NieuwsBlog

Online Coachen het gemak van nú

Online Coachen het gemak van nú

Online coaching heeft een positieve en succesvolle vlucht genomen. Het woord online coaching verklapt eigenlijk al een beetje waar het over gaat. Je wordt online, dus op afstand en via het internet, gecoacht om een persoonlijk doel te behalen. Online coaching wordt steeds populairder, steeds meer mensen doen een beroep op een coach om hun leven op deze manier weer op de rails te krijgen. De werking ervan schuilt hem vooral in het praktisch benoemen van zaken, de zelfwerkzaamheid, bewustwording en de kortdurende trajecten. Nog niet zo lang geleden voerden we bijna al onze gesprekken aan tafel, face-tot-face. De laatste tijd vinden onze coachingsgesprekken steeds vaker plaats met beeldbellen via internet. Een voordeel van alle vormen van online coaching is dat het je (veel) minder tijd kost. Je hoeft er toch niet voor te reizen. Voor zover je kosten moet maken voor je vervoer, spaar je deze ook uit. Mijn werkwijze met online coaching is volledig veilig in alle opzichten. Je privacy is voor 100% gegarandeerd bij mij. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van online coachen het is het gemak van nu!

Voordelen online coaching

Zeggen mensen wel eens dat internet oppervlakkigheid in de hand werkt, achter de computer kun je je ook even terugtrekken uit de drukte van alledag. In die zin kan online coaching ook heel meditatief werken, als het ware als een retraite. Je kunt je goed concentreren en van alles goed overdenken. In zekere zin is het mindfull, iets wat in ons dagelijks leven ook steeds meer wordt toegepast. De wereld digitaliseert. Je hebt steeds minder tijd, maar je moet je ook meer dan ooit blijven ontwikkelen.

De laatste tijd is er ook steeds meer aandacht voor en vraag naar online coaching: begeleiding via internet. Hoe werkt dat en waarom neemt het in populariteit toe? Ten eerste maken we in allerlei opzichten steeds meer gebruik van internet. We doen aankopen, boeken onze reizen en communiceren zowel op professioneel als persoonlijk gebied eindeloos veel via internet. Dit verloopt over het algemeen schrijvend, in e-mails, sms en via WhatsApp, Twitter en Facebook. Waarom zouden we dat dan ook niet inzetten voor persoonlijke online coaching?

Persoonlijk contact

Online Coaching bied je ook de kans om meteen te reageren en je vragen te stellen. Het is een direct gesprek van persoon tot persoon. We kijken elkaar recht in de ogen.  Je hebt het gevoel tegenover de coach te zitten. Het is een prachtige manier om via Online Coaching met elkaar te werken. Om je direct, rechtstreeks te laten begeleiden bij vragen die je hebt. Anders gezegd, je te laten begeleiden naar het doel dat je wil bereiken.

Als je het prettig vindt om thuis te blijven in plaats van steeds te reizen voor coaching sessies dan is dit een perfecte oplossing. Vanuit jouw huis kun je zelf bepalen wanneer je er even tijd voor maakt. Ook kan het zijn dat je niet van huis kunt vanwege ziekte of andere oorzaken en dan biedt online coaching je een mogelijkheid om toch te werken aan je levensvragen of andere psychische belemmeringen.

Ik vind het belangrijk om elkaar tijdens een coachingsgesprek te kunnen zien op een veilige en verantwoorde manier. Ik maak hiervoor gebruik van WeSeeDo. Daarmee kan ik, onafhankelijk van het besturingssysteem van de telefoon of computer waarover jij als cliënt beschikt, via internet onlinecoaching aanbieden. En vanwege de vertrouwelijkheid waaraan coachingsgesprekken moeten voldoen ook erg belangrijk: deze applicatie is AVG-proof en voldoet daarmee aan alle gestelde vertrouwelijkheidseisen. Het online gesprekken voeren is voor velen onbekend terrein. Laat staan dat we er vandaag expert in zijn. Dat hoeft ook niet. Niemand vraagt van je die specifieke expertise. Zet je eerste stap en je zult zien hoe makkelijk het gaat.

De werking gaat als volgt, je krijgt per e-mail een uitnodiging van de dag en tijd wanneer wij het online coachingsgesprek hebben. Het enige wat je hoeft te doen is op dat moment op een link te klikken en je ben rechtstreeks verbonden met mij. Je hoeft geen aparte software te installeren en door de directe verbinding is het veilig. Je hoeft zelf niets te downloaden of te installeren en instellen en werkt op alle mobiele apparaten zoals je smartphone of tablet. Maar kan ook via de webcam van je smartphone, laptop of computer. Online Coachen gemak van nú met de kracht van persoonlijk coaching!

Online Coachen het gemak van nú

Online coaching, of toch face-to-face: wat kun je verwachten?

Het eerste gesprek dat ik met mijn nieuwe cliënten heb, is meestal per e-mail of telefoon. Mensen vragen dan een kennismakingsgesprek aan. Binnen 24 uur reageer en kijk ik of dit face-to-face-kan of via WeSeeDo. (dat hangt vaak van de afstand af, of de voorkeur van de cliënt.) Als er in de kennismaking sprake is van een goede klik en er vertrouwen is in de coach, bespreken we hoe het vervolg eruitziet: worden het face-to-facegesprekken, heeft online coaching de voorkeur, of lijkt een mix van beide prettiger? Alle variaties zijn in normale omstandigheden mogelijk.

Voordeel online coaching: Ruimte en privacy

Uit je comfortzone komen dat kan ook comfortabel aanvoelen. Vertel eens, hoe frequent kun je dat doen in eerste instantie, met je eigen homedressing? Met je favoriete sokken aan en eventueel je lievelingsdeken om je benen gewikkeld? Uit je comfortzone en toch lekker dat cocoon en cosy gevoel om je heen ervaren dat kan met online gesprekken. Online gesprekken voeren zal dan wel gauw wennen en behoren tot jouw andere vorm van prettig communiceren.

Jij kiest voor de plaats in huis (of waar je ook bent) die jou op dat moment vertrouwen schenkt. Dat kan zijn je zetel, je ligbed, je bed of je bureau. Als je je passend installeert, kun je je zelfs buiten in de tuin installeren. Als je maar wifi bereik hebt. Je kan kiezen op welk moment je de video aan- of uitschakelt. Op jouw tempo, laat je je vertrouwen groeien en ga je mee in de flow.

Voordeel online coaching: Tijd en omstandigheden

Heb je geen auto of vervoermiddel ter beschikking? We hebben de auto of dat andere vervoermiddel niet nodig. Vervoer betekent verplaatsing. Voor online gesprekken is er geen verplaatsing nodig. Je bespaart daardoor heel wat tijd. Die bespaarde tijd kun je investeren in andere leuke dingen. Je creëert zelfs heel wat tijd doordat er bijna geen beperkingen zijn als het gaat om inplannen. Zijn er kinderen in de buurt, dan weten ze bij dringendheid dat ze mama/papa een vraag kunnen stellen. En mama/papa weet dat zij/hij bij dringendheid op een seconde bij de kinderen is. Aan huis gekluisterd na 20 uur want de kinderen zijn in bed?

Je opties aan invullingen qua tijd zijn plots schijnbaar onbeperkt. Ja, je kunt nog dat coachgesprek gaan voeren, zonder dat je je oppas hoeft in te schakelen. Heb je een gebroken been? Ben je in herstelperiode? Ben je ziek maar er zijn geen medische belemmeringen voor een online gesprek? Heeft de dokter je ‘thuis’ geschreven? Ok, je online gesprek kan doorgaan. Dat is het mooie van deze tijd, gemak dient de mens. Voor sommigen even wennen, maar als je eenmaal een beetje gewend bent aan deze manier van communiceren merk je dat de afstand er niet meer toe doet, waar ter wereld je ook bent. Dus ook als je op zakenreis bent en behoefte hebt aan een gesprek is online coaching hét middel voor persoonlijk contact.

Online Coachen het gemak van nú

Voordeel online coaching: Ecologie

Je hoeft geen aanhanger van Greta Thunberg te zijn om respectvol om te gaan met de natuur en de natuurlijke grondstoffen. Doordat jij je verplaatsingen reduceert, maak jij ook je ecologische voetafdruk kleiner. Als voetnoot hierbij haal ik kort aan dat je ook bespaart op brandstof en/of reistijd. Het maakt niet uit waar je bent of woont, het kan zelfs tijdens een (zaken)reis of vakantie. Alleen maar voordelen dus. Heb je technische ondersteuning en begeleiding nodig? Wil je graag een verbinding met me, voor een informeel gesprek, als experiment? Het kan. Ik ondersteun je graag hoe dit op te zetten.

Wat wordt je volgende stap

Met een goeie levenscoach tegenover je, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Dat moet je maar net willen natuurlijk. Meer vrijheid, meer plezier, meer geluk, meer lekker. Het begint met het elkaar leren kennen. Je kunt me tijdens die kennismaking vragen wat je wilt. Ik trek er graag in elk geval een uur voor uit om zo grondig mogelijk te ontdekken of het voelt als iets wat we vaker willen doen. Dat dat niet altijd gebeurt vind ik geen probleem. Het is juist fijn om dat te weten vóór we met elkaar aan de slag gaan. No hard feelings! Dat kan face-to-face, maar ook net zo makkelijk online. Vooral het laatste is makkelijk. Je zit dan niet vast aan reistijden en afstanden.

Online Coachen het gemak van nú

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoud te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK