NieuwsBlog

Coaching als vast onderdeel van je persoonlijke groei!

Wat ik vaak in mijn praktijk zie, is dat mensen volledig muurvast zitten voordat ze aan de coachbel trekken. Mensen gaan volledig op in hun werk, relaties of individueel net zo lang totdat ze volledig vastlopen. Of dat ze door blijven modderen in relaties totdat die daarop wegglijden als een zeephelling. Alleen waarom zou je wachten totdat je op je pijnlijke levensvlakken tot een volledig dieptepunt bent gedaald? Als mensen dan komen dan is dat fantastisch, maar waarom zetten veel mensen die stap pas nadat ze volledig klem zitten in hun leven. Waarom wachten mensen vaak te lang met het zetten van coachingsstappen? Wie eerder komt, heeft veel sneller resultaat en voorkomt veel onnodig psychisch leed.

Lees meer

Lockdown ziekmakend

Thuiswerken, geen feestjes en familie en vrienden veel minder of helemaal niet zien. Dat een lockdown ons leven op z’n kop zet is duidelijk, maar wat is het effect hiervan op iemand die depressief of angstig is? De economie gaat totaal kapot, maar wat is nu het psychologische effect van deze social distancing op de mens? Wie treft het coronavirus het zwaarst? Een gevoel van leegte, verdriet, angst en weinig sociale contacten om je heen. Het aantal mensen dat zich eenzaam voelt sinds de lockdown, is misschien wel groter dan ooit. Maar ook de psychische druk wordt steeds groter. Velen raken in een sociaal isolement door het wegvallen van dagbesteding, (vrijwilligers)werk en vrijetijdsactiviteiten buitenshuis.

Lees meer

Frisse Start 2021

Heb jij dat gevoel ook om aan het begin van het jaar opnieuw te beginnen. Om de chaos van het oude jaar achter je te laten en een frisse nieuwe start te maken. Een fris begin voelt heerlijk. Alles is weer simpel, alles is weer overzichtelijk en alles is weer zoals je wilt dat het is. Af en toe een frisse start maken houdt je leven flexibel, afwisselend en leuk. Voor mij voelt de eerste week van januari een beetje als een reset knop voor het nieuwe jaar. Vandaag daarom een nieuwsblog voor een frisse start om jezelf en je omgeving wat op te leuken.

Lees meer

Hoe gelukkig leef jij?

Er zijn heel veel manieren om een gelukkig en positief leven te leiden. Het is natuurlijk heel persoonlijk wat jou gelukkig maakt en daarom belangrijk om je bewust te worden van wat jij nodig hebt om positief en gelukkig te kunnen leven. Wees je ervan bewust dat je leven NOOIT perfect zal zijn. Er zullen altijd valkuilen, obstakels, stenen en omwegen op je pad komen. Accepteer dat het nooit perfect kan zijn, en kijk naar de kleine dingen in het leven die jou gelukkig maken. Geluk zit hem in momenten en ervaar je dus ook alleen in het NU. Je kunt er geen voorschot opnemen. Gelukkige momenten uit het verleden kun je koesteren, maar nooit vasthouden. Leef daarom meer in het nú, kijk niet steeds in de achteruitkijkspiegel of dromend naar morgen. Maar leef nú!

Lees meer

Echt veranderen kan

Veranderen is vaak niet zo makkelijk. Als het makkelijk was zou iedereen genoeg bewegen en zelfverzekerd en besluitvaardig zijn. Bovendien zou niemand een coach nodig hebben. Echt veranderen, het kan, maar hoe? Veranderen lijkt vaak zo makkelijk. Als het makkelijk was zou iedereen genoeg bewegen, zelfverzekerd en besluitvaardig zijn. Bovendien zou niemand een coach nodig hebben. In deze NieuwsBlog geef ik je wat tips en Flips over hoe je kunt veranderen. En lukt het niet, wacht niet te lang om eens langs te komen voor een kop koffie of thee, neem dan in elk geval die veranderstap.

Lees meer

Online Coachen gemak van nú

Online coaching heeft met thuiswerken een vlucht genomen. Het woord online coaching verklapt eigenlijk al een beetje waar het over gaat. Je wordt online, dus op afstand en via het internet, gecoacht om een persoonlijk doel te behalen. Online coaching wordt steeds populairder, steeds meer mensen doen een beroep op een coach om hun leven op deze manier weer op de rails te krijgen. De werking ervan schuilt hem vooral in het concreet benoemen van zaken, de zelfwerkzaamheid, bewustwording en de kortdurende trajecten. Nog niet zo lang geleden voerden wij bijna al onze gesprekken aan tafel, face-tot-face. De laatste tijd vinden onze coachingsgesprekken steeds vaker plaats met beeldbellen via internet. Een voordeel van alle vormen van online coaching is dat het je (veel) minder tijd kost. Je hoeft er toch niet voor te reizen. Voor zover je kosten moet maken voor je vervoer, spaar je deze ook uit. Mijn werkwijze met online coaching is volledig veilig in alle opzichten. Je privacy is voor 100% gegarandeerd bij mij.

Lees meer