Categorie: LevensCoaching-blog

Leven vanuit je hart

Leven vanuit je hart

In deze nieuwsblog wil ik met je kijken naar deze term: leven vanuit je hart. Het wordt zoveel gebruikt, maar wat betekent het eigenlijk? Het hart, je gevoel. Jij bent op onderzoek uit naar wat dit precies is. Je wilt je hart begrijpen, op de voorgrond zetten en leven vanuit wat het hart jou te vertellen heeft. Maar zo werk je vanuit je hoofd. Draai het om door de kracht van gedachten als tool beschikbaar te stellen voor je hart. Geef weer de waarde aan je gevoel dat het verdient. En laat je hoofd en hart samenwerken. Dat is leven vanuit je hart.

Lees meer

Gun jezelf een coach

Overweeg je al een tijdje de hulp van een coach, maar houdt iets je tegen? Ontdek in deze nieuwsblog waarom deze investering in jezelf het waard is. Ben jij bereid om te investeren in jezelf? Coaching zorgt ervoor dat je je levenslust niet kwijt raakt ook als het soms moeilijk gaat in je leven. Coaching kan je veel moois brengen, zoals meer (zelf)bewustzijn en persoonlijke groei. Leer weer luisteren naar je gevoel, ontdek wat je echt belangrijk vindt, krijg meer balans in je leven, ga beter om met stress of vind een baan of omgeving die echt bij je past. Gun jezelf een coach als het leven of je leefomstandigheden je dwars zitten!

Lees meer

Verwerking van scheiding

Verwerking scheiding

De verwerking van een scheiding wordt ook wel met een achtbaan vergeleken: je emoties vliegen alle kanten uit en je leven wordt gekenmerkt door hoge toppen en diepe dalen. Net na de scheiding kan het voelen alsof je een onvrijwillige passagier bent op een dollemansrit. Gelukkig duurt die wilde rit niet voor eeuwig. De verwerking is per persoon wisselend, afhankelijk van het moment dat je aan je verwerking begint. Het kan zijn dat je de scheiding geïnitieerd hebt en dan ben je al langer bezig met de verwerking. Naast familie en vrienden is het belangrijk dat je de verwerking van een scheiding samen met een coach doet. Hij staat buiten je leefcirkel, is ervaren hierin en onpartijdig. Het zal je veel rust, daadkracht, hernieuwd zelfvertrouwen en een nieuwe blik naar morgen opleveren. 

Lees meer

Coaching levensvragen

Coaching hoezo niet

Coaching is een vorm van proactieve persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel of levensvragen. Coaching helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd. Coaching helpt je om stil te staan bij vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn wensen en dromen? Een coach helpt je bij zowel diepe levensvragen als bij praktische doelen of problemen. Coaching is gericht op mensen die zichzelf willen ontwikkelen en actief met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen. Coaching maakt het leven meer ontspannen en zorgt voor meer levensgeluk op alle leefgebieden. Dus als je leven waar dan ook niet prettig loopt, kun je jezelf afvragen ‘Coaching hoezo niet?’

Lees meer

heb jij levensvragen

Wat zijn je levensvragen

Wat zijn je levensvragen

Wat zijn je levensvragen? Levensvragen zijn vragen die je helpen om te reflecteren op hoe je je leven nu hebt ingericht. De antwoorden kunnen je vervolgens richting bieden voor de toekomst. Levensvragen hebben alles te maken met de zin van het leven. Dus wat maakt je leven zinvol? Wat is de betekenis van je bestaan en wat maakt het de moeite waard? Het kan daarbij gaan om kleine dingen, maar ook over grote existentiële zaken. De meeste mensen vinden het lastig om al te diep over het leven na te denken. Filosofen misschien niet, maar natuurlijk niet iedereen is een filosoof. Levensvragen hebben vaak ook te maken met het geweten: ben je tevreden met wie je bent? Ben je de best mogelijke versie van jezelf? Je zult merken dat je niet één-twee-drie een antwoord hebt op een levensvraag. Je moet hier echt even voor gaan zitten en dan nog zal je antwoord niet helemaal compleet zijn.

Lees meer