Online coaching is populair om vanuit je eigen vertrouwde omgeving toch gecoacht te worden. Bij online coaching bepaal je zelf waar en wanneer je contact hebt met je coach. Dus hoef je nooit op een onhandig moment te racen naar een afspraak. Je kunt lekker vanuit je luie stoel actief bezig zijn met je innerlijke brein op te poetsen of levensvragen te spiegelen. Hoe makkelijk kan het zijn?

Uit onderzoeken in de geestelijke gezondheidszorg blijkt dat online coaching een veilig en effectief middel is. Ook voor persoonlijke ontwikkelingen, levensvragen en psychische klachten is online coaching een prima middel, zo is mijn ervaring. Persoonlijk coachen is en blijft in bepaalde gevallen écht wel nodig. Mocht dit nodig zijn dan zal ik dat in het eerste kennismakingsgesprek kenbaar maken.

Voordelen online Coaching

Online coaching is een geweldige manier om afstand en ook reistijd te overbruggen. Online coaching doe ik door gebruikmaking van Skype. Skype is videobellen, dus de ideale manier van online met elkaar spreken. Op deze manier kan ik zien wat ons gesprek met je doet en kan ik inhaken op datgene wat gebeurt. Daarnaast is er een chatfunctie om teksten over en weer te versturen om het geheel te ondersteunen. Voor Skype coaching geldt dat dezelfde coachingstools en gesprekstechnieken worden gebruikt als in persoonlijke gesprekken.

Werkwijze online coaching

Mijn online werkwijze van coaching met Skype is bijna hetzelfde als bij face-to-face coaching, de fysieke afstand vormt daarbij geen enkele belemmering. Online coaching is vooral aantrekkelijk als je een coachingsgesprek wilt waarvoor je niet op een bepaalde tijd op een bepaalde plaats moet opdraven. Dat kan handig zijn als je veel reist, onregelmatig werkt of overdag een volle agenda hebt. Ook als je prikkelgevoelig, wat angstig of verlegen bent, kan het prettig zijn om veilig thuis en niet bij een coach in een spreekkamer te hoeven zitten. Een efficiënte en vooral praktische manier van coachen.

Begeleidingsformulieren CoachingsTraject

Alle begeleidingsformulieren zoals intake- en gespreksformulieren werken online. Dat geldt ook voor alle coachingsthema’s die nodig zijn. Op deze manier krijg je een online een volwaardig coachingstraject wat gelijkwaardig is aan een persoonlijk coachingstraject. Mijn coachingspraktijk is van A tot en met Z volledig afgestemd op hoogwaardige online coaching. Of het nu gaat om een alleen maar een gesprek als pépboost of een volledig coachingstraject, ik kan het je bieden.

Richting geven via online coaching

Een online coachgesprek kun je vergelijken met een goed gesprek met een goede vriend of vriendin over een onderwerp waar jij zelf niet helemaal uitkomt, waarover je piekert of dat je te veel bezig houdt. Een gesprek met een coach gaat echter verder dan een gesprek met een goede vriend. Een coach is opgeleid om je de juiste, positief kritische vragen te stellen. Zijn beeld van jou is nog niet gekleurd door eerdere gezamenlijke ervaringen en hij heeft geen oordeel over jou of over hoe jij je leven inricht. Hij houdt je een spiegel voor, hij daagt je uit om actie te nemen waar nodig en is je professionele ‘maatje’ op weg naar je doel. Hij kijkt van een afstandje naar jouw ‘probleem’ en is toch betrokken.

Online coaching WhatsApp

Even sparren, iemand die met je meedenkt, je uit de put vist, je aanmoedigt of helpt als je even met iets worstelt dat is online coaching via WhatsApp. De tijdsduur hiervoor is maximaal 15 minuten, anders is coaching via Skype een betere optie, vooral doordat je beeldcontact hebt met elkaar.

Online coaching Skype software

Skype software is een geweldige manier om jou op afstand te kunnen helpen bij zowel zakelijke- als privé situaties. Online coaching met Skype vindt plaats in een goed beveiligde online omgeving, doordat al het contact via speciale software verloopt: veilig en overzichtelijk. Het enige wat je hoeft te doen is Skype te downloaden op je smartphone of computer. (Uiteraard heb je een webcamfunctie nodig en een microfoon voor de computer). De link die je hiervoor kunt gebruiken is deze: Skype software

Skype is een gratis programma waarmee je via je computer of smartphone kosteloos kunt bellen naar mensen overal ter wereld. Skype is het populairste gratis in zijn soort.

Kosten online coaching

De kosten voor online coaching zijn net als fysieke coaching afhankelijk van het inkomen (klik hier voor meer informatie). Het coachingsgesprek wordt betaald door gebruikmaking van Tikkie of directe overschrijving. Het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Wil je meer weten of een online coachingsconsult aanvragen, klik dan op de WhatsApp button of stuur een e-mail naar info@spreekmetfreek.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Na installatie van Skype kan een eerste gesprek kan al binnen 24 uur plaatsvinden.