Loopbaancoaching

loopbaancoaching

Loopbaancoaching staat in het teken van het (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting. Als loopbaancoach help ik mensen te komen tot veranderingen in hun loopbaan. Loopbaancoaching is er als je wilt groeien in je loopbaan, maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? Of dat je met twijfels zit over je baan? Wat ook vaak voorkomt is dat de balans tussen werk en privé weg is. Loopbaancoaching zorgt voor loopbaangeluk en persoonlijke groei.

Wat is loopbaancoaching

Een loopbaancoach helpt je ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent. En als je daar behoefte aan hebt, ook bij vacatures zoeken en solliciteren. Loopbaancoaching werkt oplossingsgericht en wil mensen in beweging brengen. Gesprekken starten met een open blik op de gewenste toekomst. We kijken naar waarden en talenten, exploreren de arbeidsmarkt of verfijnen het persoonlijk merk. Het is bouwen aan betekenisvol werk dat aansluit bij je sterktes. Het vraagt zelfsturing en soms een tikkeltje durf. En brengt uiteindelijk persoonlijke groei. Loopbaancoaching is voor mensen die dreigen vast te lopen in hun huidige functie en voor mensen die zich oriënteren op een mogelijk nieuwe uitdaging of loopbaanstap.

Schort er iets in je loopbaan

Voel je je niet goed in je huidige? Of ervaar je knelpunten die je weerhouden om je volle potentieel te tonen? De oorzaken zijn divers: je baan of werkomgeving past niet bij jou, bijvoorbeeld. Je neemt teveel hooi op je vork. Je werkrelaties veroorzaken te veel stress. Je voelt je niet gehoord of erkend. Of je wringt je in bochten om goed te doen voor anderen. Misschien weet je wat de oorzaak is. Misschien niet. Hoe dan ook, je doet er best iets aan voor je de impact voelt in andere domeinen van je leven. Wat nu? Loopbaancoaching kan jou helpen om sterker te staan in je werk. Dat kan zijn ofwel in je huidige werksituatie ofwel in een andere werksituatie. 

Loopbaancoaching maakt dat jij je weer sterk(er) in je werk voelt en zicht krijgt op welke keuzes te maken naar de toekomst. Met de inzichten uit de loopbaancoaching pak je energielekken aan en voorkom je klachten als stress, burn-out of bore out. Loopbaancoaching is er ook voor mensen die al lange tijd uit de arbeidsmarkt zijn door wat voor omstandigheden dan ook. Al 35 jaar help ik mensen op een creatieve en oplossingsgerichte om een nieuwe of andere arbeidstoekomst te realiseren.

Loopbaancoaching gaat verder dan je CV

Ik ben gespecialiseerd in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op een ontspannen en persoonlijke manier bied ik loopbaancoaching waarin ik met jou op zoek ga naar jouw (droom)baan. Met loopbaancoaching kijk ik naar de oorzaak van je uitdaging, neem ik je unieke eigenheid onder de loep en geef ik je zicht op wat voor jou belangrijk is. Mijn cliënten ervaren een wezenlijke verandering in:

  • Meer zelfkennis en een beter zicht op je kwaliteiten en struikelblokken. Zo sta je nog sterker in je schoenen bij je volgende uitdaging.
  • Je eigen pallet van baancriteria, zodat je weet wat je wil, waarom je dat wil en wat je volgende stap zal zijn. Stem je baankompas af op wie jij bent!
  • Duidelijke communicatie, grenzen afbakenen, relaties onderhouden, beslissingen nemen: je blijft trouw aan jezelf in diverse situaties en baant je eigen weg.
  • Je ontdekt jouw unieke sterktes en hoe je ze overtuigend overbrengt op je CV, bij een sollicitatie of in een functioneringsgesprek.

Afspraak maken loopbaancoaching

Een afspraak maken met mij als loopbaancoach betekent dat je kennis gaat maken met iemand die al 35 jaar levenscoach is. Dat betekent naast alles kennis een flinke dosis ervaring. Worstel je met een loopbaanuitdaging? Leg ze aan me voor tijdens een gratis vrijblijvend gesprek. Ik luister, denk al met jou mee en bekijk of loopbaancoaching jou zal helpen. Gebruik dan het onderstaande formulier en dan neem ik binnen 24 uur contact op met jou. Na dit eerste gesprek kijken we hoe de klik is en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Afspreken met mij kan overdag, maar ook in de avonduren. Lukt face tot face niet dan kan het ook online.  


Vrijblijvend kennismaken? Maak een afspraak voor een eerste gesprek samen. Ik luister graag naar jouw verhaal, denk met jou mee en we kijken samen naar oplossingen voor jouw loopbaan.

KENNISMAKINGSGESPREK