LevensCoaching

Persoonlijk groeien is een keuze

Een levenscoach ondersteunt mensen om belemmerende denkbeelden uit de weg te ruimen en hun kwaliteiten volop te benutten. Hoe vaak hoor je mensen niet vertellen dat ze ‘vast’ zitten in hun leven? Dat alles altijd hetzelfde blijft, dat ze met dezelfde moeilijkheden blijven kampen? Een bekende slogan binnen levenscoaching luidt: ‘Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zul je blijven krijgen wat je altijd kreeg’. Als mensen aan de belemmerende gedachten in hun onderbewustzijn niets veranderen, zal hun situatie ook niet veranderen. Een levenscoach helpt mensen om dit patroon te doorbreken. .

Levenscoaching kan een beetje een zweverig begrip lijken, maar is eigenlijk juist heel ‘down-to-earth’. Omdat het ultieme doel en de basis in het leven voor de meeste mensen, gewoon een gevoel van geluk is. Levenscoaching kan het gat dichten tussen leven en dromen. Levenscoaching helpt je om antwoorden in het nú te vinden en geeft je praktische handvaten om het nú eens écht anders te doen. Levenscoaching is een uitstekende mogelijkheid om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met jouw leven. Een coach is iemand die aan de hand van gesprekken en praktijkopdrachten je helpt verhelderen, overzichtelijke doelen te stellen en ze natuurlijk ook te halen. Een coach staat naast je op lastige momenten; een onafhankelijke en objectieve gesprekspartner is af en toe erg prettig!

Een levenscoach denkt met je mee, laat je andere invalshoeken zien en daagt je uit om anders te denken, te reageren, te gedragen. Ook maakt een coach je weer actief, helpt je bij je visie en focus. Een coach zet je weer in beweging als je vast zit, moedigt je aan om door te gaan.

Het hoe van mijn coaching

Al 25 jaar ben ik gepokt en gemazeld door het leven met in mijn rugzak een flinke lading coachings– en communicatietechnieken. Ik ben iemand die veel heeft meegemaakt in het leven en ondanks alle tegenslagen ben ik positief en proactief gebleven en ben ik een gelukkig mens die met een gezonde balans in het leven staat. Mijn keuze is om niet te leven met een halfvol glas, maar een vol glas!

Mijn coachingsmethode is erop gericht om samen met jou op zoek te gaan naar daadkracht om veranderingen in gang te zetten. Dat kan zijn in communicatie, proactief gedrag en volharding van de gestelde doelen. Je kan ook van mij verwachten dat ik met jou onderzoek hoe jouw vitaliteit verhoogt kan worden en dan bedoel ik vitaliteit op alle vlakken: levenslust, emotionele, mentale en fysieke vitaliteit. Met vanzelfsprekend als uitgangspunt: jouw wens en jouw doel van de gesprekken voor meer levensgeluk. Want een gezonde geest en een gezond lichaam is de ideale balans!

Mijn coachingsmethode kent verschillende wetenschappelijke invalshoeken: cognitieve gedragstherapie, focustherapie, mindfulness, relatiecounseling en directieve aandachtsgerichte therapie. Vanuit de levensvraag en psychische klacht wordt er op maat en in overleg met jou een keuze gemaakt welke therapievorm zal worden toegepast. De werkwijze is maatwerk, zoveel mogelijk kortdurend en praktisch ingericht.

Waar gaat coaching over

Levenscoaching gaat over alle leefgebieden van het leven. Dit kunnen individuele gesprekken zijn maar ook relationele gesprekken. Voor elk levensonderwerp kun je bij mij terecht. Of het nu gaat om heden, verleden, onzekerheden, angsten, verwerking van trauma’s. Alles wat het leven pijnlijk op je bord heeft geschoven kun je met mij bespreken. Ik werk niet vanuit een standaardtraject, maar gericht op jouw levensvraag. De werkwijze en aanpak worden hierop afgestemd. Al mijn trajecten zijn afgestemd op je dagelijkse leven, dat betekent een praktische en heldere aanpak.

Wat van jou gevraagd wordt is de bereidheid om verder te kijken dan wat er allemaal om je heen gebeurt. Ben je oprecht nieuwsgierig naar waar jouw ervaring van situaties vandaan komt? Durf je afstand te nemen van de fascinatie voor je problemen? Kun je naar binnen keren in plaats van naar buiten te blijven wijzen? Ben je klaar met de drama’s en wil je zien dat rust en wijsheid ook in jou huizen? Zet dan de volgende stap.

De volgende stap

Heb jij nu het gevoel dat het leven en/of de omstandigheden verre van happy zijn of dat je levenspech hebt, waar en hoe dan ook, wacht dan niet langer maar maak een afspraak met mij. Dat doe je door een e-mail te sturen of te klikken op onderstaande link. Je kunt zowel overdag als in de avonduren met mij afspreken. Een eerste afspraak kunnen we meestal al binnen twee weken maken.

Klétspraatje NÚ!

Soms zit je even niet zo lekker in je vel, dat heeft iedereen wel eens. De ene keer lukt het je om met ondersteuning van je ouders, je vrienden of iemand anders in je omgeving je weer goed te voelen. Een andere keer, zou je best wel wat ondersteuning van iemand anders willen. Even een babbel van mens tot mens zonder een heel coachingstraject te doorlopen. Soms is één gesprek al genoeg om je verder te helpen. Je kunt bij mij een klétspraatje aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. We kunnen dan binnen twee dagen een afspraak maken; dat kan persoonlijk maar ook via Skype.AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat levenscoaching voor jou persoonlijk kan betekenen.

KENNISMAKINGSGESPREK LEVENSCOACHING

Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.


2 thoughts on “LevensCoaching

Comments are closed.