Levenscoaching

Levenscoaching

Levenscoaching als uitnodiging om op zoek te gaan naar wie je bent. Het is dé leefmanier om jezelf terug te vinden, er weer bovenop te geraken, jezelf heruit te vinden. Als een groeiproces. Een mogelijkheid om oude en nieuwe inzichten te delen en te veranderen waar dat nodig is. En dan vind je de kracht die je altijd al in je had en waaruit je steeds kan putten. Levensoaching is de manier om je leven terug in eigen handen te nemen en je met de anderen te verbinden.

Als levenscoach (of lifecoach, als je meer van Engels houdt) begeleid ik mensen die niet tevreden zijn met hun leven zoals het er nu uitziet. Die moe zijn van het leven van alledag en graag wat meer energie zouden willen hebben. Het gevoel dat je alles hebt, gelukkig zou moeten zijn en het toch niet bent.

Levenscoaching als leefspiegel

Doe jij wat je echt wilt? Wat je leven zin geeft? Waardevol maakt, plezier geeft en je gelukkig stemt? Of vraag je je af: ‘Is dit alles’? Twijfel je over je leven, carrière of relatie? Weet je niet wat je passie is? Heb je last van een leefdilemma? Allemaal vragen waarmee levenscoaching je verder kan helpen.

Bij mij gaat het dan ook niet alleen om praten (verstand), ik haal mensen vooral graag uit hun hoofd. Levenscoaching gaat wat mij betreft over meer bewust zijn van wie we werkelijk zijn, van de problemen die we tegenkomen in het leven en hoe je deze op kunt lossen. Meer bewust zijn van de invloed van het verleden op het heden. Van overtuigingen en patronen die je niet (meer) helpen. Van de relaties die we aangaan en hoe ons gedrag onszelf – en de ander – beïnvloedt. Een beetje als het pellen van een ui. Laag na laag kom je dichter bij de kern van wie je werkelijk bent. Dat is de kern van leefcoaching.

Wanneer levenscoaching

De meeste mensen komen bij me omdat ze niet tevreden zijn met hun leven zoals dat er nu uitziet. Ze voelen zich bijvoorbeeld futloos, zijn ’s avonds bekaf en hebben geen energie over om nog maar iets te doen. Of ze ervaren dat ze vastzitten in de ratrace van het leven. Een andere groep heeft een onbestemd gevoel van niet gelukkig zijn, niet vervuld zijn, leegte ervaren. Regelmatig gaat het om zingevingsvraagstukken. ‘Nu heb ik alles wat ik wilde, ik zou niet mogen klagen en toch ben ik niet gelukkig. Waar ligt dat nou aan? ‘

Levenscoaching is dat ik met een stukje met je meeloop in je leven. Dat begint met luisteren en samen onderzoeken waar het probleem nou echt zit en hoe ze dat het liefst zouden willen oplossen. En als dat duidelijk is: handvatten bieden om daadwerkelijk daar te komen waar ze willen zijn, zo dicht mogelijk bij hun ‘authentieke zelf’ te komen. Wat daarvoor vaak wenselijk is, is dat mensen weer meer verbinding krijgen tussen hoofd, hart en ziel, tussen verstand, emoties, lichaam en intuïtie. Op die manier ontwikkel je een grotere gereedschapskist om met het leven om te gaan.

Levenscoaching zet je op jouw spoor

Ik begeleid je naar meer bewustwording. Eerst en vooral doorgrond je de onderliggende oorzaak van je uitdaging. Eens je je daar bewust van bent is de oplossing – die steeds in jou aanwezig is! – nooit ver weg. En de resultaten mogen er zijn. Dit ervaren mensen die levenscoaching hebben gevolgd:

  • Je komt los uit het web van oordelen, overtuigingen en denkpatronen waarin je verstrikt zat en die jou klein houden. Je leert je unieke kwaliteiten kennen en waarderen.
  • Je verruimt je blik en ziet meer mogelijkheden. Je voelt je vrij om eigen beslissingen te nemen en ervaart hoe je levenskwaliteit stijgt.
  • Je energie stroomt en je bent eerlijk met jezelf en anderen. Je open communicatie versterkt je band met de mensen om je heen.
  • Je dagdagelijkse leven wordt lichter en moeitelozer: je voelt je heel, doet wat bij je past en geeft positief richting aan je leven.

Afspraak levenscoaching

Voor we samen met levenscoaching starten, leer ik je graag beter kennen in een verkennend gesprek. Zo kan ik me helemaal afstemmen op jouw wensen en verwachtingen. Waar jij tegen aanloopt, daar ga ik als coach mee aan de slag. Voelt het voor jou comfortabel om samen verder te gaan? Dan gaan we aan de slag! Een eerste stap naar de oplossing van jouw levensvragen.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen! Een eerste afspraak kan al binnen twee weken worden gemaakt overdag of in de avonduren. Dat kan met een face-to-face gesprek, maar net zo makkelijk online.

Levenscoaching

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoudt te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK