RelatieCoaching

RelatieCoaching, ook als het goed gaat

Bijna iedereen die een liefdesrelatie heeft, loopt op een gegeven moment tegen een probleem of meerdere problemen aan in de relatie. Dit is normaal. Er zijn vele soorten problemen in een relatie mogelijk die het moeilijk kunnen maken om de relatie voort te zetten. Ieder probleem is uniek, immers zitten alleen jullie in deze relatie, waardoor alleen jullie echt goed weten hoe het is om in deze relatie te zijn. Soms kunnen relatieproblemen zo hoog oplopen dat je twijfelt of je de relatie met je partner wel voort wilt zetten.

Investeren in je relatie

Sommige mensen moeten een drempel over voordat ze investeren in hun relatie. Ze vragen zich af of het de prijs per sessie waard is. Maar een andere prijs is ook relevant: de investering van je tijd en energie en de prijs die je nu al betaalt voor je onvrede met de relatie op dit moment. In het lijstje van ‘belangrijkste dingen’ staat de partnerrelatie meestal in de top vier, naast gezin/familie/vrienden, gezondheid en werk. Ons geld of onze tijd besteden we meestal niet bewust aan zaken die de kwaliteit van de relatie verbeteren. We zijn niet gewend hierin te investeren en kijken er ook niet altijd op die manier naar. Als het goed gaat, hoeft er niet gerepareerd te worden. Dan komt het moment dat je relatie niet loopt zoals je wilt en de hamvraag: hoeveel ben je bereid om te investeren in je relatie? Een belangrijke en soms confronterende vraag, die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden. Zeg nou eerlijk: hoeveel tijd hebben jullie het laatste jaar, de afgelopen maand, vorige week of vandaag écht geïnvesteerd in jullie relatie?

Het relatieleven kent ups en downs

Elke relatie kent zijn ups en downs. Dat is heel gewoon wanneer je al langere tijd bij elkaar bent. Maar soms raak je zo ver van elkaar verwijderd, dat je twijfelt of het nog zin heeft om bij elkaar te blijven. Een lange relatie met je geliefde gaat absoluut niet zonder slag of stoot. Geen een relatie is perfect en net als dat je zelf ups-and-downs kunt ervaren in het leven gebeurt dat in een relatie ook. Je moet er aan blijven werken om bij elkaar te blijven. Zitten jullie momenteel in een relatiedip? Op zo ’n moment kan het zinvol zijn om in relatiecoaching te gaan. Het doel van relatiecoaching is om samen te onderzoeken of jullie relatie nog kans van slagen heeft. In de ene relatie blijkt er nog genoeg basis te zijn om samen verder te gaan. In een andere relatie concluderen de partners dat het beter is om elk hun eigen weg te gaan. Relatiecoaching is ongeacht de uitkomst altijd zinvol.

Relatieproblemen zie het als dé groeikans

In plaats van een dip in je relatie kun je relatieproblemen ook zien als een unieke kans om voor je zelf duidelijk in beeld te krijgen waar jullie samen staan. Dieper ingaan op deze problemen is belangrijk voor jouw eigen individuele groei, ook als je besluit om niet bij elkaar te blijven. Veel partners gaan te snel uit elkaar. Relatiecoaching geeft vaak een verhelderend licht op dieperliggende oorzaken van de problemen en biedt nieuwe kansen om jullie relatie een nieuwe (her)start te geven.

Elke relatie en elke situatie is uniek

Iedere relatie en iedere probleemsituatie is uniek. In de meeste gevallen is er echter één gemeenschappelijke overeenkomst. Partners die aankloppen voor hulp zijn hun relatieproblemen zat en weten dat ze zelf actie en tijd moeten investeren in hun relatie om de situatie te veranderen. De oude manier van samenwerken werkt klaarblijkelijk niet meer. Het wordt tijd voor een andere, frisse aanpak. Wacht niet te lang! Pak die kans!

Dé oplossing: investeer in elkaar

Relatiecoaching begint met het invullen van een relatie intakeformulier. Dit formulier geeft een goed beeld van hoe jullie relatie er individueel en gezamenlijk voorstaat. Na het maken van deze intake bespreek je de uitkomsten met de therapeut en maak je samen een plan van aanpak. Wat is jouw persoonlijke doel en wat zijn jullie gezamenlijke doelen? Na het gezamenlijk intakegesprek volgt er een individueel traject van drie tot vijf gesprekken. Daarin houdt de therapeut je een gezonde spiegel voor die een helder zelfbeeld en zelfinzicht geeft.

Het vervolgtraject

Vervolgens plannen we samen een vervolgtraject waarbij jullie één keer in de twee of drie weken langskomen voor een gesprek. Deze gesprekken worden ondersteunt met diverse theoretische therapiemodules en bestaan daarnaast uit gerichte praktijkopdrachten. De duur van het traject is afhankelijk van jullie relatieproblemen en en hoe de relatie er nú voor staat. De meeste stellen hebben aan vijf tot tien gesprekken voldoende om hun relatieproblemen op te lossen. Na afloop beschik je straks over een goede communicatieve gereedschapskist om toekomstige relationele stormen zelf op te kunnen oplossen.

Relatietraining Verdiepend SamenZijn

Naast relatiegesprekken is er ook een speciale relatietraining Verdiepend Samenzijn. Dit is een fantastische kans om samen op een praktische en doeltreffende manier te werken aan je relatie op het gebied van dagelijks leven, communicatie, luisteren en praten en hoe de intimiteit nieuw leven in te blazen. Dit aan de hand van doe-lees-werkboek. Met uiteraard op de praktijk afgestemde coachingsgesprekken. Deze praktijk gerichte relatietraining is uniek in zijn vorm en wordt al jaren met succes toegepast. Op de website vind je meer informatie hierover.

Ontdek gezamenlijke nieuwe relatie wegen

Als je kiest voor relatiecoaching erken je niet alleen dat er problemen binnen je relatie zijn, je erkent ook dat je relatie het waard is om voor te vechten. Je bent bereid energie en tijd te steken in de zoektocht naar een nieuwe start voor een leven samen. Daar is moed voor nodig. Maak gerust een vrijblijvende kosteloze afspraak en ik toon jullie nieuwe wegen. Wegen met nieuwe communicatieafslagen, een vernieuwde kijk op hoe samen meer te investeren in relatiegeluk. Maar ook je een hernieuwde verbinding creëert in samenzijn en intimiteit.Informatie Relatietraining Verdiepend SamenZijn


AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK RELATIECOACHING. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie aan om te ervaren wat relatiecoaching voor jullie persoonlijk kan betekenen.

KENNISMAKINGSGESPREK RELATIECOACHINGNa het invullen van het formulier ontvang je een uitnodiging voor het gesprek met indien mogelijk de voorgestelde datum. Mocht deze niet passend zijn bied ik je een alternatief aan met een nieuwe datum en tijdsvoorstel. Nadat je akkoord hebt gegeven ontvang je een afspraakbevestiging.