Relatie Coaching

RelatieCoaching

RelatieCoaching dé relatiemotor

Bijna iedereen die een liefdesrelatie heeft, loopt op een gegeven moment tegen een probleem of meerdere problemen aan in de relatie. Dit is normaal. Er zijn vele soorten problemen in een relatie mogelijk die het moeilijk kunnen maken om de relatie voort te zetten.

Ieder probleem is uniek, immers alleen jullie zitten in deze relatie, waardoor alleen jullie echt goed weten hoe het is om in deze relatie te zijn. Soms kunnen relatieproblemen zo hoog oplopen dat je twijfelt of je de relatie met je partner wel voort wilt zetten.

Is dit jullie relatie realiteit

Jullie hebben een langdurige relatie en zijn al lang samen. Mogelijk zijn er kleine kinderen of gaan ze al richting de puberteit. Door de drukte van het werk in combinatie van alle gezinslogistiek komen jij en je partner te weinig echt aan elkaar toe.

De intimiteit is aan het verdwijnen met als excuus dat jullie afwisselend of samen te moe zijn om aandacht aan elkaar te schenken. Herkenbaar? Wacht niet te lang.

Relatiecoaching is verfrissend voor elke relatie! Geen één relatie is perfect en net als dat je zelf ups-and-downs kunt ervaren in het leven gebeurt dat in een relatie ook. Je moet er aan blijven werken om bij elkaar te blijven.

Relatiecoaching is ongeacht de uitkomst altijd zinvol, al is het maar een meer helder beeld te krijgen van hoe de relatie er voor staat.

Investeren in je relatie

Sommige mensen moeten een drempel over voordat ze investeren in hun relatie. Ze vragen zich af of het de prijs per sessie waard is. Maar een andere prijs is ook relevant: de investering van je tijd en energie en de prijs die je nu al betaalt voor je onvrede met de relatie op dit moment.

In het lijstje van ‘belangrijkste dingen’ staat de partnerrelatie meestal in de top vier, naast gezin/familie/vrienden, gezondheid en werk. Ons geld of onze tijd besteden we meestal niet bewust aan zaken die de kwaliteit van de relatie verbeteren.

We zijn niet gewend hierin te investeren en kijken er ook niet altijd op die manier naar. Als het goed gaat, hoeft er niet gerepareerd te worden. Dan komt het moment dat je relatie niet loopt zoals je wilt en de hamvraag: hoeveel ben je bereid om te investeren in je relatie?

Zeg nou eerlijk: hoeveel tijd hebben jullie:

  • het laatste jaar
  • de afgelopen maand
  • vorige week
  • of vandaag

écht geïnvesteerd in jullie relatie?

Relatieproblemen zie het als dé groeikans

In plaats van een dip in je relatie kun je relatieproblemen ook zien als een unieke kans om voor je zelf duidelijk in beeld te krijgen waar jullie samen staan. Dieper ingaan op deze problemen is belangrijk voor jouw eigen individuele groei, ook als je besluit om niet bij elkaar te blijven.

Veel partners gaan te snel uit elkaar. Relatietherapie geeft vaak een verhelderend licht op dieperliggende oorzaken van de problemen en biedt nieuwe kansen om jullie relatie een nieuwe (her)start te geven.

Relatieintake & Persoonsanalyse

Relatiecoaching begint met het helder maken van hoe de relatie er nú voor staat. Dat begint met een kennismakingsgesprek waarbij beide partners aanwezig zijn. Als er een klik is en men is bereid om te werken aan de relatie volgt er een individuele persoonsanalyse en heb ik met ieder afzonderlijk een paar gesprekken.

Op die manier wordt het helder is wie jijzelf bent en waar je wel of niet relatieproof in bent. Vervolgens starten we met de partner-intake en het maken van een relatiebrief over de ander. Daaruit volgt een relatie-intake gesprek en van daaruit start de RelatieTraining Verdiepend SamenZijn.

Door eerst individueel te werken krijg je een goed beeld van jezelf en hoe je in de relatie staat. Zodra je dan gezamenlijk start is ieder meer relatieproof en is de slagingskans vele male groter om de relatie weer vlot te trekken tot een gelukkig samenzijn.

Vervolgtraject relatiecoaching

Nadat de partner-intake is geweest wordt er een relatiecoachingsplan opgesteld. Dat kan zijn het volgen van een relatietraining of een individueel traject. Het relatiecoachingsplan is altijd maatgevend en afhankelijk van werk- en leefomstandigheden en/of persoonlijke keuzes.

We spreken elke twee weken af voor een coachingsgesprek. Deze gesprekken worden ondersteunt met diverse theoretische coachingsmodules waarbij de nadruk sterk ligt op een zo praktisch mogelijke uitvoering. De duur van het traject is afhankelijk van jullie relatieproblemen en hoe de relatie er nú voor staat.

De meeste partnerstellen hebben aan vijf tot tien gesprekken voldoende om hun relatieproblemen op te lossen. Aan het eind van het coachingstraject beschik je over een goede communicatieve gereedschapskist om toekomstige relationele stormen zelf op te kunnen oplossen.

Daarop aansluitend, maak ik met de meeste partnerstellen periodieke afspraken:

  • de eerste na drie maanden
  • de tweede na zes maanden
  • en dan nog een keer een jaar later

Zo blijft de relatie actief gestimuleerd en is de kans op terugval beperkt aanwezig.

Relatietraining Verdiepend SamenZijn

Naast relatiegesprekken is er ook een speciale relatietraining Verdiepend Samenzijn. Dit is een fantastische kans om samen op een praktische en doeltreffende manier te werken aan je relatie op het gebied van dagelijks leven, communicatie, luisteren en praten en hoe de intimiteit nieuw leven in te blazen.

Dit aan de hand van een doe-lees-werkboek. Met uiteraard op de praktijk afgestemde coachingsgesprekken. Deze praktijk gerichte relatietraining is uniek in zijn vorm en wordt al jaren met succes toegepast. In de onderstaande link vind je meer informatie over deze unieke relatietraining.

Informatie Relatietraining Verdiepend SamenZijn

Onderneem tijdig stappen

Als je kiest voor relatiecoaching erken je niet alleen dat er problemen binnen je relatie zijn, je erkent ook dat je relatie het waard is om voor te vechten. Je bent bereid energie en tijd te steken in de zoektocht naar een nieuwe start voor een leven samen.

Daar is moed voor nodig. Wacht niet te lang en geef je partner (en kinderen) een eerlijke kans. Dus als het liefdesgevoel een waakvlam is geworden of dat de leefomstandigheden verre van happy zijn, wacht dan niet lang.

Maak tijdig een afspraak om de relatie weer in vuur en vlam te zetten. Vul onderstaand formulier in en je hebt binnen twee weken een eerste afspraak met mij. Dat kan zowel overdag als in de avonduren.
AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK RELATIECOACHING. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat relatiecoaching voor jullie persoonlijk kan betekenen.


[contact-form-7 id=”811″ title=”Kennismakingsformulier relatiecoaching”]


Werkelijke liefde begint waar niets terug wordt verwacht.

relatiecoaching-drachten

MentalPress