Online Coaching

Online coaching wordt steeds populairder, steeds meer mensen doen een beroep op een coach om hun leven op de rails te krijgen. De werking ervan schuilt ‘m vooral in het concreet benoemen van zaken, de zelfwerkzaamheid, bewustwording en de kortdurende trajecten. De laatste tijd is er ook steeds meer aandacht voor en vraag naar online coaching: begeleiding via internet. Online coaching via beeldbellen is een makkelijke manier om vanuit je eigen veilige omgeving coaching te volgen.

Als zeer ervaren coach werk ik met veel bezieling aan je persoonlijke vragen. Professioneel, doelgericht, maar ook persoonlijk en verbindend tussen ‘hoofd-hart-handen’. Ik stel de juiste vragen, luister scherp, spiegel je antwoorden, voeg iets waardevols toe en stimuleer je bij het vinden van je eigen oplossingen. Dát is de kern van mijn werk.

De coaching begint met een kennismaking via online formulier, e-mail of telefonisch. Daarna hebben jij en ik een ‘belafspraak’ waarin de coaching plaats zal vinden. Vaak zal ik je als coach je ook ‘praktijkopdrachten’ meegeven om dat daarna te bespreken in de volgende sessie. Daarbij werk ik met online coachingsformulieren om het coachingstraject makkelijk te laten verlopen en zodat ik mij goed kan voorbereiden op het komende gesprek.

Online coaching is even wennen

In het begin is het even wennen, het gaat natuurlijk anders dan een face to face coach gesprek. Daar kom je de ruimte binnen, zegt gedag, krijgt een kop koffie of thee en je gaat zitten met de coach naast of tegenover je. Met online coachen heb je dit ritueel niet, dat is even wennen. Maar na een paar minuten zul je merken dat je eigenlijk niet door hebt dat er een scherm tussen jou en de coach zit. Ik heb een goede ervaring met online coaching en weet goed om te gaan met beeldschroom om het maar zo even uit te drukken.

Werkwijze online coaching

Online coachen (videobeeldbellen) doe ik door gebruik te maken van WeSeeDo. Dit is een veilige manier van videobellen, dus de ideale manier van online met elkaar spreken. Videobellen is als het gaat om communicatie even persoonlijk als samen in een ruimte zitten. Doordat je elkaar ziet, is de uitwisseling van boodschappen zichtbaar en duidelijk aanwezig. Je kunt goed op elkaar reageren in het gesprek. Videobellen kent ook belangrijke voordelen als minder reistijd, contact maken op het moment dat het jou het beste past. Of als je niet in Nederland bent en toch graag met iemand wilt spreken is videobellen ideaal. Vooral mensen die lange tijd van huis weg zijn is dit een ideale manier om zo even een pépboost gesprek te hebben.

Online coaching is ook aantrekkelijk als je een coachingsgesprek wilt waarvoor je niet op een bepaalde tijd op een bepaalde plaats moet opdraven. Dat kan handig zijn als je veel onderweg bent, onregelmatig werkt of overdag een volle agenda hebt. Ook als je prikkelgevoelig, wat angstig of verlegen bent, kan het prettig zijn om veilig thuis en niet bij een coach in een spreekkamer te hoeven zitten. Het is een efficiënte en vooral praktische manier van coachen.

Beeldbellen veilig en makkelijk

Persoonlijk contact met de cliënt dat is en blijft belangrijk. Juist nu een steeds groter deel van onze communicatie online plaatsvindt. Fijn dat er dan een mogelijkheid is waarmee je op afstand veilig en gemakkelijk vertrouwde gesprekken kunt blijven voeren. Zodat jij ook online dezelfde kwaliteit blijft leveren. Live beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Beeldbellen is bij mij makkelijk en AVG Proof. Dat betekent dat privacy en veiligheid voorop staan. Je voert immers gesprekken over vertrouwelijke zaken. Ik begrijp hoe belangrijk privacy dan is en ik weet wat er nodig is om veilig en vertrouwd te beeldbellen. Daarom is de software (WeSeeDo) niet alleen AVG-proof en ISO27001- en NEN7510-gecertificeerd. Daarmee is je gespreksveilheid en privacy gewaarborgd.

Hoe beeldbellen werkt? Jij als cliënt hoeft er niets voor te downloaden of te installeren. Zodra de afspraak is gemaakt krijg je per e-mail een uitnodiging en kan het gesprek starten.Het enige wat jij als ontvanger hoeft te doen is te klikken op de link die jouw wordt gestuurd.Je kunt een beeldbelgesprek beginnen vanaf je telefoon, computer of tablet. De kosten zijn afhankelijk van je inkomen. (Kik hier voor Coachingstarieven). Je ontvangt achteraf per e-mail een declaratie.

Online coachingstrainingen

Ook heb ik een tweetal coachingstrainingen Happy Life en een relatietraining Verdiepend SamenZijn die zijn afgestemd om online te kunnen worden gevolgd. Beide coachingstrainingen beschikken over fysieke boeken die bedoeld zijn als coaching leerboek en als coaching werkboek. De uitkomsten, vragen en hoe het verloop is van de coaching wordt ingevuld op de online formulieren. Deze ontvang ik één dag voor het online coachingsgesprek, zodat ik mij goed kan voorbereiden op het online gesprek. In het menu vind je meer inhoudelijke informatie van deze twee unieke coachingstrainingen.

Informatie CoachingsTraining Happy Life
Informatie RelatieTraining Verdiepend SamenZijn

Kosten online coaching

De declaratiekosten voor online coaching zijn net als fysieke coaching afhankelijk van het inkomen (klik hier voor meer informatie). Je ontvangt na het coachingsgesprek een declaratie per e-mail. Het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Wil je meer weten of een online coachingsconsult aanvragen vul dan onderstaande formulier in of stuur een e-mail naar info@spreekmetfreek.nl. Er wordt dan binnen 24 uur contact met je opgenomen voor het maken van de eerste online afspraak.

    KENNISMAKINGSGESPREK ONLINE COACHING

    Graag alle gevraagde velden invullen.

    Na het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.