Levensgeluk

Je realiseren wat je allemaal voor goeds in je leven hebt, is de perfecte start om je meer gelukkiger te voelen. Het is helemaal niet egoïstisch om eens aan jezelf te denken in plaats van aan een ander. Hoe beter jij in je vel zit, hoe beter je de hobbel(s) op je levenspad aan kan. Het geeft je weer energie waardoor je er weer kunt zijn voor anderen. Hoe houd je toch alle dagelijkse bordjes omhoog? Ben je hier constant mee bezig dan loop je vroeg of laat vast. Wat is er nu belangrijker om dingen te doen die je leuk vindt en die je energie, vreugde en geluk brengen? Hoe krijg jij meer levensgeluk in je leven?

Zelfliefde is gezond

Mensen voelen zich vaak ongemakkelijk als hen de vraag gesteld wordt of ze van zichzelf houden. De ervaring leert dat het voor veel mensen nog onbekend is hoe zelfliefde toegepast kan worden. Het toepassen van zelfliefde blijkt van cruciale invloed te zijn op het zelfherstellend vermogen en het welzijn van de mens als geheel.

Veelgehoorde vragen van cliënten zijn dan ook: Wat kan ik doen om meer van mezelf te houden? Kan ik dat wel zomaar doen? Is het niet egoïstisch om van jezelf te houden en voor jezelf te kiezen? Wat doet een persoon die liefde voor zichzelf heeft? Zelfliefde toepassen betekent zonder oordeel en met mildheid een gesprek voeren met jezelf. Er is geen goed of fout. Door mild voor jezelf te zijn verbetert zowel je lichamelijke als emotionele welzijn.

Wees lief voor jezelf. Maak jezelf tot je allerbeste vriend.

Positief leven is meer levensgeluk

Iedere dag heeft iets positiefs in zich, al zul je soms iets beter je best moeten doen om het te vinden. Maar door het te blijven zoeken, zul je het vinden en zul je nooit meer een dag als een ‘verloren’ dag beschouwen. Positief leven wil niet zeggen dat je geen negativiteit in je leven kent of toestaat. Positief leven betekent wel dat je negatieve ervaringen gebruikt om het positieve in je leven te waarderen. Als je meer vreugde in je leven wilt, zul je daar meer aandacht aan moeten besteden. Gek genoeg blijven we vaak alle problemen en alles wat er misging, maar herhalen en herhalen. Door juist meer aandacht te geven aan positiviteit en te praten over alles wat wel goed ging verspreid je in ieder geval positievere energie. Levensgeluk verspreiden begint bij te leven vanuit positiviteit.

Geluksmomenten

Het ervaren van levensgeluk zijn vaak kortstondige momenten van blijheid, genot of plezier. Een zonnige dag, een fijn gesprek, een leuk concert, goeie seks, een reep chocola, een glas alcohol, lekker eten of shoppen, zijn allemaal geluksmomenten die ons (tijdelijk) een positief ‘geluksgevoel’ geven. Naast deze korte geluksmomenten hebben we ook een gevoel van tevredenheid nodig. Maar ook een bepaalde mate van zekerheid, zoals: een dak boven je hoofd, geen schulden, goede relaties en voldoende autonomie en uiteraard draagt ook het hebben van een goede gezondheid bij aan ons geluk.

Zinvol leven is levensgeluk

Dit is een veel diepere vorm van levensgeluk, die minder gaat over het ‘gelukkig zijn’ of ‘je goed voelen’, maar over voldoening en verantwoordelijkheid kiezen. Wat maakt het leven de moeite waard maakt en hoe ga je om met alle tegenslagen die je tegenkomt. Om deze positief aan te pakken is het belangrijk om een hoger leefdoel te hebben. Dit geeft ons leven meer betekenis en de juiste mindset om met pijnlijke uitdagingen en emotionele obstakels om te kunnen gaan. Want het leven kan hard en uitdagend zijn en gaat soms gepaard met tegenslagen. Het zijn juist de moeilijke periodes in ons leven die – achteraf gezien – het waardevolst zijn en een diepgaande betekenis hebben. Het overwinnen hiervan maakt dat je levensgeluk echt voelt en ervaart. 

Wanneer we tevreden zijn over onszelf, onze emoties en onze relaties, dan hebben we veel meer ruimte om happy te leven en zijn we optimistischer over de toekomst. We worden gelukkiger wanneer we meer verbinding hebben, meer verantwoordelijkheid op ons nemen en iets kunnen bijdragen aan het leven van anderen. Dit geeft je meer vreugde, meer voldoening en zin aan je dagen. Of het nu gaat om klaar staan voor je vrienden en familie, zorgen voor je gezin, samenwerken met leuke collega’s, het starten van een onderneming, muziek maken, een sportvereniging of vrijwilligerswerk. Ons leven wordt er beter van als we iets kunnen betekenen voor een ander en kunnen delen met de mensen om ons heen. Daar kan al het plezier in de wereld volgens mij niet tegenop.

Levensgeluk verloren

Een afspraak maken met mij als levenscoach betekent dat je kennis gaat maken met iemand die al 35 jaar levenscoach is. Dat betekent naast alles kennis een flinke dosis ervaring. Wil je mij iets vragen of een kennismakingsafspraak maken? Gebruik dan het onderstaande formulier en dan neem ik binnen 24 uur contact op met jou. Na dit eerste gesprek kijken we hoe de klik is en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Afspreken met mij kan overdag, maar ook in de avonduren. Lukt face tot face niet dan kan het ook online.  


VVrijblijvend kennismaken? Maak een afspraak voor een eerste gesprek samen. Ik luister graag naar jouw verhaal, denk met jou mee en we kijken samen naar oplossingen in je levensvragen.

KENNISMAKINGSGESPREK