NieuwsBlog

Coaching dé weg naar persoonlijke groei!

Wanneer ga jij in gesprek met een coach? Veel mensen doen dit vaak veel te laat! Herken jij in de volgende uitspraken? Ik ben mijn persoonlijke-ik onderweg allang verloren. Mijn persoonlijke leven, relatie of werk staat al jaren energieloos op de automatische loopband. Mijn energieband is zo lek als een zeef. De ooit prachtige leefdoelen liggen verstoft op de plank. De energierijke toekomststip is aan de horizon volledig weg. Ik leef mat en afgemat. Herkenbaar? Jij hebt de keuze, doormodderen totdat de boel knettervast komt te zitten of je zet de stap terug naar jezelf.  Als no-nonsense coach sta ik zonder poespas om je begeleiden in je leefbelemmeringen en valkuilen. Jouw leefdoel staat bij mij voorop. Dus wacht niet op een leefcrash, maar maak een afspraak. Dan kunnen we de ramen van je hersenen eens wijd open zetten voor een frisse leefwind. Praten met mij kan overdag of in de avond. Face-to-face of via Skype. Een ding kan ik je wel verklappen, ik ben al 35 jaar dé luisterpaal en praatmotivator. Veel mensen hebben mij ervaren hoe geweldig persoonlijke groei is. Dus waar wacht je op?

Lees meer

Uit de stilte


De afgelopen tijd is er geen NieuwsBlog verschenen. Dit omdat ik de afgelopen paar maanden mezelf bezig heb gehouden om vanuit de stilte nieuwe ontdek- en passiewegen te vinden voor mijzelf en mijn coachingspraktijk. In de hectiek van alledag is het zo goed als onmogelijk om in alle rust jezelf en je leefwerk te overdenken. Afgelopen september ben ik happy 65 jaar geworden. Dat is gelukkig vanzelf gegaan, maar het was voor mij wel een overdenkmoment. Van hoe ga ik de komende jaren wel of niet vullen. Waar liggen mijn dromen, mijn passieparels en waar maak ik meer stilteruimte voor. De eindklap is geworden dat ik besloten heb om sowieso nog 25 jaar door te gaan of mijn gezondheid moet de boel plat leggen. Er komt een make-over voor de website en volgend jaar start ik met de cabaretvoorstelling “Normaal”. Verder ga ik niet meer dan drie dagen per week werken. Deze overdenkingen zijn ontstaan door een tijd te leven vanuit de stilte. Simpelweg je dagding doen en verder even niks. Wat ik heb gedaan is sporten, boskuieren, strandbanjeren, ontspannen verstrooi lectuur lezen, mediteren en veel muziek beluisteren. Dit alles vanuit de stilte. Alleen … wat is stilte? Échte stilte …
Lees meer

Leef jij nog wel

Leef jij, of word jij geleefd? Stel jij jezelf ook weleens de vraag: LEEF IK, OF WORD IK GELEEFD? Dat kan zo’n moment van bewustwording zijn, dat je merkt dat je dingen doet die je eigenlijk liever niet wilt. Dat je druk vanuit je omgeving voelt om dingen te doen die niet bij je passen of die je liever niet wilt doen. Durf jij keuzes te maken en je grenzen aan te geven? Durf jij nee te zeggen als iemand jou iets vraagt, terwijl je er eigenlijk geen zin in hebt? Of zeg jij ja, maar voel je diep van binnen ontevredenheid over de situatie en schreeuwt jouw ‘innerlijke stem’ onhoorbaar NEE en blijf je gefrustreerd mokken over datgeen waar je ja op hebt gezegd? Misschien neem je je voor om de volgende keer NEE te gaan zeggen en als de volgende keer zich aandient, … en je voelt de NEE op het puntje van je tong, ga je toch weer overstag, want die ander heeft vast een goede reden om jou te vragen, dus voor je het weet heb je alweer JA gezegd, waar je ontzettend van baalt!! Herken jij dit? Als ik terugkijk op 35 jaar psycholoog en coach in Drachten zijn dan merk ik steeds meer worden geleefd dan dat ze écht leven. Zelfs de weekenden staan vaak bol van de doe-dingen. Leef jij nog?

Lees meer

Stiltevrees

In onze westerse maatschappij is de stilte ver te zoeken. Er is altijd wel geluid dat ergens vandaan komt. Een klok die tikt, verkeer van buiten of fluitende vogels. Of er is altijd beweging. We zijn altijd wel in beweging en bezig met van alles en nog wat. Stilte is kennelijk niet vanzelfsprekend voor ons. Als er één ding in mijn coachingspraktijk een ding is wat oplosbaar lijkt te zijn is het stilte. In de 35 jaar dat ik psycholoog en levenscoach ben in Drachten is stilte iets wat onbehandelbaar lijkt te zijn. We zijn in ons dagelijkse leven gewend geraakt aan een chronische stortvloed van geluidsprikkels. Al die geluiden zijn meestal een oproep om iets te doen. Terwijl je al met zoveel dingen bezig bent. Je hoofd loopt zo gemakkelijk over, omdat het non-stop lastiggevallen wordt door geluiden en acties. De hele dag door bliept je smartphone, loopt je emmer van social media over en is de televisie bij veel mensen het bewegende lawaai makende behang geworden. We doen steeds meer op een dag, maar nog altijd minder dan we zouden moeten van onszelf. Het perfecte recept voor een opgejaagd gevoel. Hoe vind je innerlijke rust in een jachtige wereld? Recentelijk had ik Kees bij mij in de praktijk en op de vraag wat er speelde in zijn leven was zijn antwoord: ‘Druk, druk, druk!’ Waar is de stilte gebleven? Hieronder volgt Kees zijn verhaal. Ongetwijfeld zul je je zelf hierin herkennen en als dat zo is, maak dan een afspraak om samen de stilte te gaan herontdekken. 

Lees meer

Normaal doen

Het was donderdag 27 februari 2020 toen de eerste officiële Corona besmetting werd vastgesteld in Nederland. Het leven wat we toen kenden, normaal of niet was vanaf die dag voorbij. Maart 2020 was het oude normaal voorbij en Nederland ging op slot. Zowel het leven als de mensen gingen op slot. De angst regeerde en de Nederlandse Leeuw schrompelde ineen met nog een laatste brul richting zorgpersoneel en het land stond stijf van de positieve acties en initiatieven. Overal ontstonden spontane acties als camouflage of als pepmiddel en we waren een brede schouder tegen de Corona. In de zomer begon de Nederlandse Leeuw steeds meer een zacht grommende kat te worden en Corona leek gewoon te worden. Leek … Onderhuids ging de strijd door tegen het Coranavirus en ook de vrijheid werd ondergronds bevochten. Nu we bijna allemaal zijn geprikt of je hebt een keuze gemaakt van niet prikken, pakken we de draad weer op. Althans, zo lijkt het. Niets is meer hetzelfde als toen. Men praat over het nieuwe normaal. Maar ja, wat is normaal? Doe es normaal spreken ze in de politiek. Ouders uiten ook dit soort kreten. Normaal doen schijnt heel normaal te zijn. Wat is normaal?

Lees meer

Beeldbellen makkelijk & veilig

Beeldbellen; coaching vanuit je eigen relaxte omgeving …

Beeldbellen is een makkelijke en snelle vorm van coaching waarin gesprekspartners elkaar zien via beeldschermen. Beeldbellen via Skype doe ik al jaren met cliënten op afstand in Nederland en het buitenland. Mensen die beeldbellen kennen, vinden het prettig om vanuit hun eigen luie stoel en vertrouwde omgeving met mij te spreken. Het kan al simpelweg met je smartphone. De werking is makkelijk. Je krijgt per e-mail een uitnodiging voor de digitale wachtkamer en op het moment van het gesprek klik je erop en je staat direct in contact met mij. Het is soms even wennen, maar eenmaal in gesprek gaat het vanzelf. Beeldbellen doe ik met particulieren, maar ook mensen uit het bedrijfsleven die in het buitenland werken en/of wonen. Zij vinden het fijn om een Hollands Praatje te hebben. Want om over levensvragen te praten vanuit een buitenlandse cultuur is toch even wat anders. Beeldbellen is ook ideaal voor mensen die vanwege omstandigheden niet kunnen reizen. Beeldbellen is een waardevolle toevoeging naast of in plaats van een regulier “face–to-face” gesprek.

Lees meer