Hoe krijg je meer levensgeluk?

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk!

Je realiseren wat je allemaal voor goeds in je leven hebt, is de perfecte start om je gelukkiger te voelen. Het is helemaal niet egoïstisch om eens aan jezelf te denken in plaats van aan een ander. Hoe beter jij in je vel zit, hoe beter je de hobbel(s) op je pad aan kan. Het geeft je weer energie waardoor je er weer kunt zijn voor anderen. Vooral vrouwen hebben de neiging om er voor iedereen te zijn en te zorgen maar zij vergeten zichzelf daarbij. Hoe houd je toch alle bordjes omhoog? Ben je hier constant mee bezig dan loop je vroeg of laat vast. Wat is er nu belangrijker om dingen te doen die je leuk vindt en die je energie, vreugde en geluk brengen?

Je kunt er pas zijn voor anderen als je er ook bent voor jezelf. Vergeet je verleden en denk niet aan de dag van morgen, maar aan dit moment: het nu. Blijf in je kracht door zoveel mogelijk in het NÚ te leven. Het enige moment waarin je daadwerkelijk iets kunt doen.

Hou van jezelf en van je leven

Het zijn de kleine dingen die het doen in je leven. Vaak zijn we alleen maar bezig met wat zou moeten … richt je op het positieve in plaats van het negatieve. “Leg je focus op het houden van jezelf, in plaats van dat anderen, maar van jou zullen houden.” De basis van een gelukkig en liefdevol leven begint bij jezelf. Het houden van je zelf. Je hoeft daar niets speciaals voor te doen, alleen voor jezelf constateren dat jij helemaal goed bent zoals je bent.

Geef je grenzen aan

Je grenzen aangeven, neerzetten en bewaken is erg belangrijk. Door te ontdekken waar je grenzen liggen en je grenzen respecteren kun je voorkomen dat je je energie kwijt raakt. Leer ‘nee-zeggen’ zonder je schuldig te voelen. Het is belangrijk dat je niet teveel MOET van jezelf, jij kunt eenmaal niet alles doen. Je bent verantwoordelijk voor jezelf en niet voor de gehele wereld. Richt je op de dingen die je belangrijk vindt. Het is niets anders dan op een respectvolle manier zorgen voor jezelf. En dat is de basis voor je gezondheid en een leven dat bij jou past.

Zoek het positieve, ook in moeilijke tijden

Iedere dag heeft iets positiefs in zich, al zul je soms iets beter je best moeten doen om het te vinden. Maar door het te blijven zoeken, zul je het vinden en zul je nooit meer een dag als een ‘verloren’ dag beschouwen. Positief leven wil niet zeggen dat je geen negativiteit in je leven kent of toestaat. Positief leven betekent wel dat je negatieve ervaringen gebruikt om het positieve in je leven te waarderen. Als je meer vreugde in je leven wilt, zul je daar meer aandacht aan moeten besteden. Gek genoeg blijven we vaak alle problemen en alles wat er misging maar herhalen en herhalen. Door juist meer aandacht te geven, te praten over alles wat wel goed ging, waar je blij mee bent verspreid je in ieder geval positievere energie. En energie van gelijk niveau trekt elkaar aan!

Aan het verleden kun jij niets meer veranderen, hoe jouw toekomst eruit gaat zien bepaal je zelf. Alle beslissingen die je vandaag neemt hebben invloed op hoe je leven er morgen, of later, uit zal zien. Ben je bewust van deze vorm van creatie, kies altijd voor het positieve!

Iedere dag heeft iets positiefs in zich. Kies wie je aandacht geeft!

Iedereen wordt wel eens teleurgesteld door anderen, gekwetst of slecht behandeld. Geef het niet teveel ruimte in je leven. Richt je op de mensen die je een goed gevoel geven, die je liefhebben en je laten lachen. Kies zelf wie je aandacht geeft, niet andersom. Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. En heb vertrouwen in wat kan zijn.

Geluksmomenten

Dit zijn kortstondige momenten van blijheid, genot of plezier. Een zonnige dag, een fijn gesprek, een leuk concert, goeie seks, een reep chocola, een glas alcohol, lekker eten of shoppen, zijn allemaal geluksmomenten die ons (tijdelijk) een positief ‘geluksgevoel’ geven. Naast deze korte geluksmomenten hebben we ook een gevoel van tevredenheid nodig en een bepaalde mate van zekerheid, zoals: een dak boven je hoofd, geen schulden, goede relaties en voldoende autonomie en uiteraard draagt ook het hebben van een goede gezondheid veel bij aan ons geluk. Maar alleen plezier en genot zijn lang niet voldoende voor een gelukkig leven. In tegendeel. Het is de meest oppervlakkige en impulsieve vorm van geluk, wat zelfs tegen je gaat werken als je altijd op zoek bent naar een ‘goed gevoel’.

Een goed en zinvol leven is pas leven

Dit is een veel diepere vorm van geluk, die minder gaat over het ‘gelukkig zijn’ of ‘je goed voelen’, maar over voldoening en verantwoordelijkheid en kiezen van wat voor ons het leven de moeite waard maakt, met alle positieve en negatieve shit die daarbij hoort. Hiervoor is het essentieel om een hoger doel te hebben in ons leven. Dit geeft ons leven meer betekenis en de mindset om met pijnlijke uitdagingen en emotionele obstakels om te kunnen gaan, want het leven kan soms hard en uitdagend zijn en gaat altijd gepaard met tegenslagen. Maar het zijn juist de moeilijke periodes in ons leven die – achteraf gezien – het meest waardevol zijn en de meeste betekenis hebben.

De zin van het leven, is dat je zin hebt in het leven

Wanneer we tevreden zijn over onszelf, onze emoties en onze relaties, dan hebben we veel meer ruimte om te leven en zijn we optimistischer over de toekomst. We worden gelukkiger wanneer we meer verbinding hebben, meer verantwoordelijkheid op ons nemen en iets kunnen bijdragen aan het leven van anderen. Dit geeft je meer vreugde, meer voldoening en zin aan je dagen. Of het nu gaat om klaar staan voor je vrienden en familie, zorgen voor je gezin, samenwerken met leuke collega’s, het starten van een onderneming, muziek maken, een sportvereniging of vrijwilligerswerk. Ons leven wordt er beter van als we iets kunnen betekenen voor een ander en kunnen delen met de mensen om ons heen. Daar kan al het plezier in de wereld volgens mij niet tegenop.


    KENNISMAKINGSGESPREK

    Graag alle gevraagde velden invullen.

    Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.