Werkplezier is gezond werken

Werkplezier is gezond werken

Werken met plezier: voor sommigen lijkt dit een brug te ver. Er zijn mensen voor wie werk en plezier niet noodzakelijk met elkaar verbonden zijn. Werk is werk en dat doe je om geld te verdienen. Plezier maken doe je maar in je vrije tijd. Daarnaast hoor ik ook veel mensen zeggen dat ze allang blij mogen zijn dat ze een baan hebben, dus slepen ze zich dagelijks naar werk waar ze eigenlijk al een tijdje niets meer aan vinden. Ik ben van mening dat het anders kan, dat het anders moet.

Wat is het mooi als je met plezier naar het werk gaan! Plezier in je werk hebben kent verschillende voordelen. Zo zorgt werkplezier ervoor dat je minder vatbaar bent voor werkdruk. En als je met plezier werkt dan ben je vaak productiever en vaak ook gelukkiger in én met het werk dat je doet. Werkplezier is een belangrijke reden voor mensen om naar hun werk te komen en ergens ook te blijven werken. Maar wat motiveert jou nu? Wat is de reden om ’s ochtends uit je bed te komen en naar je werk te gaan?  Maar hoe creer je nu plezier op je werk? Wat geeft plezier? Waar krijg je energie van? Werkplezier is belangrijk zowel mentaal als fysiek. Niet alleen omdat je dan op je werk goed presteert, maar ook voor je gezondheid en voor het feit dat je je aan het eind van de dag ook thuis beter voelt en na verloop van tijd niet een sleep work repeat gevoel hebt.

Werkplezier is gezond werken

Hoe krijg jij meer plezier in je werk

Hoe zorg je er nu voor dat je werk doet dat je leuk vindt? Allereerst is het van belang om inzicht te hebben in wat jij leuk vindt en wat je dromen zijn. Waarom werk je? Wat zijn jouw drijfveren? Van wat voor werk word jij gelukkig? Wat verwacht je van je collega’s? Welke werkwaarden zijn voor jou van belang? Wat kan je? Welke talenten wil je inzetten? Het helder hebben van de facetten voor jouw ideale baan vragen soms best wat graafwerk. Hoe beter jij inzichtelijk hebt wat je wilt in je leven, des te gemakkelijker kan je er naartoe werken om dat te bereiken. Dat hoeft niet meteen groots, maar kan heel goed in kleine stappen. Mogelijk kan je in je huidige functie al wat veranderen, zodat je meer kan doen waar jij blij van wordt. Je kunt bijvoorbeeld gaan netwerken met mensen die al werken in de functie of branche waar je graag wilt werken. Vraag hen om meer informatie en welke diploma’s of ervaring je ervoor nodig hebt om daar te kunnen werken. Zo zijn er vele kleine stappen te bedenken op weg naar jouw droombaan. Met een helder doel voor ogen kan je aan de slag met het vinden van een baan waar je met plezier naartoe gaat. Als tip zou ik nog willen meegeven; geniet ook van de reis op weg naar jouw ideale baan. En wacht niet met hebben van plezier tot je jouw ideale baan hebt gevonden. Ik wens je een fijne baan, met veel plezier.

Wanneer je werkplezier ten koste gaat van je gezondheid, is het belangrijk aan de bel te trekken. Mentale klachten kunnen voortkomen uit bijvoorbeeld overmatige stress of een slechte werksfeer. Het kan ook zijn dat je je werkzaamheden lichamelijk niet meer aankan. In beide gevallen is het erg belangrijk niet te lang te wachten met actie ondernemen. Als het gaat om het samen jouw werkplezier een gezonde boost te geven ben je bij mij op de juiste plek. Al jaren ben ik de werkmotivator geweest voor veel mensen zodat we weer gingen werken met plezier.

Coaching in werk

Je wilt met meer plezier werken en effectiever werken. Je wilt je kwaliteiten ontwikkelen of juist nieuwe aanboren. Je wilt succesvol zijn in je (nieuwe) baan, leren omgaan met bepaalde situaties of zoekt balans in werk en privé. Zo maar wat thema’s die hier dagelijks over tafel vliegen. Plezier in je werk kun je ook krijgen door het volgen van bedrijfscoaching, het maakt je zelfbewuster, doelgerichter en zelfstandiger. Met deze vorm van coaching groeit je persoonlijk leiderschap, je effectiviteit en professionele bekwaamheid. Niet elke werkgever faciliteert coaching of misschien wil jij dit op eigen houtje doen. Bij mij kun je al binnen twee weken al terecht voor een eerste verkennend gesprek.

Bedrijfscoaching zou iets moeten zijn wat standaard is in elk organisatie het zorgt voor meer werkplezier.

Wat wordt je volgende stap

Met een écht goeie levenscoach tegenover je, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Dat moet je maar net willen natuurlijk. Meer vrijheid, meer plezier, meer geluk, meer lekker. Het begint met het elkaar leren kennen. Je kunt me tijdens die kennismaking vragen wat je wilt. Ik trek er graag in elk geval een uur voor uit om zo grondig mogelijk te ontdekken of het voelt als iets wat we vaker willen doen. Dat dat niet altijd gebeurt vind ik geen probleem. Het is juist fijn om dat te weten vóór we met elkaar aan de slag gaan. No hard feelings! Dat kan face-to-face, maar ook net zo makkelijk online. Vooral het laatste is lekker makkelijk. Je zit dan niet vast aan reistijden en afstanden.

Werkplezier is gezond werken

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw leefverhaal een andere kleur en inhoud te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK