Liefde voor je relatie

Liefde voor je relatie

Hoe staat het met jullie liefde in de relatie? Nog steeds spannend en uitdagend? Gefeliciteerd! Of is de rek er wat uit en is de communicatie en intimiteit aan het verstoffen? Volgens mij gaat het in leven altijd om de liefde. Toch kan je elkaar kwijtraken, vervreemden en op de automatische piloot naast elkaar leven. Dan is het belangrijk om deze vicieuze cirkel te doorbreken en de relatieproblemen aan te pakken, zodat het nu en in de toekomst goed blijft gaan. Relatiecoaching is de oplossende boostprikkel om dit aan te pakken. Het geeft je relatie meer sjeu, kleur en zet op een laagdrempelige manier de liefde weer in de startblokken. Op een no-nonsense manier bespreken we waar jullie tegenaan lopen en wat hieraan te doen is. 

Relatiecoaching is liefdesversterkend 

Een goede liefdesrelatie is niet vanzelfsprekend. Zelfs de beste relaties maken wel eens een moeilijke periode door. Relatiecoaching werkt voor ongelukkige stellen, stellen die er soms aan denken om uit elkaar te gaan. Maar ook voor stellen die het heel goed hebben samen. Het is goed om in de drukte van alledag zicht op elkaar te houden. Dat doe ik met wat ik noem de relatie APK. Deze staat voor aandacht, passie en kwaliteit. Je kunt het zien als een onderhoudsbeurt om te kijken hoe je relatie er nu voor staat en waar verbeterpunten mogelijk zijn.

Waarom relatiecoaching

Wat het probleem ook is, het kan alleen opgelost worden als jullie de oorzaak ervan weten. En daar schort het vaak aan. Veel stellen komen er simpelweg even niet meer uit. De intimiteit en interesse in elkaar is schijnbaar zonder reden steeds verder afgenomen. Of jullie raken steeds vaker geïrriteerd over onbelangrijke zaken. Maar meestal is er wel sprake van een duidelijke oorzaak. Het is alleen nog zaak die aan te wijzen en de boel zoop te schudden dat er sprake is van een relatie-wakkerzijn bij beiden.

Relatiecoaching is één groot helings- en bewustwordingsproces. Het levert een wezenlijke verandering op doordat je jouw eigenliefde versterkt, je grenzen kunt aangeven, in je kracht komt te staan en beter leert communiceren.

Relatiecoaching werkt ook voor jullie

Relatiecoaching gaat over ontwikkeling, groei en bewustwording. En het gaat over meer inzicht in jezelf en in je partner. Waardoor er meer intimiteit, verdieping en warmte ontstaat binnen je relatie. Een relatiecoach kan jullie helpen bij het maken van een vertaalslag. Relatiecoaching is als het ware ‘de ondertiteling’ van jullie onderlinge communicatie. Dat werkt verhelderend en dat zorgt voor hernieuwd liefdesgeluk. Tegelijkertijd is het zeker geen magische pil en spelen de omstandigheden een grote rol: van de motivatie om in relatiecoaching te gaan tot hoe lang de problemen al bestaan. Centraal in de relatiecoaching staan open praktische gesprekken en samen doe-opdrachten.

In de praktijk blijkt dat het samen praten en sparren met een derde partij, stellen helpt bij het openen van onderwerpen en het delen van gedachten en gevoelens. En dát gaat jullie helpen om de boel weer op de rit te krijgen. Het (opnieuw) leren spreken van dezelfde liefdestaal zal jullie helpen de verbinding te herstellen en te verbeteren.

Een onafhankelijke gesprekspartner zoals een relatiecoach is in staat om jullie spiegels voor te houden en terug te geven wat het effect is van bepaald gedrag of acties. Vaak er is sprake van (onbewust) gedrag of zijn er blinde vlekken waardoor jullie in hetzelfde cirkeltje blijven rondgaan. Een relatiecoach biedt inzichten zodat jullie beter leren begrijpen waarom de dingen gaan zoals ze bij jullie gaan. Er wordt niet alleen naar de onderlinge dynamiek (en de manier waarop jullie je relatie “ingericht” hebben) gekeken maar ook naar je eigen gedrag en jouw aandeel in jullie relatie. Wie ben je? En waarom neem jij bepaalde afslagen? En wat zou er in positieve zin gebeuren als je nieuwe afslagen gaat leren nemen?

Verloop relatiecoaching 

De eerste stap is dat jullie samen komen voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan hoe de relatie ervoor staat en wat jullie verwachten. Als jullie allebei instemmen om te starten met relatiecoaching volgen er eerst een aantal individuele gesprekken. Er is ruimte voor ieders eigen verhaal, wat kan helpen om zelf meer relatieproof te worden op gebieden als zelfvertrouwen, communicatie en assertiviteit. Het geeft je heldere inzichten in wie je bent en waar je winst kunt behalen voor je persoonlijke groei. 

Daarna starten we gezamenlijk met de relatiecoaching. Welke relatiethema’s er worden besproken hangt af van de vraagstelling en wordt afgestemd op de relatievragen die er bij jullie spelen. Om jullie doelen te behalen werk ik met een duidelijk stappenplan. Hierin staat een gezamenlijke zelfredzaamheid voorop in samen gesprekken en praktijkopdrachten. Met de nieuwe inzichten en vaardigheden zijn jullie in staat om een gelukkigere relatie te creëren. Waarin jullie je verbonden, geliefd, gehoord en gezien voelen. Dit zorgt ervoor dat de relatiestroom op gang komt en de liefde weer kan stromen.

Geen wachtlijst maar direct afspreken

Wil je een stap zetten? Weet dat je snel terecht kan. Dit voorkomt dat een relatieverstoring niet verder escaleert. Als je dit nu leest en voelt dat je niet happy bent met hoe het nu gaat? Wacht dan niet langer en zet samen de eerste stap voor een verkennend gesprek. Daar is moed voor nodig. Wacht niet te lang en geef je partner (en kinderen) een eerlijke kans. Dus als het liefdesgevoel een waakvlam is geworden of dat de leefomstandigheden verre van happy zijn, wacht dan niet lang.


Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jullie relatieverhaal een andere kleur en inhoud te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK