LevensCoaching

Levenscoaching dé persoonlijke groeimotor

Als levenscoach bekijk ik samen met jou welke weg je bewandelt, hoe je die bewandelt en hoe je die in de toekomst wenst te bewandelen. Daarbij betrekken we alle levensgebieden die voor jou van belang zijn zoals relaties, zelfbeeld, persoonlijke groei, geluk, werk, financiën, gezondheid, zingeving. Het gaat hierbij om vier kernvragen, wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik (al)? Als levenscoach heb ik de rol als vertrouwenspersoon en respect voor al je persoonlijke problemen. Samen zorgen we ervoor dat je meer inzicht krijgt in hoe jij je leven wilt vormgeven en welke stappen je hierbij gaat zetten.

Ik daag je uit om eerlijk te zijn, om veel te overdenken, om jezelf serieus te nemen (en dus ook de ander), om niet te zachtzinnig met jezelf om te gaan maar ook niet te streng, ik zoek altijd graag naar de middenweg. Er kan een lach en een traan zijn, en met humor en een beetje zelfspot is coaching vaak een enorme verademing. We kunnen het leven makkelijker te behappen maken, door onszelf beter te leren kennen!

Levenscoaching helpt je om antwoorden in het nu te vinden en geeft je praktische handvatten om het eens echt anders aan te pakken. Levenscoaching gaat over alle leefgebieden van het leven. Dit kunnen individuele gesprekken zijn, maar ook relationele gesprekken. Maar ook kan het gaan om raad en daad adviezen uit het bedrijfsleven.

Mijn coachingswijze

Mijn coachingswijze is erop gericht om samen met jou op zoek te gaan naar daadkracht om veranderingen in gang te zetten. Dat kan zijn in communicatie, proactief gedrag en volharding van de gestelde doelen. Je kan ook van mij verwachten dat ik met jou onderzoek hoe jouw vitaliteit verhoogt kan worden en dan bedoel ik vitaliteit op alle vlakken: levenslust, emotionele, mentale en fysieke vitaliteit. Maar ook hoe is het gesteld met je leefomgeving en alles wat zich daar afspeelt. Met vanzelfsprekend als uitgangspunt: jouw wens en jouw doel van de gesprekken voor meer levensgeluk. Want een gezonde geest en een gezond lichaam is de ideale balans voor je mooiste leven!

Ik neem je mee op een innerlijke reis door je leven. Ik begeleid je door je binnenwereld, zodat helder wordt wat je kunt doen aan je levensvraag. Luister je naar je intuïtie? Sta je op de juiste plek in je leven? Ik geloof dat wanneer je alles laat samenwerken: lichaam en gevoel, denken en je systeem van herkomst, je rust krijgt. Gesprekken met mij maken dat je je krachtiger en zekerder voelt in het leven, maar vooral meer ontspannen en gelukkiger.

Als coach luister ik, voel ik, kijk ik en haal naar boven waar het bij jou knelt. Ik geloof namelijk dat ieder mens de kennis en kunde in zich heeft eigen knelpunten op te lossen. Daarmee ontdek je jouw eigen talenten en kom je tot innerlijke groei. Ik zal je uitdagen om bewust in beweging te komen op jouw eigen manier. Tijdens het coachtraject zul je ervaren dat je bijvoorbeeld meer voldoening ervaart, minder angstig bent, positiever in het leven staat of meer levenslust krijgt.

Ik schrik er niet voor terug, je met de neus op de feiten te drukken – ook als jij ze zelf niet wilt zien. Dat doe ik echter altijd met en vanuit respect, oprechtheid en vriendelijkheid. Verder zijn mijn sterke kanten is mijn emmers geduld, karrenvrachten met positiviteit en oneindig veel creatieve zoekwegen naar oplossingen. In de gesprekken die ik heb, help ik om meer helderheid te krijgen in waar jij tegenaan loopt. Dat lukt soms in een eenmalig gesprek, maar in enkele gevallen is er meer tijd nodig om tot andere stappen te komen.

Coaching vanuit levenservaring

Levenservaring doet iedereen op. Als het met behoorlijke uitdagingen gebeurd wordt je al snel ervaringsdeskundige. Om te kunnen delen en mogen doorgeven is een voorrecht. Als Freek ken ik alle hoogtepunten en de diepste dalen. Toch ben ik ondanks alle tegenslagen op elk leefgebied positief, creatief, hoopvol, gelukszoekend en proactief gebleven. Ik vind mezelf een happy-oké mens!

Al 35 jaar werk ik als psycholoog en levenscoach in Drachten. Ik ben gepokt en gemazeld door het leven met in mijn rugzak een flinke gezonde lading coachings- en communicatietechnieken. Mijn coachingsmethode kent verschillende wetenschappelijke invalshoeken:

 • Cognitieve gedragstherapie
 • Focustherapie
 • NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren)
 • Mindfulness
 • Relatiecounseling
 • Oplossingsgerichte/positieve psychologie
 • Directieve aandacht gerichte therapie

Vanuit de levensvraag en psychische klacht wordt er op maat en in overleg met jou een keuze gemaakt welke coachingsvorm zal worden toegepast. Al mijn coachinggesprekken zijn afgestemd op jouw dagelijkse leven dat betekent een praktische en heldere aanpak. Met als centraal uitgangspunt geen terugval in oude levensvragen of eerdere klachtvormen.

Levensvragen? Wacht niet lang. Maak een afspraak!Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat levenscoaching voor jou persoonlijk kan betekenen.

  AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK LEVENSCOACHING

  Graag alle gevraagde velden invullen.

  Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het kennismakingsgesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.