerlijke kruiden en specerijen toevoegt komt het gerecht tot leven.

Leer nieuwe mensen kennen

Je leven draait niet om dingen en spullen. Je leven draait om mensen. Mensen geven je wat je nodig hebt voor een fijn en gelukkig leven: bevestiging, liefde, nieuwe invalshoeken, gezelschap, een luisterend oor, gedeeld geluk, buikpijn van het lachen, tranen in je ogen, verrassingen, gezellige etentjes, een carrière, applaus, klandizie etc.

Jouw leven draait om mensen. Wil je een frisse start maken? Haal dan nieuwe mensen in je leven. Leer mensen kennen die je anders nooit zou leren kennen. En doe tegelijkertijd je best om de relaties die je al hebt verder te ontwikkelen. Mensen maken je leven waardevol, blijf dus in anderen investeren!

Maak nieuwe vrienden

Vrienden maken ons gelukkig wanneer ze het ons het gevoel geven dat we er toe doen. Het gevoel geven dat we nodig zijn. Dat betekent dat, wanneer je je vrienden nooit om gunsten vraagt, ze nooit dat gevoel van jou gaan krijgen. Trek je sociaalste schoenen aan en leer nieuwe vrienden kennen. Of het nu mannen of vrouwen zijn: nieuwe contacten leggen geeft je meer zelfvertrouwen en maken je gewoon gelukkig. Nieuwe vrienden maken kost moeite, maar dan heb je ook wat! Feit: je hebt steeds minder vrienden, naarmate je ouder wordt. Zonde, want vriendschappen zijn nog belangrijker dan succes en familie!

Als je iemand een paar keer hebt gezien, ben je niet per definitie vrienden. Een vriendschap moet op een natuurlijke manier groeien. Ik wil mezelf niet opdringen aan anderen, maar tegelijkertijd moet je een klein beetje durven. Het is niet gek om iemand mee te vragen iets leuk te gaan doen. De volgende uitnodiging hoeft niet per se van de andere kant te komen. Durf iemand nog een keer uit te nodigen als jij het leuk vond. Geniet van de leuke dingen die je doet en het gezelschap. Diepgaandere vriendschappen komen (hopelijk) vanzelf.

Shuffle je huis

Een opgeruimd, schoon en fris huis past bij een frisse start in het nieuwe jaar. Stroop je mouwen op. Ontdoe je huis van alle feestversieringen, gooi weg wat stuk is en ruim op wat je niet gebruikt. Kortom, creëer rust en overzicht. Voelt dat niet fijn? Je huis is je basis, de plek van waaruit je de wereld tegemoet treedt. Om die reden is je huis ook een belangrijk onderdeel van je leven. Het is een stukje van wie jij bent. Wil je fris beginnen? Schud dan alle overbodige zooi uit je huis en fris de boel lekker op.

Waarom verander je je huis niet eens een beetje? Knap wat leuke kringloop meubels op, laat wat mooie foto’s die je hebt gemaakt afdrukken op canvas, haal een nieuwe plant in huis, zet je boeken op een mooie plank, verf een muurtje in een aparte kleur. Voor je het weet geef je je huis een hele andere uitstraling, en wordt ook je thuisbasis onderdeel van jouw frisse nieuwe leven. Geniet extra van je huis. Een frisse woonkamer geeft je namelijk nieuwe energie. Het is dé landingsplek waarin je tot rust komt na een drukke dag.

De staat van je huis zegt veel over je. Is het vaak een rotzooi en slingert er overal vuile was rond? Dan ben je waarschijnlijk in je hoofd net zo warrig. Door je interieur lekker op te ruimen en op te frissen zul je jezelf ook beter en rustiger voelen. Een fijne leefomgeving vormt de basis voor een fijn leven. Door ervoor te zorgen dat je weer helemaal blij bent met je eigen huis geniet je er meer van. Het wordt leuker om mensen uit te nodigen en zelfs gewoon een kopje thee op de bank wordt fijner.

Zorg voor frisse gedachten

Jouw gedachten, woorden en daden uit het verleden hebben je leven gevormd zoals het nu is. Wil je een andere toekomst? Kies dan voor andere gedachten, andere woorden én andere daden. Je kunt je leven niet permanent veranderen als jij niet permanent verandert.

Een nieuwe toekomst vormt zich vanzelf als jij nieuwe dingen in je leven haalt. Als je andere dingen doet, nieuwe mensen leert kennen en verfrissende inzichten opdoet. Dus stop met al die gedachten die je leven saai hebben gemaakt en begin met een frisse start! “Het leven is geweldig, ik ben geweldig, de mensen om me heen zijn geweldig, de wereld is geweldig.” Wat zou er veranderen als je met zo’n levenshouding de wereld tegemoet zou gaan? Precies, alles. Kies de toekomst die jij voor ogen hebt en handel hiernaar. Zo zet je je frisse start van het nieuwe jaar om in een permanente verandering.

Misschien wil je aan je zelfvertrouwen werken, leren mediteren, een kookcursus doen of je yoga-practice naar een hoger level tillen. Jezelf ontwikkelen is leuk, bevredigend en bovendien, altijd de moeite waard! Het begin van een nieuw jaar is het uitgelezen moment om je leven een nieuwe impuls te geven. Dus, ontwikkel jezelf, ruim je leven op en geniet van al het moois dat dit nieuwe jaar te bieden heeft. Zo heb ik een prachtige coachingstraining ‘Happy Life’ die maakt dat je de stofkam door je brein gaat en dat je meer ontspannen en gelukkig gaat leven.

Reserveer elke dag me-time

Druk regelmatig op de pauzeknop van je drukke bestaan en je overvolle schema en reserveer elke dag me-time. Tijd voor jezelf nemen om mentaal en fysiek uit te rusten, daar ben je in de decemberdrukte waarschijnlijk nauwelijks aan toegekomen. Reset jezelf voor een fitte start in januari. Reserveer vanaf nu dagelijks wat me-time in je agenda. Al zijn het maar 15 minuten waarin je tijd aan jezelf besteedt. Je hoofd leegmaakt en je spieren ontspant. Doe een meditatieoefening, lees je favoriete tijdschrift, staar in het niets met een kopje ontspannende thee enzovoort.

Echt tijd inplannen voor jezelf, of dat je nu een bakkie gaat doen in je tuin/balkon, een AH-oefening om je gedachten en lijf weer wat rustiger te krijgen of een wandeling in de natuur is. Alles is goed. Als je het maar doet. Dit is niet iets wat je in 1 keer gaat doen en volhouden. Een patroon veranderen, of een nieuwe gewoonte in je leven volhouden, duurt gemiddeld 100 dagen. Dat is ook waar het meestal misgaat. Dat we (nog) niet het resultaat ergens van merken en dan weer mee stoppen. Alleen lukt je dit vaak heel moeilijk. Maak eens een afspraak voor een kletspraatje. Wie weet kunnen we samen een plan opzetten dat je meer me-time gaat inplannen. Twee weten meer dan een.

Waar kun jij beginnen met een frisse start om meer tijd te creëren voor jezelf? Wat heb jij nodig om echt tijd voor jezelf in te gaan plannen en weer je heerlijk te voelen met jezelf en jouw leven? Welke verandering mag er plaatsvinden? De enige die het besluit kan nemen dat er iets mag veranderen in jouw leven dat ben jij zelf. Als je dat voelt, is dat de eerste stap. En natuurlijk hoef je dat niet alleen te doen. Dus wees welkom voor een frisse start.

Op welke manier geef jij het nieuwe jaar een frisse start?

Zet je nu in 2021 de stap terug naar jezelf

Met een goeie levenscoach tegenover je, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Dat moet je maar net willen natuurlijk. Meer vrijheid, meer plezier, meer geluk, meer lekker. Het begint met het elkaar leren kennen. Je kunt me tijdens die kennismaking vragen wat je wilt. Ik trek er graag in elk geval een uur voor uit om zo grondig mogelijk te ontdekken of het voelt als iets wat we vaker willen doen. Dat dat niet altijd gebeurt vind ik geen probleem. Het is juist fijn om dat te weten vóór we met elkaar aan de slag gaan. No hard feelings! Dat kan face-to-face, maar ook net zo makkelijk online. Vooral het laatste is makkelijk. Je zit dan niet vast aan reistijden en afstanden.


Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoud te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK