Werkplezier

Werkplezier is gezond werken

Werkplezier, het is iets wat de afgelopen jaren gelukkig steeds meer aandacht heeft gekregen. Wie plezier beleeft aan zijn werk, zit een stuk beter in zijn vel en straalt dat ook uit. Werkplezier speelt dus een grote rol bij jouw welzijn. Werken draait immers niet alleen om geld verdienen, het kan je ook zelfvertrouwen geven en bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Werkplezier is het vermogen om uit jezelf met plezier het werk te doen wat gedaan moet worden met als kenmerk dat het meer energie voor je oplevert dan het kost. Het geheim van plezier hebben in je werk schuilt niet in alleen doen wat je leuk vindt maar ook in leuk vinden wat je doet. Het gaat erom te weten en uit te zoeken wat jou energie oplevert, wat jou energie kost en daar jouw werk op aan te passen.

Werkplezier is gelukkig werken

Wat is het mooi als je met plezier naar het werk gaan! Plezier in je werk hebben kent verschillende voordelen. Zo zorgt werkplezier ervoor dat je minder vatbaar bent voor werkdruk. En als je met plezier werkt dan ben je vaak productiever en vaak ook gelukkiger in én met het werk dat je doet. Werkplezier is een belangrijke reden voor mensen om naar hun werk te komen en ergens ook te blijven werken. Maar wat motiveert jou nu? Wat is de reden om ’s ochtends uit je bed te komen en naar je werk te gaan?  Maar hoe creer je nu plezier op je werk? Wat geeft plezier? Waar krijg je energie van? Werkplezier is belangrijk zowel mentaal als fysiek. Niet alleen omdat je dan op je werk goed presteert, maar ook voor je gezondheid en voor het feit dat je je aan het eind van de dag ook thuis beter voelt en na verloop van tijd niet een sleep work repeat gevoel hebt.

Werkplezier

Werkplezier ook voor jou

Wie is verantwoordelijk voor jouw werkplezier? Is dat de werkgever? In principe ben je als medewerker zelf primair verantwoordelijk voor eigen werkplezier. Door die verantwoordelijkheid te nemen heb je positieve invloed op hoe je situaties ervaart. Dan wordt maandag niet de meest vervelende dag van de week, maar de dag om naar uit te zien. Om die verantwoordelijkheid te kunnen nemen moet je eerst weten wat je wilt.

Haal je minder plezier uit je werk dan je zou willen? De bal ligt bij jou. Je bent de regisseur van je eigen loopbaan, dus richt je op de zaken binnen je baan die je kunt veranderen. Er is immers bijna altijd ruimte om werk leuker te maken. Vaak doen we dit zelfs (onbewust) al. Denk aan die ene collega die graag uitjes organiseert en daarom de personeelsvereniging versterkt. Door een lichte draai aan de knoppen te geven, kun je je baan beter laten aansluiten op je eigen voorkeuren. Kleine aanpassingen maken al een wereld van verschil voor je werkplezier.

We werken gemiddeld zo’n 90.000 uur in ons leven. Ga maar na: wekelijks brengen we nogal wat uur door op onze werkplek. Dan kunnen we er maar beter het beste van maken, niet? Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geholpen om je te realiseren hoe jij je werkplezier kunt verhogen. Onthoud: jij bepaalt de koers, dus er is geen tijd te verspillen!

Geen werkplezier? Maak een afspraak

Voor we samen met de coachingsgesprekken starten, leer ik je graag beter kennen in een verkennend gesprek. Zo kan ik me helemaal afstemmen op jouw wensen en verwachtingen. Waar jij tegen aanloopt, daar ga ik als coach mee aan de slag. Voelt het voor jou comfortabel om samen verder te gaan? Dan gaan we aan de slag! Een eerste stap naar de oplossing van jouw levensvragen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen! Een eerste afspraak kan al binnen twee weken worden gemaakt overdag of in de avonduren. Dat kan met een face-to-face gesprek, maar net zo makkelijk online.

Werkplezier

Wees welkom voor een eerste gespreksverkenning. In dit eerste gesprek luister ik naar je levensvraag of veranderwens. Uiteraard vertel ik over mezelf als leefcoach. Na dit gesprek kijken hoe we de samenklik is en waar we de insteek maken om jouw werkplezier een andere kleur en inhoud te geven. 


Aanvraag kennismakingsgesprek

KENNISMAKINGSGESPREK