Wie ik ben

Wie ik ben

Wie ik ben

Wie ik ben

Mijn naam is Freek Offeringa; mijn oprichtingsdatum ligt in 1956. Dat betekent dat ik al een flinke tijd meesjouw op deze aardeplaneet. Mij is ook iemand die weet waar Abraham de mosterd vandaan haalde en wat hij ermee doet. Want dat is belangrijk dat je niet alleen maar het leven leeft, maar dat je ook weet hoe je het leven zo geluk makend en ontspannend mogelijk kunt maken. Nu … daar is Abraham voor.

Wie ik ben in het dagelijkse leven

Freek is papa van drie machtige mooie lieve kinderen, dé meest trotse opa ooit, een gezellige mooie familie en daaromheen een zwerm van mensen met wie ik het levensgeluk deel. Ik voel mij dan ook een gelukkig en gezegend mens! Ik omarm het leven met humor en genieten, pak zelf mijn kansen, want een ander doet het niet. Het leven is geen generale repetitie. Kies daarom voor een leven waarin jij elke dag gelukkig en vol energie opstaat.

Wees de regisseur over je eigen leven. Een leven waarin jij alleen nog maar tijd besteedt aan wat jij echt belangrijk vindt en wat je gelukkig maakt!

Als mens ben ik en blijf ik levensnieuwsgierig. Er is een gezonde honger naar leesvoer, oorstrelende muziek, nieuwsgierigheid naar wat het leven kan bieden. Naar wat mensen wel of niet beweegt en liefde voor de aarde. Maar wat ik zeker ook ben is basic, genoeg is genoeg! Dat betekent dat ik wars ben van materiële zaken. Mijn geluk ligt niet in een groot huis, luxe, of andere uiterlijkheden. Mijn geluk ligt in mijn hart en ziel met daarbij een gezonde dosis zelfliefde voor mij en mijn medemensen.

Achter wie ik ben ligt een enorme passiedrive

Een levenskunstenaar staat voor iemand die van het leven zelf een kunst maakt. Je bent een levensgenieter als je nú leeft en er uithaalt wat er in zit. Veel mensen leven met het principe ‘later dan …’. ‘Later’ gaan we genieten, nu werken we eerst keihard. ‘Later’ gaan we met pensioen dat hebben we dan wel verdiend. En ‘later’ hebben we genoeg geld/tijd/ruimte om het leven naar onze zin in te richten. Maar is dat nu écht waar? Als je denkt dat bepaalde fijne dingen er ‘later’ wel van komen, mis je dan niet de kansen die er misschien NÚ al zijn? Mijzelf is dé levenskunstenaar die leeft vanuit zijn eigen passie voor het leven zijn beroep heeft gemaakt. Natuurlijk aangevuld met een gezonde kennisbasis van:

  • Psychologie, spiritualiteit en filosofie
  • Communicatie over menselijk gedrag
  • Levenscoaching met wat de mens beweegt om happy te leven
  • Relaties in de menselijke- & maatschappelijke zin

Met daarbij een flinke portie levenskennis. Want om het leven een beetje te kunnen snappen, kneden en vormen heb je goed gereedschap nodig. Met mij kun je veilig een goede levensfundering neerzetten en daar je levenshuis op bouwen. Want ik weet als geen ander vanuit mijn persoonlijke ervaringen hoe belangrijk goede levensgereedschappen zijn.

Wie ik ben

Hoe omschrijf je wie en hoe ik ben

Mij omschrijven is niet zo makkelijk, want doorsnee ben ik niet. Ik ben niet de man die leeft met vastomlijnde lijntjes, hangt naar anderen of wie dan ook. Nee, iemand die een eigen-wijze mening en leven heeft met een eigen kleur en smaak. Ik ben een veelzijdig gekleurd mens die creatief, positief, humorvol in het leven sta. Gewoon denkend kan …, maar andersdenkend ben ik ook, soms dwarsliggend, gek op gekke wegen, uitschietend uit vreemde hoeken of binnenkomend met een plop inval uit het niets. Dat mij zo is, heeft maar één doel: ik wil mensen die schurend door het leven gaan of vastlopen nieuwe gelukswegen aanbieden, ongeacht de weg daar naar toe of welke afslag er ook voor nodig is. Ik gun iedereen zijn of haar portie levensgeluk, daar leef ik voor.

Al 35 jaar psycholoog levenscoach & in Drachten

Als levenscoach kan ik goed inzoomen op de details en met mijn vijfentwintig jaar ervaring is een half woord soms al voldoende om de lijnen van het levensverhaal aan te voelen en levenslijnen zichtbaar te maken. Maar ook dwarse of kromme leefwegen om te buigen naar hoe meer gelukkig te leven.

Als denker ben ik vrij en kleurrijk, praktisch en voeg waar nodig een korrel zout toe om het geheel wat lichter en meer humorvol te maken. Maar ik ben ook het ultieme rustpunt in het onbevooroordeeld luisteren. Geen leefverhaal is mij te gek of te vreemd om niet aan te voelen of te begrijpen. Ik ken het leven in al zijn uithoeken, zwart of wit.

Als verhaaldeler ben je mij aan het juiste adres, ik ben een luistervink pur sang, zonder oordeel in welk verhaal dan ook. Zie mij ook als het ultieme rustpunt om dat wat er in je leven dwars zit of het leven bijna onbewoonbaar maakt te delen met mij. Je zult zien dat je bij mij hét klankbord vindt en de toereikende hand in wat het ook is. Met mij in gesprek is een spiegeling voor je gedachten en de reflectie die ik bied, doet dit bevestigen of zorgt voor gezond anders denken.

Cabaretvoorstellingen

Dan is er nog de andere wie-wat van mij … Dat is de man die met kwinkslagen en verdieping op het podium het leven wil delen en verdiepen met humor als boventoon. Als cabaretcoach geef ik boeiende en inspirerende voorstelling. Als bedrijf, instelling of individueel kun je mij inhuren voor zo een bijzondere lachwekkende en verdiepende voorstelling.

De cabaretvoorstelling die ik geef zijn boeiende voorstellingen vol met humor, verrassingen, levensbespiegelingen en gekke hersenskronkels, waarin jij je zeker zult herkennen. Als rode draad neem ik mee door mijn eigen persoonlijke leven. Reken maar dat je iets moois en waardevols meeneemt naar huis wat je nog lang zal heugen.

Tot zover wie ik ben. Wil je kennis komen maken, voel je welkom voor een samen gesprek onder het genot van een kopje of koffie of thee. Ik ben er voor je …


Wie ik ben

AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat levenscoaching voor jou persoonlijk kan betekenen.

    KENNISMAKINGSGESPREK

    Graag alle gevraagde velden invullen.

    Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.