Even voorstellen

Psycholoog Drachten

Psycholoog levenscoach

Wat ik doe als psycholoog & levenscoach

Ieder mens is uniek en daarom is ieder gesprek en interactie uniek. Ik hecht veel waarde aan de therapeutische relatie. Dit zorgt voor een persoonlijke aanpak. In mijn praktijk geen therapie fabriekswerk. Jouw verhaal en jouw behoeften en wensen bepalen de koers, niet het blind volgen van een protocol.  Samen gaan we kijken wat de betekenisvolle rode draad is in je leven. Er is ruimte voor dat wat pijnlijk en moeilijk is. Ik wil je uitdagen in power en doen om stappen te zetten die belangrijk voor jou zijn. Dat is voor mij de basis en uitgangspunt van ieder gesprek

Hoe zien mijn coachingsgesprekken eruit

In mijn behandelwijze als psycholoog & levenscoach staat praktisch doen centraal. Je hebt een psychische klacht en/of een levensvraag en dat is mijn vertrekpunt in mijn werkwijzen. Niet een of ander therapeutisch model, maar jij als mens met je verhaal daar gaan we mee aan de slag. Ik maak het zwaarder  en ook niet ingewikkelder dan het is. Wat ik al zei: geen poespas. En ik denk dat ook mijn 35 jaar als psycholoog & levenscoach me een behoorlijke beide-benen-op-de-grond mentaliteit heeft gegeven. Ik hou ervan om met cliënten mouwopstropend aan de slag te gaan. Niet achterover in de bankhangstand maar zelf actief aan de slag! Zo bereiken we samen sneller blijvend resultaat. Want dat is toch het doel van psychische behandeling of niet soms?

De therapie en coaching van waaruit ik het meest werk is cognitieve gedragstherapie. Bij deze therapie ligt de focus op het identificeren en doorbreken van belemmerende denk- en gedragspatronen, waardoor negatieve emoties zoals angst of somberheid verminderen. Tijdens de behandeling werken we zowel aan de bewustwording van belemmerende patronen, als het opbouwen en versterken van positieve gedachten en gedragingen. Dit doe ik met een mix van inzicht gevende theorie en praktische oefeningen, die ook na de behandeling toepasbaar blijven. Met de nieuwe tools op zak hoop ik dat je je vrijer en zelfverzekerder voelt, en zelfstandig aan jezelf kan blijven werken!

Problemen waarvoor je bij een psycholoog kan aankloppen zijn zeer uiteenlopend. Ze verschillen naargelang leeftijd, ontwikkelingsfase, persoonlijke geschiedenis, gebeurtenissen en/of omstandigheden in je levensloop. Ze kunnen plots of sluipend je levenspad kruisen. Van zodra je ontwikkeling, persoonlijke groei of levenskwaliteit op één of ander levensdomein bedreigd wordt of achteruit gaat, kan psychologische hulp zinvol, nuttig en zelfs noodzakelijk zijn. Zinvol, omdat je tijdig ingrijpt en ergere moeilijkheden voorkomt.

Nuttig, omdat je via professionele hulp de kans op een correcte aanpak van uw moeilijkheden verhoogt. Noodzakelijk omdat sommige problemen levensbedreigend zijn of onherstelbare schade kunnen aanrichten voor de toekomst. Zinvol, nuttig of noodzakelijk voor jezelf of voor de mensen uit jouw directe omgeving.

Psycholoog

Cliënt centraal bij mij als psycholoog

Mijn werk als psycholoog & levenscoach doe ik passievol omdat mensen die ergens vastlopen en daarbij mogen helpen me mateloos interesseren. Elk gesprek en elk levensverhaal is bijzonder boeiend. Tijdens de therapie sta ik dichtbij je en steun ik op elk mogelijke manier naar herstel. Zo ben buiten de consulten bereikbaar via WhatsApp voor zaken die niet kunnen wachten tot het volgende gesprek.

Mijn werkgeluk zit in het moment dat iemand zichzelf terugvindt, psychische problemen zijn opgelost of dat iemand stralend en ontspannen zijn levensweg vervolgd. Mijn spreekkamer is een plek waar mensen zich op hun gemak voelen en er is altijd verse koffie of thee als begin-rustpunt. Mensen moeten zich bij mij op hun gemak voelen en ervaren dat ze gehoord en gezien worden.

Mijn uitdaging als psycholoog

Mijn uitdaging als psycholoog & levenscoach is om het leven van mijn cliënten het leven met pijn en moeilijkheden weer leefbaar te maken. Maar ook om het leven meer gelukkiger, ontspanner en zinvoller te maken. Als psycholoog wil ik je graag helpen je uitdagingen aan te gaan, vrolijker in het leven te staan en jezelf te ontwikkelen. Een mens is meer dan de opsomming van zijn klachten; iedereen bezit zelf de kracht om zijn uitdagingen te overwinnen. Een psycholoog biedt simpelweg de tools die het makkelijker maken.

Hoe ik werk als psycholoog

Ik werk op basis van een paar uitgangspunten: Het begint allemaal met luisteren. Ik luister actief en met compassie door veel vragen te stellen. Ik ben direct en transparant, ik noem het beestje bij de naam en geloof dat als je zaken samen in het licht zet en er naar durft te kijken, je aan veranderen toekomt. Vervolgens werk ik met inzicht, handvatten, aandacht, zonder gedoe en met humor -soms is het goed om op lichte toon naar jezelf te kijken. 

Psycholoog

Je weet het zelf het beste

Jouw klacht zit van binnen. Je kunt het niet zien en daardoor kan het moeilijk zijn om te achterhalen wat er speelt. Want, heb je nou een burn-out of ben je gewoon aan vakantie toe? Vertrouw op je gevoel. Als jij het gevoel hebt dat er iets niet klopt en dat je het even niet alleen kan dan is het voldoende om dat gevoel serieus te nemen. Voel je je al een tijd verdrietig, somber of vermoeid? Loopt je relatie niet lekker of gaat het niet goed op je werk? Loop je vast tijdens een nieuwe levensfase en weet je niet hoe je je leven vorm moet geven? Dan helpt een psycholoog.

Hieronder vind je een link met met meer informatie over wel of niet in therapie gaan.

https://www.vind-een-psycholoog.nl/psycholoog.html

Wanneer maak je een afspraak met een psycholoog?

Klachten die al een tijdje spelen, gaan niet vanzelf over. Het is ook niet raadzaam om ze zelf op te lossen. Vaak worden de problemen erger of complexer, waardoor het nog langer duurt voordat ze verdwijnen. Het is dus verstandig om snel een afspraak te maken. Hoe sneller je hulp krijgt, hoe makkelijker je klacht te behandelen is. Neem je gevoel serieus en besef dat je het niet alleen kunt oplossen. Als je contact met mij opneemt, zet je alvast een stap in de goede richting.

Wat gebeurt er nadat ik een afspraak heb gemaakt?

Bij het eerste gesprek kijken we hoe ik samen jou het ik beste kunnen helpen. Heb je hier een goed gevoel bij, bij zowel de behandeling als de behandelaar? Dan kun je starten met het behandeltraject. Hoe lang dit therapietraject duurt, is afhankelijk van jouw klacht of situatie. Vooraf bespreken we samen met jou hoeveel tijd de behandeling in beslag zal nemen.

Wat kan ik verwachten als je afspraak met mij?

Na een behandeltraject zijn de klachten bij de meeste mensen verdwenen. Het kan ook zijn dat de klachten niet helemaal weg zijn, maar dat je nu wel weet hoe je ermee om moet gaan om er zo min mogelijk last van te hebben. Na een behandeling voelen mensen zich een stuk beter. Ze hebben meer zelfvertrouwen waardoor hun kijk op het probleem en het leven in het algemeen positief verandert. Realiseer je wel dat je zelf voor deze resultaten moet zorgen. Inzet en motivatie zijn hierbij heel belangrijk.

Levensvragen? Maak een afspraak!

Als je een afspraak wil maken, neem dan telefonisch contact of vul het contactformulier in. Het eerste gesprek is altijd een kennismakingsgesprek waarin wij luisteren naar je vraag. We gaan na hoe wij ik kunnen helpen en maken vervolgens afspraken voor de verdere aanpak. Een eerste afspraak is al binnen twee weken gemaakt dat kan zowel overdag als in de avonduren. Een afspraak kan online plaatsvinden of face-to-face.

Psycholoog

    KENNISMAKINGSGESPREK

    Graag alle gevraagde velden invullen.

    Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.