Voorstellen werkwijze

Coachingsgesprekken

In een coachingsgesprek ga je samen met mij als levenscoach aan de slag met je levensvraag. Met individuele persoonlijke sessies werken we aan je problemen of gewenste doelen. Door het beantwoorden van coachingsvragen en écht goed naar jezelf te kijken ga je de confrontatie aan met jezelf. Namelijk, hoe lastiger of ongemakkelijker iets vaak is, hoe meer je ervan leert. Naarmate de coachingsgesprekken vorderen, zul je merken dat het praten over problemen makkelijker wordt en het behalen van je doelen steeds dichterbij komt. Met deze coachingswijze zul je aan het einde van het coachingsgesprek zelfverzekerder en sterker dan ooit de deur uitstappen!

Mijn coachingsmethode

De samenwerking met mijn cliënt is erop gericht dat we samen werken in het coachingstraject. Dat betekent dat je als cliënt mouwopstropend aan de slag gaat met je levensvraag of psychische klacht. Dit is de manier waarop je sneller blijvend de gewenste resultaten boekt. Zodra de coachingsvraag helder is gaan we samen ontdekkend onderweg om te zien waar de oplossingen liggen. Tijdens de coachingssessie kan het gebeuren, door leefgebeurtenissen en/of andere inzichten, dat we een andere richting kiezen in het coachingstraject. Deze coachingsmethode maakt een coachingstraject transparant en sluit nauw aan bij de beleefwereld van de cliënt.

Met mijn coachingsmethode push en daag ik je spiegelend uit om grenzen te verleggen en je comfortzone te doorbreken. Daar waar nodig schuw ik niet om schavend en schuren te pushen en passend advies te geven. Alle coachingstrajecten worden begeleidt en ondersteund met theorie in de vorm van leefthema’s en/of aansluitende coachingsboeken. Daarbij werk ik met praktische uitdagende thuisopdrachten. Om dit geheel te complenteren werk ik met begeleidende online coachingsformulieren. Dit pakket samen zorgt ervoor dat coachingstrajecten kortdurend zijn, praktisch uitvoerbaar en het zorgt voor blijvend resultaat.

kopje-koffie-spreek-met-freek

Freek als levenscoach

Mijn leefkarakter is dat ik een leergierig mens ben. Dat maakt dat ik door de buitenkant heen altijd op zoek ga naar de unieke leefkern van ieder mensen. Mijn werkwijze wordt gekenmerkt doordat ik vanuit mijn natuurlijke proactieve openheid elke vorm van vraagstelling niet schuw in woord en daad. Door zo te werken als levenscoach zorg ik voor krachtige en kortlopende coachingstrajecten om het doorbreken van belemmerende denk- en gedragspatronen. Maar ook dragen ze bij tot bewustwording en versterking van positieve gedachten en gedragingen. Waarbij ook somberheid, negatieve emoties en angsten verminderen.

De eerste stap een afspraak

De eerste stap is een kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is. Als deze positief verloopt maken we een afspraak voor het intakegesprek. Het intakegesprek legt de basis van hoe iemand zijn persoonlijkheid is en wat de coachingsvragen zijn. Daarna gaat het coachingstraject van start. Je kunt een afspraak kan met het contactformulier of telefonisch. Je krijgt binnen 24 uur hierop een reactie. Coachingsgesprekken kunnen face to face zijn, maar ook online. Aan jou de keuze.

Psycholoog

Coachingspraktijk Spreek met Freek staat voor Verbinden, Stimuleren & Motiveren.

KENNISMAKINGSGESPREK