Relatietraining Verdiepend SamenZijn

Relaties zijn bedoeld om het ideale zelf naar boven te halen bij jezelf en bij elkaar. Zoals een beeldhouwer het ideale beeld hakt uit een rotsblok, hebben liefdespartners de taak om het beste in elkaar naar boven halen. Alleen is dat in de dagelijkse praktijk ook zo?

Alleen verdwijnt, vaak door de loop van de tijd of door de waan van de dag dat mooie kleurrijke beeld. Veel stellen staan vaak volkomen stil in de tijd of nog erger, ze verkeren in zwaar weer waar de storm hoogtij viert en de relatie op breken staat. Andere stellen ervaren een oké-relatie, prima zo. Maar ook dan is het goed om het beeld eens onder een vergrootglas te leggen en écht te kijken of dat ideale zelf er samen er nog is. Doe eens de relatie APK – dat is een relatie-intake die een helder beeld geeft hoe het staat met de Aandacht, Passie en Kwaliteit van de relatie.


Houden van is en blijft een werkwoord. Tegenwoordig verwachten we meer en meer van de liefde, maar willen er minder voor samen-doen!


Dit klinkt voor de gemiddelde lezer trouwens vast droog en onromantisch. En dat brengt ons direct bij het grootste misverstand over liefdesrelaties: “de liefde moet vanzelf gaan, anders gaat dat ten koste van de magie en de romantiek.” Het romantische idee dat de liefde altijd moet vlammen, saboteert relaties die in de praktijk prima werken. Dat dit een sprookje is dat zie je overal, veel stellen leven met een beeld van moeizame of stille communicatie. Of dat er is sprake is vastgeroeste patronen, meegenomen uit voorbeelden van zo-zal-het-wel-horen. Dit leidt vaak tot vastgeroeste gewoonten en niet effectieve relatiepatronen; met als gevolg passiviteit en reactiviteit.

Elk stel met een windstille relatie of mensen die in storm verkeren kunnen een gezonde kick-off gebruiken om zo het relatiebeeld weer helder te krijgen. Bijna alle relaties zijn in staat om persoonlijk en samen het mooie kleurrijke samenleven te herstellen op alle leefgebieden. Alleen … dat moet je wel wat voor doen samen!

Verdiepend SamenZijn dé relatieboost

De relatietraining Verdiepend SamenZijn wordt al jaren met succes toegepast en heeft al veel stellen weer een totaal nieuwe relatieboost en een helder beeld gegeven op elkaar. Het is de relatietraining om het beeld van toen naar nu bij te hakken en glad te schaven op een praktische en heldere manier.

Veel mensen leven nu een vaak gezapig-oppervlakkig relatiebestaan met weinig tot geen verdieping en/of intimiteit, laat staan dat er nog lol is te beleven. Relatieverdieping begint met het ideale zelf naar boven halen bij jezelf en bij elkaar. Zoeken naar een nieuwe samen-balans, het herbouwen van de communicatie, het verdiepen van het samenleven.

Samen praktisch aan de slag

Het lees-doe- werkboek van de relatietraining Verdiepend SamenZijn is geen receptenboek of een handleiding wat je even leest op een regenachtige middag. Het is mouwopstropend samenwerken om dat relatiebeeld uit te hakken wat jullie samen voor ogen hebben! Voor het opnieuw uithakken van je relatiebeeld krijg je praktische en directe toepasbare handvatten om samen mee aan de slag te gaan. Niet even! Maar stof genoeg om elke dag je gereedschap op te pakken om aan de slag te gaan. Want doen is nog altijd de beste manier van denken! Doen en nog eens doen samen is dé manier om weer een helder beeld van jezelf en elkaar te krijgen. Niet stilzittend achterover in de bankhangstand, maar écht met hamer en beitel aan de slag om het kleurrijke liefdevolle relatiebeeld van toen weer naar boven te halen.

Face to face of online

De coachingstraining Verdiepend SamenZijn is zowel face tot face te volgen als online. Kwalitatief maakt dit geen verschil in uitwerking en de toepassing ervan. Aan jou de keuze om deze persoonlijk te volgen op afstand door middel van videobeeldbellen. Op de pagina van online coaching kun je lezen dat dit effectief en 100% privacy gewaarborgd is.

Praktische coachingsbegeleiding

Om dit beeld praktisch bruikbaar vorm te geven, krijg je van mij een goede en persoonlijke begeleiding. Als coach bied ik je handvatten, breekijzers, nieuwe beelden en stuur ik bij waar een kick-off nodig is. Ook schuw ik niet soms met stevige hand vastgeroeste of ineffectieve patronen los te maken om de zaak vlot te trekken. Het totaal van de Relatietherapie Training Verdiepend SamenZijn beslaat tien delen van relatieverdieping samengevat in een praktisch lees- en doe-boek. De kosten van de begeleidende coachingsgesprekken zijn inkomensafhankelijk.

Relatieintake & Persoonsanalyse

De relatietraining begint met het helder maken van hoe de relatie er nu voor staat. Dat begint met een kennismakingsgesprek waarbij beide partners aanwezig. Als er een goede klik is en beide zijn bereid om te werken aan de relatie volgt er een individuele persoonsanalyse en heb ik met ieder afzonderlijk enkele gesprekken. Op die manier wordt het helder is wie jijzelf bent, waar je wel of niet relatieproof in bent. Door eerst individueel te werken krijg je een goed beeld van jezelf en hoe je in de relatie staat. Zodra je dan gezamenlijk start is ieder meer relatieproof en is de slagingskans vele keren groter om de relatie een geluksboost te geven.

Na het individuele gedeelte starten we met een uitgebreide partner-intake en het maken van een relatiebrief over de ander. Daarna beginnen met de tien trainingsstappen van Verdiepend SamenZijn. Deze stappen gaan over communicatie, samenleven, de sleurbank, gespreksvormen en hoe de intimiteit verloopt. Het geheel is praktisch van opzet en wordt al jaren met succes toegepast in de meest uiteenlopende relatieproblemen.

Onderneem tijdig stappen

Veel mensen wachten vaak veel te lang met het ondernemen van stappen. Hoe eerder je samen en stap zet, hoe sneller je samen weer het geluk kunt voelen en beleven. Dus als het liefdesgevoel een waakvlam is geworden of dat leefomstandigheden verre van happy zijn, wacht dan niet lang.

Maak tijdig een afspraak om de relatie weer in vuur en vlam te zetten. Vul onderstaand formulier in en je hebt binnen twee weken een eerste afspraak met mij. Dat kan zowel overdag als in de avonduren.


AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat de relatietraining Verdiepend SamenZijn voor jullie persoonlijk kan betekenen.

KENNISMAKINGSGESPREK